مدیرکل فرهنگی اجتماعی استانداری گیلان عنوان کرد؛
ضرورت جمع اوری اسناد برای مقابله با تهدید حوزه هویت/نقش اساسی گیلان در تحولات تاریخی کشور+عکس
مدیرکل فرهنگی اجتماعی استانداری گیلانگفت: با تهدید حوزه هویت مواجه هستیم و این امرنقش تاریخ نگاری و جمع اوری اسناد را تبدیل به ضرورت کرده است.
به گزارش خبرگزاری موج گیلان، مهدی نیازمند امروز در نشست گرامیداشت روز اسناد ملی و میراث مکتوب در سالن جلسات سازمان ملی اسناد کتابخانههای گیلان با بیان اینکه با تهدید در حوزه هویت مواجه هستیم، اظهار کرد: نقش اسناد در حوزه تاریخنگاری بسیار مهم است که برای آیندگان استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه باید به صورت جدی در این حوزه کار کرد، افزود: باید در قالب محصولات فرهنگی این هویت را نشان داد زیرا آداب و رسوم و سنتها در دل اسناد وجود دارد و به همین دلیل این کار همت والایی نیاز دارد.
مدیرکل فرهنگی اجتماعی استانداری گیلان با بیان اینکه بعضیها در حوزه تاریخی از نگاه جهانبینی خود وارد میشوند، افزود: اگر اسناد به صورت درست جمعآوری شود جلوی این روایتهای نادرست گرفته میشود.
نیازمند با اشاره به اینکه در تحولات تاریخی کشور گیلان نقش اساسی داشت، بیان کرد: گیلان هم در مشروطه و هم در تحولات آلبویه نقش زیادی داشت اما به خوبی این مسئله برای مردم تبیین نشده است.
وی با بیان اینکه در تاریخ معاصر نقش گیلانیها کاملا به چشم میآید، گفت: در حوزه تهیه اولویتها باید برنامهریزی صحیح داشته باشیم تا منتهی به عمل شود که اگر غیر این صورت باشد هیچ فایدهای ندارد.
مدیرکل فرهنگی اجتماعی استانداری گیلان با اشاره به اینکه تقویت ظرفیتهای مردمی با حوزه پیشرانی مردم در حوزه فرهنگی دینی و اجتماعی بسیار مهم است، تصریح کرد: باید در حوزه اقتصادی نیز حرکتهای مردمی منظم صورت بگیرد زیرا در مواجهه با این حرکتها دچار افراط و تفریط شدهایم و اختلاف دستگاههای متولی فرهنگی به جامعه ضربه میزند.
نیازمند با بیان اینکه در حوزههای فرهنگی نقش نهادهای حاکمیتی باید مشخص باشد، افزود: اگر این نقش مشخص نشده باشد بیتردید دچار مشکلات اجتماعی میشویم، مثلاً در حوزه مردمیسازی جمعیت و سالخورده خلأ وجود دارد و باید تلاش کنیم این خلأها برطرف شود.
فراخوان برای اهداء اسناد اهدایی و امانی به سازمان اسناد ملی
رئیس سازمان اسناد ملی کتابخانههای گیلان نیز در این نشست با بیان اینکه سازمان اسناد موظف است اوراق را ارزشگذاری کند، اظهار کرد: بخشی از اسناد تحت عنوان اسناد انتقالی و بر اساس دستورالعملهای تخصصی است لذا باید با دقتنظر مورد توجه قرار بگیرد.
حسین بهمنش با بیان اینکه برخی از اسناد با آلودگیهای باکتریایی مواجه هستند، گفت: در مجموعههای اداری حجم عظیمی از اوراق در وضعیت اسفناکی قرار دارند و باید این اسناد جمعآوری و در مکانهای مناسب نگهداری شوند تا برای آیندگان حفظ شود.
وی با اشاره به اینکه سازمانهای قدیمی کتابخانه ملی به این سازمان ملحق شدند، تصریح کرد: این سازمانها تحت عنوان سازمان اسناد و کتابخانه ملی تلفیق شدند و بر اساس قانون، تمامی کتبی که به چاپ میرسد در این سازمان ثبت میشوند و تنظیمگری و قانونگذاری نیز در حوزه کتاب است.
رئیس سازمان اسناد ملی کتابخانههای گیلان با اشاره به موضوع اسناد اهدایی یا امانی افزود: با توجه به اینکه گیلان در معرض حوادث موقعیتهای تاریخی مهم بوده، اگر مردم چیزی از گذشته دارند، اسناد اهدایی و امانی را در اختیار ما قرار دهند، آن اسناد ترمیم و با نام اهدا کننده ثبت میشود.
ارسال نظر