English

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان خبر داد؛

تولید بیش از هزار و ۳۰۰ تن زباله در کردستان

روزانه افزون‌ بر یک هزار و ۳۰۰ تن زباله در استان تولید می شود که بیشترین این میزان با ۴۵۰ تن مربوط به سنندج است.

تولید بیش از هزار و ۳۰۰ تن زباله در کردستان

به گزارش خبرگزاری موج کردستان؛ اقبال حمیدی روز سه‌شنبه در نشستی با خبرنگاران استان که به مناسبت هفته زمین پاک در سنندج برگزار شد با اشاره به اینکه شعار امسال «سرمایه‌گذاری در زمین و توسعه بازیافت و بهره‌وری سبز» است، اظهار کرد: هنوز بعد از گذشت سال‌ها از تصویب قانون مدیریت پسماندها، تفکیک از مبداء زباله در استان انجام نمی شود.

وی سرانه تولید پسماند در استان را ۹۸۰ گرم و بیشتر از میزان کشوری آن که افزون بر ۷۰۰ گرم است؛ خواند و اظهار کرد: تنها جایگاه دفن زباله استان که از استانداردهای اولیه مکانی و فاصله مناسب برخوردار است در شهر سقز واقع است هر چند در این جایگاه هم هنوز مدیریت شیرابه زباله به صورت سنتی انجام می شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با بیان اینکه شیرابه زباله دارای آلایندگی بسیاری بالایی است، ادامه داد: وجود سگ های ولگرد یکی از مشکلات موجود در جایگاه های دفن زباله است که عامل انتقال بیماری های مشترک بین انسان و حیوان است بنابراین مدیریت شهری باید نسبت به ساماندهی این وضعیت اقدام جدی کند.

حمیدی به وضعیت پسماندهای بیمارستانی هم اشاره کرد و گفت: ۱۹ بیمارستان و مرکز درمانی در استان مجهز به دستگاه بی خطرسازی پسماندهای عفونی هستند که کارشناسان این اداره کل و آزمایشگاه های معتبر هم بر روند این اقدام نظارت و اقدام به نمونه برداری لازم می کنند.

وی با اعلام اینکه سالانه یک هزار و ۱۵۰ تن پسماند بیمارستانی در استان تولید می شود، اظهار کرد: براساس اصل ۵۰ قانون اساسی حراست از زمین رسالت همگانی است و ایجاد هر گونه آلودگی در زمین ممنوع و با آلوده‌کنندگان برخورد می شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان با اشاره به اینکه یکی از رسالت های این اداره‌کل پایش واحدهای صنعتی و پاسخ به استعلامات استقرار واحدهای تولیدی است، افزود: سال گذشته یک هزار و ۶۲۴ مورد استعلام توسط این اداره کل پاسخ داده شد که از این تعداد با ۹۳.۵ درصد موافقت و با ۶.۵ درصد آنها هم مخالفت شد.

حمیدی از کسب رتبه دوم استان در سطح کشور از لحاظ زمان و تعداد پاسخگویی به استعلامات در سال گذشته خبر داد و گفت: این اداره‌کل از نظر عملکردی ۹۴.۳ درصد پاسخگویی به استعلامات را انجام داده و از نظر زمانی هم میانگین زمانی پاسخ استعلامات ۱۱.۳ روز بوده است.

وی یادآور شد: پنج منطقه حفاظت شده در استان وجود دارد که افزون بر ۲۸۰ هزار هکتار از مساحت استان را دربرگرفته است سال گذشته ۲۵ مورد تخلفات مربوط به تخریب و تصرف اراضی در این مناطق به ثبت رسید.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: بیشترین میزان تخلفات اراضی در مناطق حفاظت شده عبدالرزاق سقز و منطقه حفاظت شده بیجار گزارش شده است.

کردستان دارای ۱۶ پاسگاه محیط بانی و پنج منطقه حفاظت شده شامل منطقه چلچمه و سارال با ۹۷ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده بیجار با وسعت ۳۲ هزار هکتار، منطقه بدر و پریشان قروه با وسعت ۴۳ هزار هکتار، منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان با وسعت ۵۷ هزار هکتار و منطقه عبدالرزاق سقز با وسعت ۳۹ هزار هکتار و پناهگاه حیات وحش زریوار با وسعت سه هزار هکتار و ۲ اثر طبیعی ملی و چندین منطقه شکار ممنوع است که این استان را در زمره منحصربفرد ترین نقاط کشور به لحاظ تنوع گونه‌های جانوری و گیاهی قرار داده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه