توسط شرکت توزیع برق اصفهان پیاده سازی شد:
راه اندازی سامانه سپهر برای اولین بار در کشور
معاون مهندسی و نظارت شرکت توزیع برق اصفهان از راه اندازی سامانه پایش هوشمند بروزرسانی جی آی اس (سپهر) برای اولین بار در کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری موج اصفهان، مهرداد دادخواه اظهار داشت: با استفاده از این سامانه مرکز مسیر تغذیه الکتریکی مشترکی از کنتور تا پست فوق توزیع با همه جزئیات قابل رصد است ، حتی سطح مقطع کابل سرویسی که به خانه ها آمده در این سامانه مشخص می شود.
وی در ادامه گفت: در سامانه سپهر باحجم اطلاعات بسیار وسیعی روبرو هستیم و این حجم اطلاعات وسیع در تجزیه و تحلیل شبکه خصوصا در زمان اتفاقات و یا در حالت دائم کار شبکه ،تجزیه و تحلیل ولتاژی که تحویل مشترک داده می شود بسیار اهمیت دارد.
وی در ادامه به شبکه برق اصفهان اشاره کرد و افزود: این شبکه شامل ۱۱ هزارکیلومتر شبکه فشار ضعیف و متوسط و یک میلیون و ۲۰۰ هزار مشترک می باشد که در این سامانه قابل رویت است و تمام اطلاعات مربوط به مکان و توصیف شبکه در این سامانه وجود دارد.
در ادامه وحید متقی مدیر دفتر کنترل پروژه حوزه معاونت مهندسی شرکت توزیع برق اصفهان ابراز داشت:اطلاعات این شبکه مرتب در حال تغییر است و تغییرات شبکه باید به نحو مطلوب و دقت بالا ثبت شود و اگر خطایی در دیتا وجود داشته باشد به صورت مکانیزه استخراج وآشکار سازی می شود.
وی ابراز داشت : در کشورهای پیشرو و طبق استاندارها اقداماتی روی این سامانه ها پیاده سازی می شود که خودپردازشی نام دارد یعنی سامانه ها به گونه ای طراحی می شود که خودشان ،خودشان را پایش میکنند.همچنین در این سامانه ها برای اینکه خود پردازش شوند دیتاهای دیگر سامانه ها را کنار هم قرار داده و از الگوریتم های پیشرفته استفاده می شود تا دیتای غیر قابل قبول در شبکه شناسایی شود.
این مقام مسئول یادآور شد: در جی آی اس، سیستم اطلاعات مکانی در زیر ساختهای شرکت های برق و آب و گاز وظیفه جمع آوری اطلاعات شبکه را دارد و بروز رسانی میکند و تحویل سامانه های دیگر می دهد که برای پردازش اطلاعات باید بسیار با دقت و با کیفیت باشد.
وی گفت: این سامانه برای اولین بار در کشور پیاده سازی شده و اگر جایی اطلاعات ناصحیح وارد شده باشد به کاربرهای مربوطه هشدار میدهد.
متقی افزود: برای دسترسی به این سامانه تمامی اطلاعات کنتورهای هوشمند ،کلیدهای اتوماسیون ،دیتا لاگرهای نصب شده بر روی شبکه و کنتورهای بازار برق که هر ساعت اطلاعات خود را ارسال می کنند وارد این پروسه پردازشی می شوند و در۲۴ ساعت شبانه روز حدود ۳۰ میلیون رکورد پردازش و در خروجی این پردازش اطلاعات ناقص مشخص می شوند. همچنین با استفاده از روشهای فورکستینگ ولتاژ خانه هایی که کنتور هوشمند ندارند بررسی میشود .
وی در ادامه افزود: سامانه سپهر یک سامانه ناظر است که روی جی ای اس بارگذاری شده و دیتای نادرست را شناسایی کرده و خطای ایجاد شده را رفع میکند تا ادامه کار با اطلاعات صحیح انجام شود.
متقی در ادامه خاطر نشان کرد: در سامانه سپهر تمامی تلفات شبکه قابل حصول است و هدر رفت مکانی و غیر مکانی با استفاده از این سامانه امکان پذیر است.
مدیر دفتر کنترل پروژه حوزه معاونت مهندسی شرکت توزیع برق اصفهان به مدت زمان طراحی سامانه سپهر اشاره کرد و گفت: برداشت جی آی اس که از سال ۸۸ آغاز شد و در سال ۹۲ اطلاعات آن تکمیل شد و از سال ۹۴ استفاده ازکنتورهای هوشمند و اتوماسیون در شبکه آغاز و همزمان با سامانه سپاد در سال ۱۴۰۰ طراحی و پیاده سازی شد.
وی بیان داشت: در سال ۱۴۰۰ اطلاعات محاسباتی و مطالعاتی شبکه تکمیل و در حال حاضر پیاده سازی آن به اتمام رسیده است.
وی خاطرنشان کرد : .پایش هوشمند شبکه وظیفه اصلی شبکه سپهر است که مشخص می کند در چه قسمتی از شبکه اطلاعات نادرست وارد شده است.
این مقام مسئول ادامه داد: سامانه های مهندسی و بهره برداری کاملا مکانیزه هستند و تغییرات را به صورت خودکار روی جی آی اس ارسال و دیتای دریافت شده را پس از آماده شدن برای سامانه های دیگر ارسال می کند.همچنین این سامانه به صورت خودکار بروزرسانی می شود.
متقی در ادامه تصریح کرد: هر شرکتی که دارای اطلاعات جی آی اس ،اتوماسیون و کنتورهای هوشمند باشد میتواند از این سامانه استفاده کند .
پیاده سازی اولین سامانه سپاد در کشور
وحید متقی با بیان اینکه شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان به عنوان شرکت پیشرو در کل کشور همه محاسبات شبکه ،تخلفات و نشتی جریانات برق را به صورت خودکار با سامانه پردازشی سپاد رصد می کند افزود: این سامانه به غیر از شرکت توزیع برق اصفهان تنها در چند ایالت محدود امریکا و با حجم بسیار محدود در حال فعالیت است .همچنین وی دلیل کاهش تلفات در شرکت توزیع برق شهرستان اصفهان را وجود چنین پردازش هایی عنوان کرد.
ارسال نظر