استاندار فارس:
سهم پژوهش از اعتبارات دستگاه ها افزایش یابد
استاندار فارس با بیان اینکه یک درصد اعتبارات جاری دستگاهها به جزء فصل ۱ و ۶ به پژوهش اختصاص یافته است، گفت: پیشنهاد می کنم مجلس مصوبهای برای حل مشکل اعتبارات پژوهشی داشته باشد تا شاهد افزایش سهم این اعتبارات باشیم.
به گزارش خبرگزاری موج فارس، محمدهادی ایمانیه، استاندار فارس در مراسم تودیع و معارفه ریاست مؤسسه استنادی علوم جهان اسلام بر ضرورت ارتباط صنعت با دانشگاهها تأکید کرد و گفت: بنده ضمانت میکنم شرایطی را فراهم کنیم تا دانشجویان بتوانند قسمتی از تحصیل را در محیط و محل کار بگذرانند.
ایمانیه بر لزوم بهرهگیری از پژوهشها برای حل مشکلات جامعه تأکید کرد و گفت: حداقل قسمتی از پژوهشها باید به صورت کاربردی مورد استفاده قرار بگیرد و اساتید به رفع مشکلات جامعه کمک کنند. این امر باید در دانشگاهها به صورت قانون الزامی شود.
وی همکاری بین همه دانشگاهها را ضروری دانست و گفت: خوشبختانه از تعداد قابل توجهی دانشگاه زیر نظر وزارت علوم بهره میبریم. لذا همافزایی دانشگاههای تحت نظارت وزارت علوم میتواند کمک کننده باشد و تجهیزات و امکانات دانشگاهها مورد استفاده مشترک قرار بگیرد.
استاندار فارس با اشاره به نهضت نرم افزاری علوم انسانی گفت: توانمندی خوبی در دانشگاههای شیراز در رشتههای علوم انسانی از جمله اقتصاد، روانشناسی، اخلاق، حقوق و جامعه شناسی داریم. شاید جالب نباشد که پس از ۴۳ سال از پیروزی انقلاب اسلامی همچنان مرجع ما کتابهای غربی باشد که با فرهنگ دیگری نوشته شده است. لذا دانشگاههای فارس آمادگی دارند مرجعیت علمی که موردنظر رهبر معظم انقلاب است را در اولویت قرار دهند.
ایمانیه با بیان اینکه فرهنگ سفارش پژوهش را باید راهاندازی کنیم، گفت: نیازهای ما باید برآورد و احصا و توانمندیها مشخص شود و اتصال بین نیازها و توانمندیها که نیاز به سازو کارهای خاص دارد بایستی مورد توجه قرار بگیرد.
وی افزود: بایستی شرایطی فراهم کنیم تا به آنچه مورد تحقیق و بررسی قرار گرفته دسترسی داشته باشیم.
استاندار فارس با اشاره به اینکه کشور در تولید مواد اولیه دارو نیازمند تحول و جهش است، گفت: ما اعلام آمادگی میکنیم که شروع تولید مواد اولیه دارو و نهضت تولید مواد اولیه دارو از شیراز و استان فارس آغاز شود.
وی با بیان اینکه دانشگاههای فارس توانمندی خوبی در زمینه صنایع الکترونیک دارند، گفت: استان فارس قطب صنایع الکترونیک است. وی همچنین اشاره کرد؛ امروز استان فارس استان دوم گاز کشور است و در حال تبدیل شدن به استان اول تولید گاز کشور است. لذا صنایع مرتبط با نفت و گاز و پتروشیمی باید مورد توجه ویژه قرار گیرد.
ایمانیه با بیان اینکه حل مشکلات جامعه بدون توسل به فن آوری، تحقیقات و نوآوری امکان پذیر نیست، گفت: بایستی به رؤسای دانشگاهها و فعالان پارک علم و فناوری از طریق مولدسازی کمک کنیم که بتوانند خود را توسعه بدهند و پروژههای نیمهتمام را تکمیل کنند.
وی با اشاره به اینکه برنامهریزی منسجم و مدونی برای توسعه پارک علم و فناوری داریم گفت: درصدد هستیم زمینهای پیرامون پارک را اضافه کنیم و پیشنهادی را که اساتید دانشگاه شیراز در خصوص دره فناوری داشتند پیگیری کنیم تا بتوانیم از استعدادهای ارزشمندی که در استان فارس داریم بهره بگیریم.
ایمانیه بیان داشت: تصمیم داریم هیأت امنایی را با کمک برخی صنایع استان که سرمایه گذاران علمی و تحصیلکردهای هستند با هدف حمایت از ماندگاری جوانان نخبه تشکیل دهیم که به عرصه اشتغال و مسکن که زیرساخت مهمی برای ماندگاری جوانان است ورود خواهیم کرد؛ تدوین آییننامه برای تحقق این امر در دستور کار است و بدون شک استان فارس میتواند نمونه و الگویی از این ماجرا شود.
وی با بیان اینکه یکدرصد اعتبارات جاری دستگاهها به پژوهش اختصاص یافته است، گفت: یک درصد اعتبارات جاری دستگاهها به جز فصل یک و شش به پژوهش اختصاص یافته است که رقم قابل توجهی نیست؛ در وهله اول بایستی ماجرای« به جز فصل یک و شش» اصلاح شود و این قانون شامل همه مواد شود و دبیرش هم دانشگاه باشد.
ارسال نظر