English

ارز آوری کشتارگاه های طیور استان مرکزی با ضایعات گوشت مرغ

کشتارگاه‌های طیور استان مرکزی با تولید پودر گوشت از ضایعات گوشت مرغ زمینه صادرات و ارز آوری را برای استان و کشور فراهم کرده‌اند.

ارز آوری کشتارگاه های طیور استان مرکزی با ضایعات گوشت مرغ

به گزارش خبرگزاری موج مرکزی، پودر گوشت ، محصولی است که از قسمت‌های بی‌استفاده حیوانات خون گرم از جمله قلب، کبد، ریه‌ها، معده و قسمت‌های دیگر بدون استخوان به دست می‌آید که بوسیله حرارت دادن، خشک و آسیاب می‌شود.

مواد مصرفی برای تهیه پودر گوشت، موادی هستند که به هیچ عنوان برای مصرف خوراکی انسان‌ها مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

هفت کشتارگاه فعال و نیمه فعال طیور هم‌اکنون در استان مرکزی فعال هستند که ۶ کشتارگاه از مجموع این کشتارگاه‌ها در زمینه تولید پودر گوشت از ضایعات گوشت مرغ فعال است و این کشتارگاه‌ها از ظرفیت لازم برای تبدیل ۶۰ تن ضایعات گوشت مرغ به پودر گوشت برخوردار است.

به گفته مسئولان این بخش با توجه به مواد معدنی و پروتئینی بالای پودر گوشت، این ماده غذایی از جایگاه ویژه در رژیم غذایی دام‌ها برخوردار است.

کشتارگاه‌های استان مرکزی با تولید پودر گوشت می‌توانند بیش از نیاز استان زمینه صادرات و ارز آوری را فراهم کنند.

 

۴۲۶ تن پودر گوشت سال گذشته از استان مرکزی به خارج از کشور صادر شد

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با بیان اینکه ۴۲۶ تن پودر گوشت سال گذشته از استان مرکزی به خارج از کشور صادر شد گفت: تسهیل در صادرات فرآورده‌های خام دامی با هدف ارز آوری برای کشور و استان از جمله برنامه‌های این اداره‌کل است و با اقدامات انجام شده، میزان صادرات این محصولات سال گذشته از استان مرکزی مناسب بود.

دکتر محمد فتاحی، پودر گوشت را از جمله محصولات صادر شده از استان مرکزی در سال گذشته عنوان کرد و افزود: ضایعات کشتارگاه‌های طیور و محصولاتی که در این واحدها از چرخه مصرف انسانی خارج می‌شود، با نظارت اداره‌کل دامپزشکی این استان به پودر گوشت تبدیل و برای خوراک دام و آبزیان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی ادامه داد: یک‌هزار و ۴۸۵ تن ضایعات کشتارگاهی استان مرکزی سال گذشته با نظارت اداره‌کل دامپزشکی استان به پودر گوشت تبدیل شد که ۴۲۶ تن آن به کشورهای خارجی صادر و بقیه در واحدهای پرورش دام و آبزیان استان استفاده شد.

مدیرکل دامپزشکی استان مرکزی با یادآوری صادرات ۱۰۶ تن پودر گوشت با نظارت اداره‌کل دامپزشکی این استان در سال ۱۴۰۰ افزود: صادرات این محصول از استان سال گذشته نسبت به مدت مشابه قبل از آن، چهار برابر افزایش یافت.

 

روزانه ۲۰ تن پودر گوشت در استان مرکزی تولید می‌شود

سرپرست معاونت سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان مرکزی نیز گفت: پنج کشتارگاه فعال و ۲ کشتارگاه طیور نیمه فعال، هم‌اکنون در این استان وجود دارد و پودر گوشت در ۶ کشتارگاه از مجموع این کشتارگاه‌ها تولید می‌شود.

دکتر سیروس سلمان نژاد افزود: کشتارگاه‌های طیور استان مرکزی روزانه از ظرفیت لازم برای تبدیل ۱۰ تن ضایعات گوشت طیور به پودر گوشت را دارند و روزانه ۶۰ تن ضایعات و فرآورده‌هایی که در کشتارگاه‌های طیور استان از چرخه مصرف انسانی خارج می‌شود، به پودر گوشت تبدیل می‌شود.

وی با یادآوری تولید یک تن پودر گوشت از هر سه تن ضایعات گوشت طیور در کشتارگاه‌های استان مرکزی، افزود: روزانه ۲۰ تن پودر گوشت در کشتارگاه‌های طیور استان تولید می‌شود.

سرپرست معاونت سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان مرکزی خاطرنشان کرد: ضایعات گوشت مرغ از جمله پر، استخوان، روده‌ و خون در فرآیند استحصال در حوضچه‌هایی جمع‌آوری و از طریق مارپیچ‌هایی به دیگ پخت منتقل می‌شوند.

وی اظهار داشت: این مواد با دمای ۱۸۰ تا ۱۹۰ درجه سانتیگراد و فشار ۲ و نیم تا ۲ بار در داخل دیگ به چرخش درآمده و تبدیل به خمیر می‌شود و پس از تغییر حالت این مواد به شکل خمیر از دیگ خارج و در دمای ۱۲۰ تا ۱۳۰ درجه سانتیگراد به مدت پنج ساعت این مواد از حالت نرم به حالت جامد تغییر حالت می‌دهند.

سرپرست معاونت سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان مرکزی اضافه کرد: مواد جامد تولید شده در محلی پهن و در معرض هوای آزاد قرار می‌گیرد و یا با دمیدن هوا این مواد خشک شده و در مرحله بعد، آسیاب و به صورت پودر می‌شوند.

سلمان نژاد عنوان کرد: پودر گوشت تولید شده، بسته‌بندی می‌شود و در دامداری‌ها و مراکز پرورش آبزیان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی گفت: پودر گوشت طیور در راستای جلوگیری از انتقال بیماری‌های طیور در دامداری‌ها و پودر گوشت دام در مرغداری‌ها به صورت متقاطع استفاده می‌شود.

سرپرست معاونت سلامت اداره‌کل دامپزشکی استان مرکزی افزود: دارا بودن منبع غنی کلسیم، فسفر، پتاسیم، منگنز، سدیم و منیزیم، ویتامین‌های A ،E ، B۱۲ ،B، کولین، ریبوفلاوین، نیکوتین آمید و اسید آمینه، از مهمترین فواید پودر گوشت است.

سلمان نژاد گفت: برخورداری از طعم‌های غنی و اصیل، بدون افزودنی اضافی، اختلاط آسان با سایر مواد و گزینه ارگانیک قابل دسترس نیز از دیگر مزیت‌های پودر گوشت است و عمر مفید این ماده غذایی برای حیوانات حداقل ۲ سال پس از تاریخ تولید است.

یکی از دامداران استان مرکزی هم گفت: پودر گوشت طیور از ضایعات طیور تولید می‌شود و در زمان حرارت علاوه بر رطوبت، سایر آلودگی‌های آن نیز از بین می‌رود.

عباس جعفری افزود: علاوه بر مزایای بالای پودر گوشت در پرورش دام، خوش خوراک بودن آن نیز، از دیگر عواملی است که برای پرورش دام و آبزیان استفاده می‌شود و جذب مواد مغذی این پودر در بدن حیوانات سریع‌تر انجام می‌شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه