معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش:
توجه به هوش مصنوعی از اولویتهای اساسی وزارت آموزش و پرورش است
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه هوش مصنوعی میتواند زمینه تقویت نگاه الگوریتمی، سیستماتیک و خلاقانه را در دانشآموزان تقویت کند، گفت: با همین نگاه ما بهعنوان خادمان مردم در نظام تعلیم و تربیت کشور درصدد تقویت هوش مصنوعی و کدنویسی هستیم و این را جزو اولویتهای نظام تعلیم و تربیت میدانیم.
به گزارش خبرگراری موج اصفهان، محمدمهدی کاظمی در رویداد ملی دانشآموزی هوش مصنوعی اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم بخش دانشآموزی جایزه مصطفی نیز داشته باشیم. امروزه دیگر داراییهای کشورها و افراد مباحث فیزیکی نیست و اکنون داراییها، داراییهای نامشهود است که ایدهها و تفکرات و دانشآموزان بخشی از این داراییها هستند. ایدهها و ابتکارات دانشآموزان جزو سرمایههای کشور است، حتی اقتصاد دنیا نیز در حال پیشرفت به این سمت است و پیشرفت و رشد ۲۵ درصدی را در حوزه علم و مباحث دانشبنیان و داراییهای نامشهود شاهد هستیم، در کشور هم گردش اقتصادی این بخش بیش از ۱۲ درصد است؛ بنابراین این موضوع ضرورت توجه به این بخش را بیشتر خواهد کرد.
وی افزود: هوش مصنوعی بسیار مؤثر است و باعث ارزشآفرینی خواهد شد، با استفاده از برنامه افراد فعال در این راستا میتوان زمینه ارزشآفرینی، کارآفرینی و اشتغال را فراهم کرد، رفع مشکلات اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی جامعه مستلزم استفاده از تکنولوژیها و فناوریهاست، تا بتوان از راهکارهای نوین و دانشمحور استفاده کرد و پیشرفتهای کشور در حوزههای مختلف را رقم زد. استفاده از کلاندادهها و هوش مصنوعی پیشرفت توأم با جهش را برای کشور رقم خواهد زد؛ بنابراین باید از این ظرفیت بهترین استفاده را داشته باشیم.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: با استفاده از هوش مصنوعی میتوان خطاها در عرصههای مختلف از جمله حوزه پزشکی را کاهش داد؛ بنابراین توجه به هوش مصنوعی بهعنوان یک ضرورت در کشور مطرح است، همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند «باید جزو ۱۰ کشور برتر دنیا در حوزه هوش مصنوعی باشیم»، از اینرو باید بیش از پیش تلاش کنیم از سایر کشورها که در حال حاضر در عرصههای بینالمللی هوش مصنوعی حضور دارند، پیشی بگیریم.
کاظمی تصریح کرد: آموزش و پرورش بهعنوان اثرگذارترین نهاد اجتماعی در کشور میتواند زمینه توجه به مسائل مختلف و نگاه فرهنگی را فراهم کند. بهطور قطع ایجاد زمینههای علمی و پیشرفتهای علمی کشور با ورود آموزش و پرورش سرعت بیشتری خواهد داشت، همچنین معتقدیم پیشران پیشرفت کشور در حوزههای مختلف توجه به آموزش و پرورش است، اگر در عرصههای گوناگون پیشرفت داشتیم و جزو کشورهای برتر هستیم، ورود به این حوزهها توسط مدارس باعث تقویت و پیشرفت بوده است، پژوهشسراها یکی از جایگاهها و موقعیتهای هستند که فرصت حضور دانشآموزان در حوزههای علمی را فراهم میکند.
وی اضافه کرد: اگر بهدنبال پیشرفت علم و تکنولوژی هستیم باید آن را از مسیر نظام تعلیموتربیت پیش ببریم تا زمینهساز تربیت انسانهای متخصص و توانمند که مجهز به دانش و تکنولوژی هستند را فراهم آورد. البته علاوه بر علم باید به پیشرفت علم دانش و فناوری در خدمت بشر قرار گیرد و در کنار تمام این موارد توجه به معنویت و اخلاق نیز باید موردتوجه قرار گیرد، همچنین موضوع هوش مصنوعی یکی از مباحثی است که اگر در آن اخلاق و معنویت در نظر گرفته نشود، مغایر با نگاه بشری است و میتواند لطمه به بشریت بزند، از اینرو این علم و تکنولوژیِ باید در خدمت بشریت باشد.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه این موضوع میتواند زمینه تقویت نگاه الگوریتمی، سیستماتیک و خلاقانه را در دانشآموزان تقویت کند، گفت: با همین نگاه ما بهعنوان خادمان مردم در نظام تعلیم و تربیت کشور درصدد تقویت هوش مصنوعی و کدنویسی هستیم و این را جزو اولویتهای نظام تعلیم و تربیت میدانیم.
وی خاطرنشان کرد: لازم است تا در معاونت آموزش متوسطه و دوره اول متوسطه که دوره تعیین مسیر شغلی دانشآموزان است؛ بتوانیم زمینه تربیت دانشآموزان را که ارزشمندترین گنجینههای کشور هستند، را فراهم کنیم، با این نگاه که هوش مصنوعی میتواند فرصتهای شغلی جدیدی را برای کشور و دانشآموزان خلق کند، تلاش میکنیم زمینه تقویت این اصول را در آموزش و پرورش فراهم آوریم، لذا در جشنوارههای مختلف بهعنوان یک بخش به این موضوع پرداخته شده است و به صورت ویژه این جشنواره خاص در اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان برگزار و به موضوع هوش مصنوعی و برنامهنویسی توجه ش، البته در جشنواره نوجوان خوارزمی و جشنوارههای علمی–پژوهشی این موضوع مدنظر قرار گرفته است.
کاظمی گفت: امیدواریم با تقویت و توسعه این برنامهها بتوانیم زمینه رشد و پیشرفتی که مقام معظم رهبری فرمودند را فراهم آوریم، چراکه معتقدیم یکی از موضوعاتی که میتواند زمینه مرجع علمی را برای کشور فراهم آورد، همین موضوع هوش مصنوعی است.
وی اظهار کرد: به یقین مرجع بودن علمی ما در منطقه و در دنیا در عرصههای علمی در حوزههای دیگر رقم خورده است، اما این امر بهعنوان یکی از موضوعات مد نظر میتواند مورد تاکید قرار گیرد و به طور قطع مورد تاکید مسئولان در نظام تعلیم و تربیت هم خواهد بود.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش در پایان با ابراز خرسندی از فراهم آمدن این شرایط توسط آموزش و پرورش استان اصفهان گفت: امروز فرصت خوبی برای حضور دانشآموزان ایجاد شد که ایدههای خود را پیاده و با بهرهگیری از ابزار تکنولوژی و فناوری زمینه رفع نیاز و حل مسائل مختلف کشور و استان را فراهم کنند.
ارسال نظر