طی مراسمی؛
کشاوزان نمونه هرمزگان تجلیل شدند
در مراسمی با حضور جمعی از مسئولان استانی و کشوری کشاورزان نمونه استان تجلیل شدند.
به گزارش خبرگزاری موج هرمزگان، عباس مویدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان در مراسم تجلیل از کشاورزان نمونه استان با تاکید بر لزوم تقویت تاثیر کشاورزان بر عرضه، تقاضا و قیمت محصولات، اظهار داشت: امروزه اصلاح الگوی مصارف آبی و الگوی کشت یکی از ضروتهای مهم در حوزه کشاورزی است که باید مورد توجه همگان باشد، چرا که بیتوجهی به این امور قطعا زیانهای بسیاری را متوجه کشاورزان خواهد کرد.
وی با تاکید بر لزوم توجه به نیاز بازار در کشت، گفت: امروز که در آغاز سال زراعی هستیم کشاورزان ما باید با در نظر گرفتن الگوی کشت مناسب و متناسب با اقلیم خود اقدام به کشت محصول کنند و از کاشت محصولاتی نیاز آبی بالایی دارند پرهیز کنند، چرا که با شرایط حاکم بر منابع آب کشور و استان کشت محصولات آببر توجیهی ندارد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با تاکید بر لزوم برنامهمحوری در کشت، عنوان کرد: منطق حکم میکند که محصولاتی که کشت آنها نیاز آبی بالایی دارد را از طریق واردات تامین کنیم، چرا که آب ارزشمندترین مایه حیاتی است و صرفهجویی در آن بسیار حائز اهمیت است از این رو نباید این مایه حیاتی صرف کشت محصولاتی شود که فروخته نشده و دور ریخته میشوند.
مویدی نشستن پای سخنان کشاورزان تلاش برای حل مشکلات آنها را یکی از وظایف ذاتی سازمان جهاد کشاورزی دانست.
وی گفت: علیرغم مشکلاتی که در سالیان وجود داشته باتوجه نظام مقدس اسلامی به بخش کشاورزی دستاوردهای بزرگی نیز به دست آمده است و خوشبختانه امروز افراد باسواد و کاردان بسیاری در امر کشاورزی فعالیت دارند.
توجه به علم و دانش در حوزه کشاورزی
حجتالاسلام و المسلمین علی شرفی مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان نیز در این آئین اظهارداشت: امروز فعالیت در حوزه کشاورزی در استان آغاز میشود و کشاورزان کشت خود را در سال زراعی جدید مجددا آغاز میکنند.
وی اذعان داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در بیانیه گام دوم «مدیریت جهادی» را به عنوان یکی از عوامل برای پیشرفت درکشور مطرح میکنند از این رو یکی از عرصههایی که باید مدیریت جهادی در آن پیاده شود درحوزه کشاورزی، دامپروری، شیلات، صید و صیادی است که با اقدامات انجام شده زمینه آن در استان فراهم شده است.
حجتالاسلام و المسلمین شرفی اظهارداشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی مدیریت جهادی را الهام گرفته از«ایمان و اصل ما میتوانیم» معرفی میکنند که امام خمینی(ره) آن را در جامعه ایران زنده کرد و ما نیز باید با اتکا به این دو بال این مسیر را ادامه دهیم.
مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه در سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان با اشاره به مسئله پژوهش و توجه به علم و دانش مطالبی را عنوان کرد و گفت: دومین عاملی که رهبری برای پیشرفت و بالندگی درکشور معرفی میکنند پژوهش و توجه به علم و دانش است که این امر یکی از ضرورتهای بخش کشاورزی، دامپروری، صید و صیادی تلقی می شود.
وی در ادامه افزود: باتوجه به اینکه امسال به عنوان تولید،دانش بنیان و اشتغال آفرین است باید تمام امور متکی بر دانش انجام شود.
حجتالاسلام والمسلمین شرفی با اشاره به تبحر دانش علمی، فنی کشاورزان و کارشناسان کشاورزی استان، تاکیدکرد: به منظور صرفهجویی در مصرف آب و افزایش بهرهوری آب و خاک که کشور در آنها با مضیقه روبرو است الگوی کشت تعریف شده است و بایست برای اجرای صحیح آن التزام داشته باشیم.
وی عنوان کرد: امروز نیاز داریم در برخی از محصولات مانند گندم، دانههای روغنی و علوفه تولید را افزایش دهیم چرا که کشور به این محصولات نیاز دارد از این رو از کشاورزان خواهش داریم که با یافتههای علمی خودشان و توجه به راهبری کارشناسان کشت خود را دانشبنیان کنند.
تاکید بر توسعه و ایجاد صنایع تبدیلی در هرمزگان
حجتالاسلام والمسلمین محمد عبادیزاده نماینده ولی فقیه در هرمزگان در این مراسم اظهارداشت: یکی از دغدغههای جدی من برنامهریزی مدون در حوزه الگوی کشت متناسب با ظرفیتها و اقلیم منطقهای بود که خوشبختانه با حمایت مسئولان این حرکت شکل گرفته است، اما نیازمند انجام اقدامات اقناعی در میان کشاورزان هستیم.
وی عنوان کرد: در استان هرمزگان با معظلی در حوزه کشاورزی روبرو هستیم و آن هم کشت محصولاتی است که بازار ندارند و سبب میشود تلاشها و زحمات کشاورزان هدر برود.
حجت الاسلام و المسلمین عبادیزاده با تاکید بر توسعه و ایجاد صنایع تبدیلی در سطح استان هرمزگان، افزود: در حوزه صنایع تبدیلی اقدام علمی و قابل قبولی انجام نشده است چراکه در صورت تحقق این امر دور ریز محصولات کشاورزی در استان هرمزگان نداشتیم.
پرداخت تسهیلات کم بهره برای کشاورزان اجرای الگوی کشت
علیرضا مهاجر معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی در ادامه این مراسم گفت: الگوی کشت برای سال زراعی ۱۴۰۱- ۱۴۰۲ براساس نیاز اقلیم، شرایط استانی و اقتصاد کشور تدوین و به استانها ابلاغ شده است.
وی تصریح کرد: در الگوی کشت ۴۰ محصول کشاورزی بسیار مهم است اما حدود ۱۵ محصول آن از جمله سویا، آفتابگردان، کلزا، کنجد، گندم، ذرت، جو و گلرنگ در اولویت کشت قرار دارد.
مهاجر ضمن بیان اینکه مجری الگوی کشت در استانها استانداران هستند، گفت: برای اجرای بهتر الگوی کشت به کشاورزانی که از این طرح به خوبی بهره ببرند، تسهیلات کم بهره در بخشهای مکانیزاسیون، بذر، کود و سم پرداخت میشود؛ در زمینهای بالای صد هکتار وسعت، الگوی کشت بهتر اجرا میشود و بهرهوری این زمینها بسیار بالا است.
معاون امور زراعت وزارت جهادکشاورزی افزود: ۷۵درصد زمینهای کشاورزی در کشور زیر پنج هکتار وسعت دارند.
الگوی کشت طرح بسیار مهم
در ادامه این مراسم، احمد مرادی نماینده مردم بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: امیدواریم الگوی کشت که طرح مهمی است به درستی اجرایی شود و هرمزگان ظرفیتهای زیادی در صید و صیادی، کشاورزی و گردشگری دریایی دارد.
وی اظهارداشت: سطح زیرکشت زمینهای کشاورزی هرمزگان ۱۶۰ هزار هکتار است که سالانه بیش از سه و نیم میلیون تن محصول در بخشهای زراعی، باغی، دامی و شیلاتی تولید میشود.
نوسازی باغات استان در جهت افزایش بهرهوری
مهدی دوستی استاندار هرمزگان در این مراسم گفت: نوسازی باغها در استان بسیار مهم است و افزایش بهره وری را به دنبال دارد.
وی تصریح کرد: برق رسانی به مزارع پرورش میگو، تقویت بخش آبزی پروری با ایجاد زیستگاههای مصنوعی و سنددار کردن زمینهای کشاورزی از اقدامات مناسب در بخش کشاورزی و شیلاتی است.
در این مراسم پنج نفر از فعالان بخش کشاورزی و شیلاتی درخواستهای خود را مطرح کردند و در پایان این مراسم از ۴۹ نمونه برتر ملی و استانی در بخشهای کشاورزی و شیلاتی هرمزگان تجلیل شد.
ارسال نظر