یک تاجر بین المللی:
حرکت تیمی و نگاه توسعه گرا به بازار سرمایه دو راهکار بنیادین در تجارت موفق است
مدیرعامل مدیریت تاپ و رئیس انجمن شرکتهای مدیریت صادرات ایران گفت: تجارت زمانی در ریل اصولی حرکت می کند که حرکت تیمی را تجربه کرده باشد و در عین حال بازارهای مقصد را تنها محدود به دو کشور نکند.
ناصر انزلی چی در حاشیه استارت آپ دو روزه مدیریت تجارت کرمانشاه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج کرمانشاه در خصوص راهکارهای مفید برای یک تاجر موفق ابراز داشت: استان های مرزی مانند کرمانشاه به دلایل برخورداری از شرایط ویژه، پتانسیل تربیت نیروی صادراتی را دارند و این نکته قدرت است و در مقابل هم نشینی ثابت با بازار مرزی مشخص این ظرفیت را به تجار بقبولاند که بازار توسعه فقط آن کشور مشخص نیست.
وی با تاکید بر اینکه هدف کارگاههای صادرات محور در راستای آشنایی تجار با بازارهای بیشتر تجارتی است، خاطرنشان ساخت: واقعیت امر این است که بازار عراق و سوریه به دلیل شرایط خاص محدود است و تاجران کرمانشاهی طی یک دوره آموزشی می توانند به راحتی با بازارهای جدیدتر آشنا شوند.
انزلی چی تاکید کرد : نکته قابل توجه این کارگاه این بود که نشست ها تلفیقی از تجار جوان و میانسال بود که نشان میداد می توان به تکیه بر تجربه میانسالان و توان و انرژی جوانان، مسیرهای رشد تجارتی را سریعتر پیمود.
وی تصریح کرد: ولی آنچه که در این رویداد بوده و هست من چند پارت گروهی و تیمی وجود نداشت و واقعیت امر این است که در شرایط فعلی دیگر بصورت تنها نمی توان کار کرد و موفق بود.
وی در پاسخ به ارزیابی وضعیت کنونی تجار کرمانشاهی گفت: واقعیت امر این است که تاجران کرمانشاهی بنا بر آمار اعلامی آنچنان رشدی در حوزه ارتباطات بین الملل ندارند و دلیل آن نیز باز می گردد به نگاه محدودی که تجار فقط به دو کشور همسایه یعنی عراق سوریه دارند در صورتی که مسیر توسعه ای باید به گونهای پیش برود که برویم به جاهای جدیدتر و تجارت های نوین را عملیاتی نماییم.
وی ادامه داد: اول باید تنوع بازار صادراتی را بالا ببریم و دوم کشورهای صادراتی را گسترده کنیم که در این زمینه اتاق بازرگانی به عنوان راس الامور میبایست یک برنامه سه تا پنج ساله راهبردی ارائه بدهد که در آن برنامههای قوی را پیشبینی، عملیاتی و نظارت کند.
این تاجر موفق با بیان این مطلب که تا برنامه ریزی انجام نشود، نمی توان معیار و سنجش ضعف ها و قوت ها مشخص کرد، تأکید کرد: برنامهریزی باید تخصصی، قابل سنجش، قابل دسترسی، واقع گرایانه و در بازه زمان باشد و ما در طول این برنامه حداقل یک برنامه ریزی مدون نقاط ضعف و قوت حوزه بازرگانی را مورد ارزیابی قرار می دهیم.
ارسال نظر