مسعود گلشیرازی:
آمار و اطلاعات دقیق و علمی اساس تصمیمگیری کارآمد برای کشور است
رییس اتاق بازرگانی اصفهان گفت: آمار و اطلاعات دقیق، متمرکز و علمی اساس تصمیمگیری کارآمد برای کشور است.
به گزارش خبرگزاری موج اصفهان، مسعود گلشیرازی در همایش چالشها و نقش آمار در ارتقای تصمیم سازی بخش خصوصی آمار و اطلاعات دقیق، متمرکز و علمی را اساس تصمیمگیری کارآمد برای کشور عنوان کرد و بیان داشت: مهمترین چالش سرمایهگذاری خارجی در ایران با استناد بر گزارش بانک جهانی، نبود آمار و ارقام و بهروز نبودن سیستمهای الکترونیکی آمار است.
وی نخستین مصوبه جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان اصفهان در دوره نهم فعالیت اتاق را مربوط به توجه ویژه به راه اندازی سامانه یکپارچه اطلاعات و آمار اقتصادی به عنوان ابزار تصمیم گیری مدیریتی در سطح ملی و استانی دانست.
گلشیرازی ضمن تاکید بر ضرورت توجه به مجموعه اتفاقات اقتصادی که در زیست بوم کسب وکار و اقتصاد استان موثر است، افزود: اتاق بازرگانی اصفهان هم در موضع اجرا و هم در حوزه برنامه ریزی و تحلیل، بیست فعالیت را در رئوس برنامه های خود قرار داده است.
وی ایجاد سرای رشد و نوآوری، شتاب دهنده های صادراتی و مرکز پیمانکاری فرعی ( spx) را از جمله این فعالیت ها بیان کرد.
مسعود گلشیرازی ضمن اشاره به سهم ۱۱ درصدی استان اصفهان در GDP کشور، سهم ۶ درصدی صادرات غیرنفتی استان را گویای نیاز مبرم بر ایجاد زیرساختهای صادراتی دانست و افزود: در همین راستا نخستین شتاب دهنده صادراتی کشور از هفته گذشته فعالیت خود را آغاز نمود.
رئیس اتاق بازرگانی اصفهان در ادامه برنامه ریزی بر اساس آمار و ارقام را در محقق سازی اقتصادی شکوفا موثر دانست و با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری مبنی بر توجه به قوام اقتصادی در زمان تحریم، تحقق این امر را تنها از طریق توجه به آمار و ارقام ممکن دانست.
وی تصریح کرد: بر این اساس، به منظور پاسخگویی سریع به نیازمندیهای اطلاعاتی کارجویان و کارفرمایان، ایجاد سامانه جامع آماری کسب و کار بسیار ضروری بوده و لازم است تمامی دستگاه ها برای کمک به تدوین یک نظام جامع آماری متمرکز برای موفقیت بیشتر برنامه ریزان اقدام کنند.
مسعود گلشیرازی استقلال و بیطرفی در تولید و انتشار آمارهای تولیدی به دور از گرایش های دستگاهی، سیاسی، تشکیلاتی و قومیتی را موجب ارتقای اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی دانست.
رئیس اتاق اصفهان تشکیل کمیته تجمیع آمار طبق مصوبه شورای گفتگو با حضور نمایندگان آماری دستگاه های اجرایی به منظور برآورد، جمع آوری و تدوین آمار مورد نیاز فعالان اقتصادی را از جمله اقدامات صورت گرفته در این زمینه عنوان کرد.
آزادی، ابزار رسیدن به توسعه و همچنین هدف توسعه است
در ادامه این همایش معاون اقتصادی و محاسبات ملی مرکز آمار ایران با تاکید بر اینکه باید اقتصاد بر پایه عملکرد بخش خصوصی بنا نهاده شود، افزود: در عرصه سیاستگذاری برای بخش خصوصی باید دو حوزه بستر سیاستگذاری و توانایی سیاست گذاران مورد توجه قرارگیرد.
ایوب فرامرزی تصریح کرد: بستر سیاستگذاری در کشور با دو مولفه اساسی امکانات فیزیکی کشور و قوانین و مقررات حاکم بر آن سنجیده می شود.
وی این دو مولفه را لازم و ملزوم یکدیگر دانست و گفت: این دو به صورت مستقیم بر یکدیگر تاثیرگذار هستند.
فرامرزی با استناد به سخنان آمارتیاسن، برنده جایزه نوبل اقتصاد گفت: اگر در کشوری آزادیها اعم از آزادی های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی محدود شود، بستر سیاستگذاریها دچار مشکل خواهد شد.
وی تاکید کرد: بر اساس این نظریه، آزادی ابزار رسیدن به توسعه همچنین هدف توسعه است.
معاون اقتصادی و محاسبات ملی مرکز آمار ایران، احترام به قوانین و مقررات را موجب تحقق ثبات اقتصادی دانست و برنامه ریزی در شرایط باثبات را منجر به رسیدن به نتایج مطلوب دانست.
فرامرزی آمار و ارقام را در حوزه برنامه ریزی و سیاستگذاری بخش خصوصی قابل استفاده دانست و گفت: برای برنامه ریزی موفق در بخش خصوصی باید شرایط مناسب یعنی ثبات سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی فراهم شود.
شرط تبدیل شدن اتاق بازرگانی به اتاق نسل سوم، مجهز شدن اعضای آن به سواد آماری است
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان با بیان اینکه داشتن سواد آماری هنر است، گفت: سواد آماری، داشتن هنر تصمیمگیری و قضاوت تحت شرایط نااطمینان است.
اکبری شرط تبدیل شدن اتاق بازرگانی به اتاق نسل سوم را مجهز شدن اعضای آن به سواد آماری بیان کرد.
وی تصریح کرد: به کمک اطلاعات آماری، صاحبان کسب و کار میتوانند به شناسایی بازار پرداخته، کسبوکار و استراتژیهای بازاریابی خود را گسترش دهند و ضمن انتخاب بهترین استراتژی، هزینههای خود را به حداقل برسانند. بنابراین تهیه اطلاعات آماری درست و دقیق و معتبر، قدرت تصمیم سازی مناسب را افزایش میدهد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان آگاهی نسبت به داده ها، توانایی درک مفاهیم آماری، توانایی تحلیل، تفسیر و ارزیابی اطلاعات آماری و توانایی برقراری ارتباط بین اطلاعات آماری و استنباط ها را از معیارهای داشتن سواد آماری بیان کرد.
اکبری بر لزوم فعالیت اتاق بازرگانی در ایجاد و ارتقای سواد آماری فعالان اقتصادی تاکید و تصریح کرد: فعالان اقتصادی برای افزایش سواد آماری باید از نحوه ساختن جداول آماری برای خلاصه سازی اطلاعات، ساختن نمودارهای مناسب آماری و نشان دادن صحیح وضعیت موجود، محاسبه و تحلیل نرخها، درصدها و نسبت های مقایسهای، آشنایی کلی با فراداده ها، طبقه بندی آماری و تاکید بر داده های مکانی و تحلیل آنها آگاهی داشته باشند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان گفت: تولید آمار با سرعت و کیفیت مناسب، به فرهنگ آماری مناسب نیاز دارد و شناخت چگونگی وضع موجود فرهنگ آماری جامعه، از ضرورت های ایجاد شرایط مناسب فرهنگ آماری است.
ارسال نظر