مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز کشور:
موضوع نماز جهانی است/ ۴۰ محتوای آموزشی در ارتباط با نماز مدارس به تحریر درآمده است
مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز کشور گفت:موضوع نماز جهانی است و باید قدردان این موقعیت خود به عنوان متولیان امر نماز باشیم.
، حجت الاسلام و المسلمین سید جواد بهشتی در دوره آموزشی توجیهی کارشناسان فرهنگ، آموزش و پژوهش با اشاره به اینکه امروز جهان مسلمانان را به حجاب و نماز می شناسند، گفت: موضوع نماز جهانی است و باید قدردان این موقعیت خود به عنوان متولیان امر نماز باشیم.
وی با یادآوری اینکه نماز نسل نو فلسفه تشکیل ستاد اقامه نماز است، گفت: در پیام های رهبر معظم انقلاب به اجلاس نماز، بیشترین تاکیدات ایشان نسل نو و آشنایی این نسل با نماز است.
حجت الاسلام بهشتی با تاکید بر اینکه در روز قیامت به جز نماز خود از نماز اهل ما نیز سوال خواهد شد، افزود: کتاب های متعددی با موضوع نماز به رشته تحریر درآمده است، کتابی تهیه کردیم که ۴۰ محتوای آموزشی با موضوع نماز در ارتباط با نماز مدارس در آن گنجانده شده است که می توان از آن به عنوان کتاب کار برای نماز نسل نو مورد استفاده قرار گیرد.
مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به اینکه نماز آگاهانه، عاشقانه، خالصانه، با حضور قلب و به جماعت از ویژگی های نماز مطلوب است، گفت: نمازگزار باید مفاهیم اذکار نماز را بفهمد، نسل نو را باید با نماز با اخلاص آشنا کنیم.
وی با استناد به حدیثی از امام صادق(ع) که فرمودند: خداوند نماز جماعت را واجب کرده است تا اخلاص، توحید، اسلام و عبادت به نمایش گذاشته شود، گفت: نماز جماعت شکوه اسلام را به نمایش می گذارد.
حجت الاسلام بهشتی به برخی از آثار و برکات نماز جماعت اشاره کرد و یادآور شد: نماز جماعت زمینه همدلی نمازگزاران را فراهم می کند؛ نماز جماعت برای این واحب شده است که دوستان را از انحراف و گناه دور کرد.
وی بر ضرورت توجه به اثربخشی نماز جماعت تاکید کرد و یادآور شد: در قرآن کریم اقامه نماز با پرداخت زکات توامان آمده است که نشان می دهد می توان نسل نو را از طریق کمک به دیگران در مدارس به نماز دعوت کرد.
مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز کشور با یادآوری اینکه در صدر اسلام کمک های مسلمانان به یکدیگر در مساجد و حضور پیامبر اکرم(ص) انجام می شد، گفت: نظم و انظباط در جامعه یکی از فلسفه های نماز است.
وی به شیوه های دعوت نسل نو به نماز اشاره کرد و یادآور شد: در کتاب های متعددی به اسرار و جایگاه نماز پرداخته شده است ولی لازم است تا به شیوه های دعوت به نماز هم توجه کرد. بیان نعمت های خداوند به تفکیک سن نسل نو یک اقدامات اثرگذار در دعوت این نسل به نماز است. معرفی این نعمت ها یک شیوه ماندگار است که از اذهان نسل نو پاک نخواهد شد.
حجت الاسلام بهشتی با اشاره به اینکه انسان همواره به دنبال پناهگاه است و بهترین پناهگاه برای انسان پناه بردن به خداوند از طریق نماز است، گفت: انسان هر زمان به گرفتاری و مشکلی برخورد می کند نیاز به پناهگاه دارد که می توان با نماز به آرامش درونی دست یافت. شمارش خطرها انسان را به سمت نماز سوق می دهد.
وی با یادآوری اینکه کارهای آموزشی برای نماز یک راهکار مناسب برای دعوت نسل نو به نماز است، گفت: در این کتاب آموزش قرائت صحیح، مفاهیم، احکام نماز، اسرار نمازو آموزش عملی نماز بیان شده است.
مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز کشور با تاکید بر اینکه می توان از ظرفیت مدارس، رسانه ها و کتاب های موجود برای آموزش نماز استفاده کرد، گفت: ۱۰۰ پژوهش در حوزه نماز و ترک نماز در کشور انجام شده است که پاسخ برخی از افراد عدم اطلاع از چرایی ترک نماز است. خداوند رهنمودهای بسیاری به پیامبر گرامی اسلام داشته است و در یک آیه حجت را بر ایشان تمام کرده و ایشان را به تبلیغ دین دعوت کرده است.
به گفته وی انسان پیچیدگی هایی دارد که رساندن پیام به او نیازمند تبلیغ دارد؛ اذان، همان تبلیغ نماز است؛ تبلیغ باید با هنر همراه باشد و می توان از ظرفیت دیوارهای مدارس استفاده کرد و می توان از جملات برانگیزاننده در محیط مدارس استفاده کرد.همچنین می توان از ظرفیت فضای مجازی برای تبلیغ نماز استفاده کرد.
حجت الاسلام بهشتی، تبلیغ نماز در مناسبت های ملی و دینی را نیز ظرفیت دیگری در راستای ترویج نماز اعلام کرد و افزود: تبلیغ بین دو نماز از دیگر راه های دعوت به نماز است؛ در مدارس تلاش کنیم تا در بین نماز دانش آموزان را به اقامه نماز دعوت کنند. تبلیغ چهره به چهره نیز از دیگر راهکارهای تبلیغ نماز است.
مشاور علمی و فرهنگی ستاد اقامه نماز کشور گفت: برگزاری مسابقه با موضوع نماز در بین نسل نو نیز از دیگر راهکارهای دعوت به نماز است، جشن تکلیف نیز از شیوه های دعوت به نماز است که می تواند این نسل را به این فریضه واجب الهی دعوت کند.
ارسال نظر