رییس هیات مدیره خیریه دیابت اصفهان:
باید آگاهی افراد جامعه را نسبت به بیماری دیابت بالا ببریم / هزینه دیابت یک فرد دیابتی ماهانه ۱۳۰ دلار است
رییس هیات مدیره خیریه دیابت اصفهان گفت: هزینه دیابت یک فرد دیابتی ماهانه ۱۳۰ دلار است که در این راستا باید آگاهی افراد جامعه را نسبت به بیماری دیابت بالا ببریم.
، محمدعلی عطاری در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه شعار امسال سازمان جهانی بهداشت «با دیابت خوب زندگی کنیم» است، گفت: با آموزش و آگاهی میتوان از آن جلوگیری کرد. انجمن دیابت استان اصفهان برای حساسسازی و آگاهی افراد نسبت به دیابت تشکیل شده تا افراد تست دیابت بدهند.
وی اظهار کرد: افرادی که چاق هستند، سابقه فامیلی دیابت دارند، افراد فشار خونی و خانمهایی که تنبلی تخمدان دارند در معرض خطر بیماری دیابت هستند.
عطاری با بیان اینکه هزینه دیابت یک فرد دیابتی ماهانه ۱۳۰ دلار است، افزود: اگر مشکلات کلیوی و قلبی مبتلایان به دیابت به این هزینهها اضافه شود، این رقم چندین برابر خواهد شد.
این مقام مسئول ادامه داد: با غربالگری میتوان افراد در معرض خطر دیابت را شناسایی کرده و به آنها آموزش داد تا از بروز دیابت در آنها جلوگیری شود.
عطاری با اشاره به اینکه پرخوری، بیتحرکی، استرس و سیگار باعث ابتلا به دیابت میشود، گفت: نارسایی کبد و کلیه، زخم پا و کوری از خطرات بیماری دیابت است.
رئیس هیئت مدیره مؤسسه خیریه دیابت اصفهان، اضافه کرد: سردسته بیماریهای قلبی عروقی، دیابت است. فرد دیابتی ۲ تا ۳ برابر یک فرد غیردیابتی، دچار مرگومیر قلبیعروقی میشود.
محمدعلی عطاری بیان کرد: هر بیمار دیابتیک ۲ تا ۳ برابر افراد عادی در بیمارستان بستری میشود و خدمات بیمارستانی آنها پرهزینه است که در این میان کمبود تختهای CCU موضوع نگرانکنندهای است.
وی با اشاره بهاینکه شیرینی هیچ خاصیت و مزیتی بهجز چاق کردن فرد ندارد، افزود: از شیرینیفروشیها نیز مانند سیگارفروشها باید دو برابر مالیات دریافت شود.
عطاری با بیان اینکه خط اول درمان دیابت، تغییر سبک زندگی افراد است، ادامه داد: فستفودها غذاهای پرکالری هستند که چربی فراوانی دارند، از سویی روغنهای استفاده شده برای تهیه آنها به علت سودجویی برخی افراد بارها حرارت داده میشوند.
این مقام مسئول گفت: اگر در بدن انسولین وجود نداشته باشد، بافت چربی، پروتئین و ذخایر کبدی تجزیه شده، فرد لاغر میشود و در مقابل قند خون بالا میرود؛ هنگامی که میزان قند خون از ۱۸۰ بالاتر برود، قند خون همراه آب با ادرار دفع میشود و فرد نمیتواند از مواد غذایی بهره کافی ببرد.
رییس هیات مدیره موسسه خیریه دیابت اصفهان بیان کرد:چه بخواهیم و چه نخواهیم بیماری دیابت یک بیماری شایع ، مزمن ، پرهزینه ، پرعارضه بوده اما خوشبختانه قابل پیشگیری و کنترل است.
محمدعلی عطاری گفت: کمتر خانواده ای را می توان پیدا کرد که بیمار دیابتی نداشته باشد و مشکل و معضلی که ما با دیابت داریم این است که این بیماری در بیش از ۹۰ درصد تیپ ۲ مرموز شروع می شود و متاسفانه در این تیپ تاریخ شروع بیماری را نداریم و نمی دانیم دیابت در بیمار از چه زمانی آغاز شده است .
وی افزود: آمارها نشان می دهد بین شروع بیماری و تشخیص بیماری دیابت هفت تا یازده سال سپری شده است و موقعی بیمار مراجعه می کند که عوارض جدی بیماری را دارد .
عطاری گفت:لازم است بدانیم آمار مرگومیر به دلیل شیوع بیماریهای واگیردار از جمله کرونا، سل مالاریا در جهان حدود شش میلیون نفر بوده، در حالی که آمار فوتیها به دلیل ابتلاء به بیماری همچون دیابت حدود ۶.۷ میلیون نفر است.
