English

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان:

فناوری‌های مختلفی برای مدیریت پسماند در اصفهان پیش بینی شده است

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان از پیش بینی فناوری‌های مختلف برای مدیریت پسماندها در اصفهان خبر داد.

فناوری‌های مختلفی برای مدیریت پسماند در اصفهان پیش بینی شده است
به گزارش خبرگزاری موج از اصفهان

،غلامرضا ساکتی دراین باره گفت: روزانه حدود ۱۰۰۰ تن زباله وارد کارخانه پردازش پسماند و تولید کودآلی شهرداری اصفهان می‌شود که حدود ۳۵۰ تن آن مواد غیر قابل بازیافت با پایه کربنی موسوم به «ریجکت» بوده که این پسماندها یک منبع تولید انرژی است و می‌توان از آنها استفاده کرد.

او با اشاره به این که این نوع پسماندها بیش از ۱۰ سال است در سایت دفن پسماند در شرق اصفهان دفن می‌شود، افزود: یکی از اقدامات شهرداری برای جلوگیری از دفن این حجم پسماند با پایه کربنی، اجرای روش پیرولیز یا تجزیه حرارتی است که در آن، این پسماندها در مجاورت گرمای بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ درجه سانتیگراد و نبود اکسیژن، تجزیه و به سوخت مایع و یا روغن پیرولیزی تبدیل شده و با تصفیه دوباره در برج جداساز، از آنها هیدروکربن و مواد با ارزش تر تولید می‌شود که قابلیت صادرات دارد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با اشاره به این که طرح اولیه پیرولیز با ظرفیت ۱۰ تن در روز در محل کارخانه پردازش پسماند و تولید کودآلی شهرداری اصفهان با سرمایه گذاری ۱۰ میلیارد تومانی بخش خصوصی در خرداد ماه ۱۴۰۱ راه اندازی شد، گفت: اگر خط دوم نیز راه اندازی شود می‌توان محصولات با ارزش‌تری از سوخت پیرولیزی استحصال کرد.

او از اجرای طرح تبدیل لاستیک فرسوده خودروها به روغن پیرولیزی با ظرفیت روزانه ۱۰ تن لاستیک در ابتدای سال جاری توسط بخش خصوصی خبر داد و گفت: طی ۱۰ سال گذشته لاستیک‌های فرسوده خودروها در محل کارخانه پردازش پسماند شهرداری اصفهان دپو می‌شد که با اجرای خط تبدیل لاستیک خودروها به روغن پیرولیزی، تاکنون ۷۰ هزار لیتر روغن پیرولیزی استحصال شده است.

وی افزود: فعالیت‌های زیست محیطی بخش خصوصی همچون اجرای روش پیرولیز از لحاظ اقتصادی توجیه پذیر نیست و درآمدها نسبت با هزینه‌های انجام شده بسیار ناچیز است. اما کار ارزشمندی است و فواید زیادی برای حفظ محیط زیست دارد و دولت باید با رفع موانع و تسهیل در صدور مجوزهای مربوطه از کار ارزشمند آنها حمایت کند.

 

افزایش ظرفیت تولید سوخپیرولیزی

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری اصفهان با بیان این که اجرای روش پیرولیز برای ریجکت‌ها و همچنین لاستیک فرسوده خودروها موفقیت آمیز بوده است، افزود: شهرداری اصفهان در گام بعد، اجرای طرح تبدیل ریجکت‌ها به سوخت پیرولیزی با ظرفیت ۱۰۰ تن در روز را برنامه ریزی کرده تا از دفن این میزان پسماند غیر قابل بازیافت جلوگیری شود.

این مقام مسئول از اعلام فراخوان در این زمینه خبر داد و گفت: رغبت پیمانکار برای اجرای این طرح به دلیل ممنوعیت صادرات سوخت پیرولیزی کم است و اگر امکان صادرات سوخت پیرولیزی فراهم شود به طور قطع بخش خصوصی سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

ساکتی خاطرنشان کرد: باید متناسب با وضعیت موجود و مدل تولید زباله در هر منطقه ای تصمیم گیری شود و شهرداری اصفهان سبدی از فناوری‌های مختلف را برای مدیریت پسماندهای اصفهان برنامه ریزی کرده است تا از دفن پسماندها جلوگیری شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه