مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی:
ایجاد ۲۵۰ فرصت شغلی در قالب طرح شمیم خدمت در استان مرکزی
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی گفت: در طرح شمیم خدمت افراد آموزش میبینند و بعد از تسلط به هنر و حرفه مربوط، کارگاه مورد نیاز آنها تامین میشود و در گام آخر محصولات تولیدی آنها به بازارهای داخل و خارج استان عرضه میشود.
به گزارش خبرگزاری موج مرکزی، حجتالاسلام واحدی با اشاره به اجرای طرح شمیم خدمت اظهار کرد: این طرح با هدف ایجاد اشتغال برای افراد بیکار با اولویت زنان بی سرپرست و بدسرپرست و جوانان جویای کار به همت اداره اوقاف به اجرا در آمده است.
وی تصریح کرد: در راستای اجرای این طرح با هماهنگی که با مراکز فنی و حرفهای صورت گرفته، این افراد در گام اول در کلاسهای آموزشی شرکت میکنند و بعد از تسلط به هنر و حرفه مربوط در گام دوم کارگاه مورد نیاز آنها تامین و تجهیز میشود و در گام سوم محصولات تولیدی آنها به بازارهای داخل و خارج استان عرضه میشود که با اجرای این طرح سال گذشته ۲۵۰ نفر جذب به کار شدند.
واحدی با اشاره به اجرای مولّدسازی موقوفات و افزایش شاخص بهره وری بیان کرد: در این رابطه استان مرکزی رتبه اول کشور را دارد و میزان سرمایهگذاری صورت گرفته از طریق موقوفات این استان با مجموع سرمایه گذاریهای صورت گرفته توسط چند استان بزرگ کشور از جمله تهران، خراسان رضوی و ... برابری میکند.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی گفت: اولویت ما در بحث مولّدسازی، دانش بنیان بودنِ طرح، رفع مشکل و نیاز استان، رفع مشکل و نیاز کشور است، به عنوان نمونه میتوان به طرح اقدام ملی مسکن اراک اشاره کرد که به عنوان اولین استان کشور در راستای تامین زمین مورد نیاز دولت در بخش مسکن با تعامل خیلی خوبی که بین مسئولین استان برقرار شد، توانستیم تفاهم نامهای بین اوقاف و راه و شهرسازی منعقد و پروژه ۸۱۰۰ واحدی نهضت ملی مسکن اراک را شروع کنیم و همین الگو را بعد از استان مرکزی، استانهای دیگر اجرایی کردند.
واحدی افزود: نمونه دیگر در راستای رفع نیازِ کشور میتوان به پروژه پرورش ماهی در قفس در بندر چارک استان هرمزگان اشاره کرد که این پروژه با پیش بینی ظرفیت تولید سالانه ۵ هزار تن ماهی در حال اجرا است، که استان مرکزی به عنوان اولین استان کشور در این عرصه ورود کرده است.
وی با اشاره به تثبیت مالکیت موقوفات گفت: بواسطه تعاملات خیلی خوبی که با ادارات کل منابع طبیعی، بنیاد مسکن، جهاد کشاورزی و اداره کل ثبت استان انجام شده اکثر موقوفات استان سند دار شده و پیش بینی ما این است که تا پایان سال ۱۴۰۲ بتوانیم تمام رقبات و موقوفات را سند دار کنیم.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان با اشاره به چالش اوقاف با مردم در موضوع اراضی وقفی بیان کرد: یکی از چالشهای موجود موضوع روستاها و شهرهای وقفی است که سالیان طولانی مردم استان درگیر آن بودهاند، در استان حدود ۲۱۵ روستا و شهر وقفی داریم که سهم وقف بصورت مشاعی یا شش دانگ است و قدمت برخی از این موقوفات به بیش از ۹۰ سال میرسد.
واحدی افزود: در یکی از این روستاها که با مصوبه شورای سیاست گذاری حفظ حقوق بیت المال ورود کردیم حدود ۱۵۰ پرونده در دادگاه مطرح و حدود ۴۰۰ مورد اظهارنامه برای مردم ارسال شد، به این نتیجه رسیدیم که اگر قرار باشد در کل استان با این شیوه جلو برویم باید حداقل حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ هزار پرونده در محاکم قضایی طرح شود که عملا این کار شدنی نبود.
وی ادامه داد: لذا کارگروهی متشکل از همکارانِ با تجربه تشکیل و برای رفع این معضلِ کهنهِ استان تصمیمهایی اتخاذ شد که از جمله آن تصمیمات، تهیه اطلسی از این روستاها و شهرها بود و بصورت میدانی مشکلات هر کدام احصاء و دسته بندی شد و برای هرکدام از این دسته ها، پیشنهادات و راه حل هایی ارائه شد که در نهایت با توجه به اینکه خیلی از این موارد از اختیارات استان خارج بود این بسته های پیشنهادی به سازمان مرکزی انعکاس و درخواست مجوزِ خاص کردیم و بحمدالله این مجوزِ تاریخی در اختیار استان قرار گرفته است.
واحدی تصریح کرد: با این مجوز رویکرد استان از دعوا محوری به تعامل و همراهی محوری تغییر کرد و پیش بینی می شود با این مجوز بتوانیم بخش اعظم از این روستاها را تعیین تکلیف کنیم.
ارسال نظر