English

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان اعلام کرد؛

طرح بزرگ ملی انتقال آب دریا به اصفهان در آستانه بهره‌برداری است

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: پروژه انتقال آب از دریا به اصفهان حرکت جهادی دولت سیزدهم بود که تاکنون پیشرفت قابل توجهی نیز داشته است.

طرح بزرگ ملی انتقال آب دریا به اصفهان در آستانه بهره‌برداری است
به گزارش خبرنگار اصفهان خبرگزاری موج

، مجید نادرالاصلی در نشست هم‌اندیشی با فعالان رسانه‌ای بیان داشت: با حرکت جهادی دولت سیزدهم برای انتقال آب دریا به اصفهان ۷۳۰ کیلومتر حفاری و لوله‌گذاری انجام شد و اکنون این پروژه در‌آستانه به ثمر نشستن است.

وی ادامه داد: در حدود یک سال اخیر اتفاقات خوبی برای طرح انتقال آب جنوب استان اصفهان با نگرش به سهم اصفهان و شهرهای مسیر رودخانه رقم خورد و در تلاش هستیم آب با کیفیت را در رودخانه به جریان بیندازیم.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان در ارتباط با برداشت های غیر مجاز از زاینده رود گفت: امروز شاهد برداشت‌های بدون برنامه‌ریزی و مصارف صنعتی و کشاورزی از زاینده‌رود هستیم که این امر باعث خشکی زاینده‌رود  و تأثیرات مخرب آن بر اصفهان شده است.

نادرالاصلی افزود:با اتفاقات سال‌های اخیر و خشکی زاینده رود سبب برخاستن ریزگرد‌های آلاینده با کمترین وزش باد در سطح شهر و انتشار آن تا محدوده زیادی از مناطق اطراف می‌شود.

این مقام مسئول با اشاره باینکه نقش ریزگردهای باتلاق گاوخونی در کاهش کیفیت هوای اصفهان ،بیان کرد: همچنین خشکی زاینده‌رود و ریزگردها باعث افزایش بیماری‌های صعب‌العلاج و مشکلات تنفسی شده در شعاع ۵۰۰ کیلومتری شده است.

وی با بیان موقعیت جغرافیایی و استراتژیک اصفهان اعلام کرد: اگر صنعت در اصفهان مصارف انرژی خود را مدیریت و به‌ویژه آب خود را تامین کند، ما مخالف رشد و توسعه صنعت براساس رعایت الگوهای استاندارد زیست‌محیطی نیستیم.

مجید نادرالاصلی با بیان اینکه امروز صنایع حدود ۴۰ میلیون متر مکعب آب از زاینده‌رود و بیش از ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب از منابع زیرزمینی برداشت می‌کنند، افزود: اگر بتوانیم برداشت‌ها را کنترل کنیم، می‌توانیم تغییرات چشمگیری در وضعیت آب منطقه ایجاد کنیم.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: با ورود آب دریا به‌عنوان یک مطالبه جدی، لازم است بارگذاری بر زاینده‌رود و استفاده از آب‌های زیرزمینی نیز متوقف شود.

وی با اشاره باینکه هر آبی که به اصفهان برسد ارزش خودش را دارد،افزود: آب دریا آب شرب و کشاورزی نیست اما می‌تواند آب لازم برای صنایع را که به تمام کشور سود می‌رساند تأمین کند.

نادرالاصلی بیان داشت: پروژه انتقال آب دریا به اصفهان حرکت جهادی در دولت سیزدهم بود که عملیات اجرایی آن کلید خورد و تاکنون پیشرفت قابل توجهی داشته که امیدواریم تا نیمه اول سال ۱۴۰۴ به بهره‌برداری برسد.

رئیس کمیسیون ویژه آب و مناطق کم‌برخوردار شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: همچنین سامانه انتقال آب ماندگان که ۵۰ هزار میلیارد تومان هزینه داشته است بهار ۱۴۰۴ به به بهره‌برداری می‌رسد.

 خزانه‌دار شورای اسلامی شهرستان اصفهان نیز در ادامه نشست با فعالان رسانه ای اصفهان با بیان اینکه اصلاح ورودی های جدید شهر و ساخت ساختمان شهرداری از اقدامات انجام شده در شهر زیاراست، گفت: پارک پردیس ۲ و بلوار شهید سلیمانی به سمت جرقویه اصفهان نیز در حال احداث است.

علیرضا نصیری با اشاره به اجرای پروژه‌های عمرانی و فرهنگی مختلف در شهر زیار افزود:تعاملاتی با شورای شهر اصفهان داشتیم که  موفق شدیم خط اتوبوس از اصفهان به شهر زیار را راه‌اندازی کنیم.

وی گفت:اصفهان دیگر طاقت اشتباهات در تصمیم‌گیری‌ها را ندارد و اگر زاینده‌رود احیا نشود، دیگر چیزی از اصفهان باقی نخواهد ماند.

در ادامه نیز نایب‌رئیس شورای اسلامی شهرستان اصفهان با بیان اینکه فرونشست زمین، آداب و رسوم و فرهنگ روستایی را نیز تحت تأثیر قرار داده است، گفت:با کاهش منابع آب بسیاری از ارزش‌های فرهنگی کم‌رنگ شده است و نگاه‌ها به روستا تغییر کرده است.

حسین باصری‌نژاد با اشاره باینکه ۴ شهر و یک بخش در شهرستان اصفهان داریم که شامل اصفهان، قهجاورستان، زیار و بهارستان است، بیان داشت:بخش مرکزی شامل ۸۲ روستاست که از این تعداد ۸۲ روستا دارای شورا و دهیاری است.

وی ادامه داد: بزرگ‌ترین بخش روستایی کشور، شهرستان اصفهان است، با پراکندگی جمعیت و قومیت‌ها وسعت بسیاری داریم.

این مقام مسئول افزود: از مجموع ۸۲ روستا یک نماینده از شورای بخش معرفی به شورای شهرستان می‌شود و از شورای شهر دو نفر عضو شورای شهرستان هستند.

باصری‌نژاد با بیان اینکه روستاها دیگر مولد نیستند و خودکفایی و تولید در آن‌ها کمرنگ شده است، اضافه کرد: درحال حاضر روستاها بیشتر به فضایی برای سکونت تبدیل شده‌اند و تنها آجر و آسفالت به چشم می‌خورد.

نایب‌رئیس شورای اسلامی شهرستان اصفهان با اشاره به تاثیر فرونشست زمین در فرهنگ روستایی گفت:با کاهش منابع آب، بسیاری از ارزش‌های فرهنگی کم‌رنگ شده است و نگاه‌ها به روستا تغییر کرده است.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه