مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان خبر داد؛
انعقاد قرارداد برای ۵۶ درصد از واحدهای تعریف شده نهضت ملی مسکن اصفهان
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان گفت: تاکنون ۴۵ هزار و ۹۹۵ واحد پروژه در سامانه نهضت ملی مسکن تعریف شده که از این تعداد در حال حاضر برای ۲۶ هزار واحد قرارداد با سازنده منعقد شده است و برای حدود ۲۰ هزار واحد پروانه ساختمانی اخذ و در مراحل مختلف ساخت در حال احداث هستند.
به گزارش خبرگزاری موج اصفهان، علیرضا قاریقرآن در خصوص تعداد واحدهای در حال ساخت طرح نهضت ملی مسکن استان اظهار کرد: تاکنون ۴۵ هزار و ۹۹۵ واحد پروژه در سامانه نهضت ملی مسکن تعریف شده که از این تعداد در حال حاضر برای ۲۶ هزار واحد قرارداد با سازنده منعقد شده است.
وی افزود: از این تعداد برای حدود ۲۰ هزار واحد پروانه ساختمانی اخذ شده است، که این واحدها در مراحل مختلف ساخت در حال احداث هستند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان اذعان داشت: تعداد بالغ بر ۱۱ هزار واحد به صورت انفرادی یا گروهی واگذار شده که مقرر شد تا با بستههای حمایتی دولت، مراحل ساخت توسط خود متقاضیان انجام شود، این واحدها نیز در بسیاری از شهرها در حال مراحل مختلف اخذ پروانه تا ساخت هستند.
وی در خصوص زمان تحویل واحدهای مسکن ملی به متقاضیان بیان داشت: پیشبینی شده است تا پایان سال جاری تعدادی از واحدهای نهضت ملی مسکن تکمیل و به متقاضیان تحویل داده شود.
قاریقرآن تصریح کرد: در شهرهای شاهینشهر (پروژه هزار واحدی)، شهر جدید فولادشهر (پروژه ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره))، شهر جدید بهارستان (پروژه کوزو پارس)، شهرضا، خمینیشهر، دهاقان، دولتآباد و تیران پروژههایی در دست اجرا است که تعدادی تا پایان سال جاری تکمیل میشوند.
وی عنوان کرد: تاکنون بالغ بر ۴۳۰ هزار نفر برای دریافت واحدهای نهضت ملی مسکن استان اصفهان ثبتنام کردهاند که از این تعداد، حدود ۱۴۴ هزار متقاضی واجد شرایط فعال شناخته شدهاند و برای حدود ۹۱ هزار واحد هم زمین تأمین شده است که بالغ بر ۲۹ هزار متقاضی تاکنون به پروژهها تخصیص یافتهاند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان اصفهان افزود: برای متقاضیان باقیمانده نیز درحالحاضر فرآیند الحاق اراضی، تغییر یا تعیین کاربری اراضی جدید در دست بررسی و اقدام است، همچنین با توجه به پایشها و رصدهایی که توسط وزارت راه و شهرسازی در دست انجام است، در شهرهایی که ظرفیت زمین مازاد وجود دارد و تقاضا از طریق مصوبات شورای مسکن شهرستانها به دبیرخانه شورای مسکن استان واصل شود، امکان ثبتنام، بررسی و عملیاتی خواهد شد، به نحوی که از ابتدای فصل زمستان گذشته تاکنون به صورت موردی در برخی شهرها امکان ثبت نام مهیا شده هست.
وی درباره هزینه ساخت هر واحد مسکن ملی توضیح داد: هزینه ساخت، بسته به روش واگذاری اعم از ویلایی انفرادی، دو نفره، سه نفره، انبوهسازی، همچنین روش ساخت شامل یک تا چهار طبقه یا بالای شش طبقه به دلیل تفاوت در میزان مشاعات پروژه، متفاوت است و در انتها براساس قیمت تمام شده هزینه هر متر ساخت مشخص و به نسبت قدرالسهم هر واحد از کل پروژه، سهم هر متقاضی مشخص میشود.
قاریقرآن با اشاره به محدودیتهای زمین و چالشهای مختلف اجرای این پروژه در استان خاطرنشان کرد: با توجه به سیاستگذاریهای انجام شده در اداره کل راهوشهرسازی استان اصفهان برای تأمین زمین طرح نهضت ملی مسکن، از ظرفیت اراضی دولتی واقع در داخل محدوده قانونی شهرها، اراضی رها شده دولتی، اراضی واقع در بافتهای ناکارآمد شهری، اراضی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان در شهرهای زیر ۲۵ هزار نفر جمعیت، اراضی مازاد سایر دستگاهها و در نهایت اراضی مورد توافق با مالکان خصوصی استفاده و درصورتیکه اراضی مورد نیاز به صورت کامل تأمین نشود در مرحله بعد الحاق اراضی واقع در حریم شهرها با اولویت اراضی متصل به محدوده شهر، در دستور کار قرار میگیرد.
مدیرکل راهوشهرسازی استان اصفهان درباره همکاری دستگاههای دولتی دارای زمین در اجرای این طرح اظهار کرد: برخی دستگاهها در قالب تفاهمنامههایی با ادارهکل راهوشهرسازی استان همکاری داشتهاند، البته تأمین مسکن کارکنان واجد شرایط خود این دستگاهها نیز در اولویت خواهد بود.
وی ادامه داد: از ابتدای ابلاغ قانون جهش تولید مسکن در پاییز سال ۱۴۰۰ تاکنون مکاتبات متعدد انجام شده همچنین در جلسات مرتبط یا شورای مسکن استان اجرای کامل مواد و مفاد قانون جهش تولید مطرح شده است.
قاریقرآن اضافه کرد: با این وجود همکاری مناسبی از سوی دستگاههای اجرایی مالک اراضی مازاد واقع در سطح استان اتفاق نیفتاده لذا اداره کل راهوشهرسازی براساس وظایف و اختیارات قانونی و با همکاری قابل تقدیر اداره کل ثبت اسناد و املاک استان در حال شناسایی و سیر تشریفات قانونی تغییر نمایندگی این اراضی به نام سازمان ملی زمین و مسکن است.
این مقام مسئول گفت: در مواجهه با محدودیتهای فوقالذکر ابتدا سعی شد تا از اراضی داخل شهرها، توافق با مالکان خصوصی، اراضی واقع در بافتهای فرسوده مصوب استفاده شود، همچنین پرداخت تسهیلات و بستههای حمایتی به مالکان و در برخی مواقع سبک سازی ساختمان در قالب یک طبقه، دو طبقه یا انتقال متقاضیان با مصوبه شورای مسکن شهرستان به شهر مجاور از دیگر برنامهها برای رفع چالشها و محدودیتها است.
ارسال نظر