English

مدیرکل دفتر مدیریت طرح‌های تجدید پذیر ساتبا :

مدیریت بحران برق از طریق انرژی های تجدیدپذیر قابل انجام است

سمینار نیروگاه‌های خورشیدی برای صنایع استان اصفهان توسط سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق وزارت نیرو (ساتبا) و با همکاری انجمن سازندگان و تأمین‌کنندگان کالا و خدمات انرژی‌های تجدید پذیر (ساتکا) برای برون‌رفت از بحران قطعی برق صنایع در اصفهان برگزار شد.

مدیریت بحران برق از طریق انرژی های تجدیدپذیر قابل انجام است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج اصفهان، مدیرکل دفتر مدیریت طرح‌های تجدید پذیر ساتبا در این سمینار  به رویکرد این سازمان برای توسعه نیروگاه‌های تجدید پذیر از طریق راهکارهای متعدد و متنوع اشاره کرد.

جعفر محمد نژاد گفت: سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق وابسته وزارت نیرو (ساتبا) دو راه‌کار مشخص قرارداد؛ یک خرید تضمینی بیست‌ساله در قالب ماده ۶۱ که ظرفیت این نیروگاه‌ها از ۲۰ کیلووات تا سه مگاوات در زمین‌های شخصی است و دیگر از منظر محدودیتی که برای صنایع پرمصرف و صنایع تولیدی در سهمیه‌بندی برق ایجادشده، این صنایع بر اساس ماده ۱۶ قانون جهش تولید دانش‌بنیان آن‌ها مکلف به ایفای تعهد مصرف یک درصد برق تولیدی سالیانه خودشان هستند.

وی اضافه کرد: صنایعی که عملاً بیش از یک مگاوات مصرف دارند، ساتبا مسیری مشخص کرده تا از طریق دریافت پروانه، نیروگاه تجدید پذیر احداث کنند و از بخشودگی و معاف شدن از جرائم ناشی از پرمصرف بودن بهره‌مند شوند.

مدیرکل دفتر مدیریت طرح‌های تجدید پذیر ساتبا یادآور شد: سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) از ۱۳۹۴ قرارداد خرید تضمینی برق با ماده ۶۱ را در دستور کار قرار داده و با اعلام عمومی و تعرفه‌های جذاب اقدام به خرید می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به تعهداتی که قانون‌گذار در برنامه توسعه ۵ و ۶ در نظر گرفته، دولت را مکلف کرده درصد قابل‌توجهی از نیروگاه‌ها را به نیروگاه‌های تجدید پذیر اختصاص دهد. در این برنامه‌ها، صنایع و سرمایه‌گذاران می‌توانند با حمایت‌ها کلان دولت و از طریق دریافت تسهیلات برای تأسیس نیروگاه‌های انرژی تجدید پذیر اقدام کنند.

محمد نژاد تأکید کرد: حداقل ۱۰ هزار نیروگاه انرژی تجدید پذیر می‌تواند بخش قابل‌توجهی از ناترازی برق کشور را جبران کند؛ بنابراین ما با برگزاری درس گروهی نیروگاه‌های خورشیدی برای صنایع اصفهان با همکاری انجمن سازندگان و تأمین‌کنندگان کالا و خدمات انرژی‌های تجدید پذیر (ساتکا) به صاحبان صنایع در شهرک‌های صنعتی اعلام کردیم به‌واسطه محدودیت عرضه برق و برای جبران آن می‌توانند این محدودیت و بحران را با احداث نیروگاه تجدید پذیر رفع کنند.

این مقام مسئول خاطرنشان کرد: با قاطعیت اعلام می‌کنیم که به دلیل محدودیت‌های اعمال‌شده در عرضه برق که از سال ۱۴۰۱ شروع‌شده و احتمالاً تا سه سال آینده ادامه خواهد داشت، می‌توانیم از طریق احداث و توسعه نیروگاه‌های انرژی تجدید پذیر این محدودیت را جبران و رفع کنیم.

 وی افزود:مزیت نیروگاه‌های انرژی تجدید پذیر را عدم وابستگی به سوخت‌های فسیلی، آب و عدم انتشار آلاینده‌ها و پراکندگی در مناطق مختلف کشور برای تأمین برق پایدار خواند که در کنار نیروگاه‌های فسیلی یک راهکار ضروری است.

مدیرکل دفتر مدیریت طرح‌های تجدید پذیر ساتبا گفت:با محدود کردن توزیع برق در طولانی مدت پاسخ مناسبی برای صنعتگرانی که نیازمندتامین برق هستند نخواهد بود.

محمدنژاد اظهار داشت: ما باید به گونه ای عمل کنیم که با سرمایه گذاری بخش خصوصی و تاسیس نیروگاه های تجدیدپذیر در شهرک های صنعتی کارخانجات دغدغه خاموشی برق را نداشته باشند.

شاهد عدم تراز تولید و مصرف در برق کشور هستیم

مدیرعامل توزیع برق استان اصفهان گفت:به هر دلیل و هر سیاستی که برق را به دست دولت سپردیم مسیری که در صنعت برق طی شد و دولت هایی که آمدند اقتدار خود را در مالکیت و نه در سیاست گذاری دانستند که این کار اشتباهی بود باید متوجه اشتباه خود شویم و حداقل از اینجا مسیر خود را اصلاح کنیم.

علاقه مندان بیان داشت: الان نیروگاه های برقی که حداقل دو دهه پیش با هزار مشکل و شائبه به بخش خصوصی واگذار کردیم دوباره تکرار نشود.

وی افزود: ما به راحتی می توانیم به عنوان دولت سرمایه گذاری را در بخش انرژی های خورشیدی که نیروگاه های جدیدی هستند که در تمام دنیا الان توانسته اند گوی سبقت را از بقیه تولید کنندگان حرارتی آبی بربایند ما هم می توانیم مدعی شویم که به عنوان اقتدار دولت ما هم در اینجا سرمایه گذاری را شروع کنیم اگر چه مواردی انجام شده است.

این مقام مسئول گفت: طبیعتا با حرفهایی که انجام شد انرژی خورشیدی را باید داشته باشیم،آلودگی ها،عدم بهره وری ها ،بالا بودن هزینه بهره برداری باعث می شود که ما به سراغ نیروگاه های فسیلی و برقی آبی با توجه به مشکلات آبی نرویم اما نیروهای خورشیدی را چه کنیم.

مدیرعانل توزیع برق استان اصفهان ادامه داد: اگر چه فاصله تولید نیروگاه های خورشیدی تا نیاز مصرف ما زیاد است اما حداقل اصفهان در حوزه نیروگاه های خورشیدی خانگی در کشور رتبه اول را کسب کرده است.

وی افزود: در بخش انرژی های خورشیدی با توجه به تمهیدات خوبی که در دولت سیزدهم شاهد بودیم همه به میدان آمدند و با برنامه ریزی محدودیتی که برای صنعتگران بوجود آمده را می توان مرتفع کرد.

علاقه مندان با بیان اینکه رویکرد دنیا در تامین برق عوض شده و هرساله میزان سرمایه گذاری بر روی نیروگاههای برق بخش قابل توجهیی بر روی نیروگاههای تجدید پذیر استف گفت:محدودیت منابع آبی وفسیلی ضرورت استفاده از نیروگاه های تجدیدپذیر را به ما نشان می دهد،که زاینده رود بی آب گواه این  محدودیت آبی است.

به گزارش موج؛ سمینار نیروگاه‌های خورشیدی برای صنایع استان اصفهان توسط سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق وزارت نیرو (ساتبا) و با همکاری انجمن سازندگان و تأمین‌کنندگان کالا و خدمات انرژی‌های تجدید پذیر (ساتکا) برای برون‌رفت از بحران قطعی برق در صنایع با پرداختن به انرژی‌های تجدید پذیر در سالن همایش های اتاق بازرگانی اصفهان برگزار شد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه