English

رئیس دانشگاه اصفهان:

دانشجویان موتور محرک فعالیت‌های‌ علمی، اجتماعی، سیاسی هستند

رئیس دانشگاه اصفهان بیان کرد: دانشجویان موتور محرک فعالیت‌های‌ علمی، اجتماعی، سیاسی هستند و خود نیز می توانند باعث مشارکت حداکثری این فعالیت ها باشند.

دانشجویان موتور محرک فعالیت‌های‌ علمی، اجتماعی، سیاسی هستند
به گزارش خبرگزاری موج اصفهان

،حسین هرسیج درنشست سوم از سلسه جلسات سه‌گانه‌ی دانشگاه بین زمین و آسمان به همت مجمع اسلامی دانشجویان و مشارکت انجمن علمی جامعه‌شناسی دانشگاه بر انجام فعالیت های پژوهشی، آموزشی و  فرهنگی، مبتنی بر مسئله محوری و تمدن سازی و همچنین تشریح مبانی هستی شناسی و معرفت شناسی علم تأکید کرد.

ایشان ضمن اشاره به پیشینۀ تأسیس دانشگاه‌ها تصریح کرد: تاریخ دانشگاهها نشان می‌دهد دانشگاه‌هایی که نه به صورت بومی و برخاسته از فرهنگ اصیل کشورها، بلکه به صورت وارداتی در فرهنگ و تمدنی استقرار یافته‌اند، مشکلات و چالشهایی اساسی پدید آورده‌اند و عمدۀ این مشکلات برخاسته از مسأله‌محور نبودن و انفعال دانشگاه در برابر نیازهای جامعه بوده است.

 این مقام مسئول با بیان این که نهاد دانشگاه ، در کشور ما وارداتی بوده است افزود: در غرب دیدگاه قالب در دانشگاه ها، تولید علم و دستاوردهای آن، برآمده از علوم تجربی بوده است. همین دیدگاه تا امروز در دانشگاه های ما نیز به دلیل وارداتی بودن علوم، ادامه دارد. نظام آموزشی ما به گونه ای نیست که تفکر انتقادی را به طور مطلوب در دانش اندوزان نهادینه کند. 

 هرسیج در ادامه تفکر میان رشته ای را یکی از شاخصه های اصلی نظریه انتقادی یورگن هابرماس برای رهایی جامعه مدرن از سیطره قدرت و ثروت دانست و افزود: در دوران پست مدرنیسم‌ غرب، عقلانیت جدیدی با عنوان عقلانیت انتقادی و علوم انتقادی مطرح می‌شود.

رئیس دانشگاه اصفهان خاطر نشان کرد: با توجه به شرایط و تغییر و تحولاتی که در جامعه رخ داده فقط تولید نظریه کافی نیست بلکه از دانشگاه ها انتظارات بیشتری می‌رود.

وی تصریح کرد: با همان دیدگاه منقبض غرب با دانشگاه هایمان برخورد کردیم، که نتیجه عملی آن این است که استاد یا دانشجوی ما از موضوعات فرهنگی و حتی اجتماعی ما اطلاع ندارند و صرفا به دانشگاه محدود شده اند، نتیجه دیگر این موضوع این است که با سیلی از فارغ‌التحصیلان‌ بیکار رو به رو شده ایم. 

 رئیس دانشگاه اصفهان با تبیین برنامه راهبردی دانشگاه اصفهان مبتنی بر جامعه محوری و تمدن سازی اظهار کرد: ماموریت های جدیدی را برای دانشگاه در دو مبحث جامعه محوری و تمدن سازی تعریف کرده ایم و تمام فعالیت های، علمی،پژوهشی، آموزشی، فرهنگی، سیاسی، و اجتماعی ما به سمت مسئله محوری سوق داده شده است. وی بر بازنگری دروس در راستای جامعه محوری و حل معضلات جامعه تاکید کرد. 

 هرسیج از راه اندازی پردیس بین‌المللی در برنامه سال های آتی دانشگاه خبر داد و خاطر نشان کرد: باید دانشگاه در رشته‌های‌ اساسی و بنیادین که در ۵۰ سال آینده برای کشور ضروری است سرمایه گذاری کند به همین دلیل با تاسیس دانشکده علوم و فناوری‌های نوین و راهبردی در دانشگاه اصفهان در پی تحقق این موضوع هستیم.

وی با بیان این که فعالیت هایی که در دانشگاه انجام می شود باید متناسب با نیازهای جامعه باشد تصریح کرد: در راستای گام دوم انقلاب و با هدف تقویت ارتباط و تعامل موثر میان دانشگاه و صنعت، اشتغال پذیری دانشجویان و جلوگیری از مهاجرت نخبگان،اجرای بورس دانشجویان به تحصیل در صنعت و جامعه را از سال گذشته آغاز کردیم و با ۵۰ صنعت وارد مذاکره شدیم و به دانشجویان بورس صنعت اختصاص یافت.

 هرسیج در ادامه تصریح کرد:برای عینیت بخشی به تمدن نوین اسلامی باید علایم هویت اسلامی را تقویت کنیم . علایم هویتی چنان که شایسته است به نسل جدید منتقل نشده است و به همین علت همه ما وظیفه داریم این مهم را به نحو مطلوب انجام دهیم.

رئیس دانشگاه اصفهان در این نشست گفت: معضل فرهنگی فقط برای ایران نیست بلکه کل دنیا با این معضل بی‌تفاوتی اجتماعی و کاهش مشارکت اجتماعی و سیاسی مواجه هستند. موضوعات فرهنگی دستوری نیست و برای بحث کیفی فرهنگ نیاز به تغییر نگرش است. مشارکت نقشی است که آحاد مردم از جمله دانشجویان در فرایند تصمیم گیری دارند. 

این‌ مقام مسئول در ادامه افزود: مشارکت زمانی تقویت میشود که دانشجو احساس کند در فرایندهای اجرایی دانشگاه از نخستین مرحله تا مرحلۀ پایانی مشارکت دارد، یعنی از تصمیم سازی و تصمیم گیری تا مرحلۀ اجرا به شکلی فعال مشارکت کند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه