English

مهدی جهان‌طلب بیان کرد؛

کاهش باندگی و کسری آب در خراسان رضوی

معاون شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی بیان کرد: با ٨۵٠ لیتر کسری آب روبه‌رو هستیم و یکی از مشکلات اصلی ما در بحث افت سفره‌های زیرزمینی است و این مهم هر ساله باعث کاهش تولید آب و توان چاه‌های آب شرب می‌شود و چاره‌ای جز حفر چاه جدید نداریم.

کاهش باندگی و کسری آب در خراسان رضوی

به گزارش خبرگزاری موج خراسان رضوی، مهدی جهان‌طلب معاون بهره برداری و توسعه شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی در خبری عنوان کرد: پس از بارندگی‌های سال ٩٧ و ٩٨، شاهد کاهش بارندگی در دو سال اخیر بودیم.

جهان‌طلب متذکر شد: امسال با وجود بارش ١۶۵ میلی‌متری، همچنان نسبت به میانگین دوره آماری ٢٠ درصد عقب هستیم و اکنون ٩۶ شهر و ٢ هزار و ٩٣٠ روستا با ٣ میلیون و ٢٠٠ هزار نفر جمعیت تحت پوشش شبکه آب شرب بهداشتی قرار دارند.

معاون شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی تصریح کرد: ٩٧ درصد آب استان از منابع زیرزمینی و ٣درصد از سد‌های کوچک و متوسط تأمین می‌شود و با وجود این‌که امسال سال سختی داشتیم، اما هم‌اکنون آب شرب مورد نیاز خراسان رضوی از محل هزار و ۴٠٠ حلقه چاه، ٢٠۵ چشمه و ٧١ رشته قنات تامین می‌شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: ٣٢ شهر و ٩٠٠ روستا در خراسان رضوی درگیر تنش آبی هستند که امیدواریم با همراهی و کمک مردم با مدیریت مصرف این مشکل حل شود تا با قطعی آب مواجه نشویم.

جهان طلب گفت: سرانه تولید به ازای هر نفر در استان ٢۶۴ لیتر و سرانه مصرف ١٨٠ لیتر می باشد و با هدف تامین و ارتقای آب شرب مورد نیاز ٩۴ پروژه با ٢٧٠میلیارد تومان اعتبار در نقاط مختلف خراسان رضوی در دست اجراست.

معاون شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی تاکید کرد: اختصاص ۵٧۵ میلیارد تومان برای اجرای پروژه‌های محرومیت‌زدایی در ١٢٠ روستای استان انجام شده و در هفته دولت امسال ٧٩ پروژه با ١١٠ میلیارد تومان هزینه در حوزه آب و فاضلاب خراسان رضوی افتتاح یا کلنگ آغاز آن به زمین زده می‌شود.

وی متذکر شد: با ٨۵٠ لیتر کسری آب روبه‌رو هستیم و یکی از مشکلات اصلی ما در بحث افت سفره‌های زیرزمینی است و این مهم هر ساله باعث کاهش تولید آب و توان چاه‌های آب شرب می‌شود و چاره‌ای جز حفر چاه جدید نداریم.

جهان طلب ادامه داد: طی سال‌های ٩٩و ١۴٠٠ به دلیل رعایت نشدن مدیریت مصرف با افزایش ٧درصدی تولید و امسال نیز با افزایش ٣درصدی تولید آب شرب در خراسان رضوی مواجه بودیم و پایین بودن تعرفه آب مهم‌ترین دلیل افزایش مصرف است.

معاون شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی یادآور شد: این در حالی است که تعرفه هزینه‌ها واقعی است و این مهم بحث نگهداری و سرمایه گذاری را تحت تاثیر قرار می‌دهد و ٣٠ هزار کیلومتر شبکه توزیع آب شرب در خراسان رضوی وجود دارد و ۵٠ درصد این خطوط عمر بالای ٣٠ سال دارد که برای اصلاح و بازسازی هر کیلومتر به ۵٠٠ میلیون تومان اعتبار نیاز است.

جهان طلب اظهار کرد: در دو شهر بجستان و جنگل در استان به دلیل پایین بودن کیفیت آب، آب شرب مورد نیاز در این مناطق به صورت کارتی توزیع می‌شود و موضوع انشعابات غیرمجاز یکی از دغدغه‌های اصلی ماست، به طوری که در سال گذشته هشت هزار و ۵٠٠ انشعاب غیرمجاز شناسایی و تبدیل به مجاز شده است و امسال نیز شناسایی و برخورد با ١٠ هزار انشعاب در دستور کار قرار دارد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه