مدیر گروه بیوانفورماتیک دانشگاه علوم پزشکی اصفهان :
۲۲ درصد از بزرگسالان در ایران مبتلا به بیماری پرفشاری خون هستند
مدیر گروه بیوانفورماتیک دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت:تخمین زده می شود حدود ۲۲ درصد از بزرگسالان در ایران مبتلا به بیماری پرفشاری خون باشند.
![22 درصد از بزرگسالان در ایران مبتلا به بیماری پرفشاری خون هستند](https://cdn.mojnews.com/thumbnail/uvSpGPaHEQhT/wYsQRh7N_U9-KhUZFvV4AomaL5yZePK-ajtEs8kcp-9YVVASashH6K5BPTC17PhAidh8SlFsB25MgjrEllAeh87U_RVtaBdT/%D9%81%D8%B4%D8%A7%D8%B1+%D8%AE%D9%88%D9%86.jpg)
، سید احمد واعظ در جمع خبرنگاران بیان کرد:نتایج این مطالعه بزرگ که حاصل همکاریهای وسیع بینالمللی توسط ۱۴۷ پژوهشگر از ۱۰۰ مرکز معتبر علمی جهان در کشورهای گوناگون بوده و بیش از چهارسال به طول انجامیده، در معتبرترین مجله تحقیقات حوزه ژنتیک به نام Nature Genetics منتشر شده است.
وی گفت:اکنون سهم قابل توجهی از عوامل ژنتیک فشار خون را آشکار کردهایم. ما با محاسبه نمرات خطر ژنتیکی پرفشاری خون در افراد، شناسایی و طبقهبندی اولیه افراد در معرض خطر بیماریهای قلبیعروقی را بهبود میبخشیم.
واعظ افزود: این بیماری اغلب بصورت خانوادگی دیده میشود، به این معنی که در کنار عوامل محیطی مانند رژیم غذایی پر نمک، کمتحرکی، سیگار کشیدن و استرس، عوامل ژنتیکی نقش قابل توجهی در بروز و شدت آن ایفا می کنند.
مدیر گروه بیوانفورماتیک دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت:هنگامی که فشار خون به طور مداوم بالاتر از حد نرمال باشد، می تواند به قلب و عروق خونی در سراسر بدن آسیب برساند و خطر ابتلا به بیماریهای قلبیعروقی، کلیوی، سکته مغزی و سایر بیماریها را در فرد افزایش دهد.
ارسال نظر