در گفتگو با یک کارشناس ارشد برنامه ریزشهری بررسی شد:
بام سبز، توسعه پایدار معماری و مدیریت شهری
کارشناس ارشد برنامه ریز شهری با اشاره به اینکه بام سبز یا همان باغ بام یا بام زیستی، یک سیستم سبک وزن مهندسی است که رشد گیاه را در بام امکان پذیر می سازد، گفت: به عبارتی یک سطح زنده از گیاهان رویشی در لایه خاک در بالای بام روی یک لایه ضد آب روی پشت بام ساختمان است که در عین حال از بام محافظت میکند.
به گزارش خبرگزاری موج همدان، فرشید کریمی، کارشناس ارشد برنامه ریز شهری با اشاره به اینکه بام سبز یا همان باغ بام یا بام زیستی، یک سیستم سبک وزن مهندسی است که رشد گیاه را در بام امکان پذیر می سازد، گفت: به عبارتی یک سطح زنده از گیاهان رویشی در لایه خاک در بالای بام روی یک لایه ضد آب روی پشت بام ساختمان است که در عین حال از بام محافظت میکند.
بام سبز، توسعه پایدار معماری و مدیریت شهری
کریمی خاطرنشان کرد: سرمایه گذاری در زمینه بام سبز و یا حتی دیوارهای سبز با رعایت استانداردهای روز به عنوان یک رویکرد نوین در ارتقاء کیفیت معماری و افزایش سرانه های فضای سبز در شهرسازی، یکى از روش هایی است که به فضای سبز شهری اجازه رشد و توسعه داده و می تواند در ارتقاء کیفیت محیط زیست برساکنان آن تأثیر بسزایی داشته باشد.
وی افزود: از سوی دیگر، ارزش بسیار بالای زمین در شهرهای بزرگ ، تخریب باغات و افزایش تراکم ساختمانها ، مدیریت شهری را با مشکلات عدیده ای در خصوص تامین فضای سبز مورد نیاز در مراکز جمعیتی روبرو کرده است.
محدودیت زمین و بالا بودن ارزش افزوده آن برای احداث فضای سبز، مشکلات اعتباری مدیریت شهری و معضلات حفظ و نگهداری از فضای سبز شهری همگی دست به دست هم داده است تا ما شاهد کاهش سرانه فضای سبز در شهرهای خود باشیم.
این کارشناس ارشد برنامه ریزشهری با بیان اینکه علی رغم همه موانع موجود بام سبز به عنوان یک راه حل اکولوژیک دارای مزایای زیست محیطی و پتانسیلهای کاربردی زیادی است، تصریح کرد: بهکارگیری این سیستم در شهرها به عنوان جایگزینی برای سقف های معمولی می تواند منافع اقتصادی، زیست محیطی و فنی بسیاری به همراه داشته باشد.
کاهش هزینههای گرمایش و سرمایش از فواید بام سبز
کریمی با اشاره به اینکه از فواید بام های سبز می توان به کاهش هزینههای گرمایش و سرمایش و افزایش ارزش ساختمان از طریق استفاده از فضای بلا استفاده آن اشاره کرد، مطرح کرد: هم چنین بام سبز میتواند طول عمر پوسته بام را از طریق حفاظت در مقابل اشعه فوق بنفش و در پی آن انبساط و انقباض ناشی از نوسانات حرارتی و صدمات آب و هوایی افزایش د هد.
وی افزود: علاوه بر این بام سبز با ایجاد یک فضای طبیعی و تقلیل آلودگی صوتی موجب تسکین روحی و سلامت جسمی ساکنان شهرها خواهد شد و از منظر شهرسازی نیز این سازهها مناظر و چشم اندازهای زیبا و دلنوازی ایجاد میکنند که باعث زیباسازی ساختمان و بالطبع شهر میشود.
وی با بیان اینکه باغ بام ها از مناسب ترین راه ها برای مقابله با پدیده گرم شدن زمین، کاهش اثر جزایر گرمایی نواحی شهری، بهبود محیط شهری و ایجاد تحولی بنیادین در بهسازی محیط می باشد، گفت: پرداختن به آن میتواند گامی مهم در بهینهسازی مصرف انرژی و رسیدن به یک توسعه پایدار در معماری و مدیریت شهری باشد.
این کارشناس ارشد برنامه ریزشهری با اشاره به اینکه با تمام فواید بامهای سبز، هنوز به دلیل مبهم بودن بعد اقتصادی و اجتماعی و مسائل حقوقی ، این فناوری آنگونه که باید جایگاه خود را پیدا نکرده است، یادآور شد: بالا بودن هزینههای اجرایی نصب، راه اندازی و سیستم آبیاری مناسب، هزینههای اضافی برای تقویت سازههای بناهای موجود، هزینههای حفظ و نگهداری از فضای سبز، آبیاری و مصرف آب لوله کشی از مسائل قابل بررسی است.
کریمی در پایان عنوان کرد: باید این نکته را در نظر داشت که هزینههای طراحی و اجرای یک بام سبز نباید با هزینههای یک بام معمولی مقایسه شود.
ارسال نظر