رییس هیات مدیره خیریه دیابت اصفهان با بیان اینکه باید آگاهی افراد جامعه را نسبت به بیماری دیابت بالا ببریم ، گفت : آموزش می تواند هر فرد را به مرحله ای برساند که قبل از اینکه به زخم دیابتی برسد خود به دنبال غربالگری رفته و آزمایش بدهد.
عطاری بیان کرد: مؤسسه خیریه دیابت اصفهان در سال ۱۳۷۸ به وسیله هیئت موسس مرکب از اساتید دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، پزشکان و کارشناسان بهداشتی و درمانی بهعنوان یک مرکز درمانی جامع، مجموعهای از تخصصها از جمله قلب، چشم، فوقتخصص غدد، ارتوپدی، پوست و دندانپزشکی را به بیماران دیابتی ارائه میدهد و هزینه خدمات در این مؤسسه برای دیابتیها به نصف کاهش یافته است.
در ادامه علی کچویی عضو هیات مدیره خیریه دیابت اصفهان با بیان اینکه باید جامعه را نسبت به بیماری دیابت و مشکلات آن آگاه کنیم ، گفت: باید اطلاع رسانی در این زمینه صورت بگیرد که دیابت ریشه بسیاری از بیماری ها است همینطور با توجه به بار مالی که بر دوش جامعه سنگینی می کند زیرا افراد دیابتی پنج برابر افراد عادی به بیمارستان ها و درمانگاه ها مراجعه می کنند.
وی بابیان اینکه شیوع بیماری دیابت در دنیا روبه افزایش است، بیان کرد: در سال ۲۰۳۰، افراد مبتلا به دیابت در جهان به بیش از ۶۰۰ میلیون نفر می رسد.
مسئول کمیته علمی موسسه خیریه دیابت اصفهان با بیان اینکه شعار موسسه خیریه دیابت از ابتدا آموزش ، کنترل وپیشگیری ازدیابت بوده است ، گفت : باید کاری کنیم که افراد اصلا دیابتی نشوند. در این موسسه خیریه دیابت امسال را سال فرهنگ سازی و تغییر و اصلاح ساختار آن نامگذاری کرده ایم و قصد داریم که سبک زندگی مردم را عوض کنیم تا بتوانیم بدین وسیله بتوانیم مشکلات مردم را کمتر کنیم تا به بیماری دیابت دچار نشوند .
عضو هیات مدیره خیریه دیابت اصفهان با بیان اینکه بیماری دیابت قابل کنترل و پیشگیری است گفت: با اصلاح سبک زندگی و بهرهگیری از رژیم غذایی سالم، پیاده روی و مدیریت استرس و ترک سیگار می توان از بروز دیابت جلوگیری کرد.
در ادامه این نشست خبری، مسئول بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشتی استان اصفهان با بیان اینکه در جهان از هر ۱۰ نفر، یک نفر مبتلا به دیابت است، گفت: در اصفهان از هر ۷ نفر یک نفر مبتلا به دیابت میشود که این آمار با کشوری نیز برابری میکند.
رامش حسین خانی با بیان اینکه ۲۳ آبان روز کشف انسولین در جهان بهنام روز دیابت نامگذاری شده، افزود: شعار انجمن خیریه دیابت استان اصفهان آموزش آموزش، کنترل و پیشگیری است، هدف و تلاش بر این است که افراد سالم به افرادی دیابتیک تبدیل نشوند.
مسئول بخش دیابت واحد مبارزه با بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت اصفهان، افزود: کنترل دیابنت در حال حاضر در استان اصفهان ۳۵درصد است در حالیکه این رقم در کشور ۳۰درصد می باشد.
حسینخانی اضافه کرد: طبق مطالعه پیمایش عوامل خطر بیماریهای غیرواگیر در استان اصفهان از میان ۴۵۰ هزار نفر مبتلا به دیابت، ۸۶ درصد آنها از دیابت خود آگاه هستند ۶۰ هزار نفر در استان از دیابت خود آگاهی ندارند.
وی بیان کرد: افراد با سابقه دیابت در خانواده، فشار خون بالا، خانمهای دارای تنبلی تخمدان، تغذیه نامناسب، اضافه وزن و چاقی، مصرف دخانیات و الکل و استرس در معرض ابتلا به دیابت هستند.
مسئول بخش دیابت واحد مبارزه با بیماریهای غیرواگیر مرکز بهداشت اصفهان گفت: طبق پیشبینی در سال ۲۰۳۰، میزان آگاهی افراد ازدیابت خود مبتلایان به ۸۰ درصد افزایش خواهد یافت.
نماینده مرکز بهداشت استان اصفهان بیان داشت: داروهای گیاهی در درمان دیابت تاثیری ندارند وفقط به عنوان یک مکل در کنار داروهای شیمیایی محسوب می شوند.
ارسال نظر