English

قبل از مرگ سازندگان ساز، آن‌ها را بشناسیم

در نشستی که در موزۀ موسیقی اصفهان برگزار شد، اعضای کانون سازسازان و مدیر موزۀ موسیقی اصفهان به بررسی شرایط موجود و ارائۀ راهکارهایی برای بهبود وضعیت سازندگان ساز پرداختند.

قبل از مرگ سازندگان ساز، آن‌ها را بشناسیم
به گزارش خبرگزاری موج، حسی که در بین همۀ آن ها مشترک است شادی است، شادی دیدار صاحبان و سازندگان ساز با نگهدارندگان و معرفی کنندگان این میراثهنری، که به حق تاکنون مغفول و مهجور مانده است. ابراهیم صمصام زاده، رئیس هیئت مدیره کانون ساز سازان اصفهان، هدف از بازدید و برگزاری این جلسه را این دانست، که دوستان سازنده با موزۀ موسیقی آشنا شوند و ضمن این آشنایی با کار سازندگان دیگر نیز ارتباط برقرار کنند و بدانند که می توانند سازهای خود را در این مکان به یادگار بگذارند تا نسل‌های بعد نیز از این میراثگرانبها استفاده کنند. رئیس هئیت مدیرۀ کانون ساز سازان، با اشاره به این مطلب که موسیقی متشکل از دو بخش نوازندگی و اجرای سالنی و بخش کارگاهی است، اعلام کرد که بخش کارگاهی و سازندگی ساز تا امروز بسیار مظلوم واقع شده است. صمصام زاده برای مثال گفت: وقتی شما به کنسرت استاد شجریان می روید همه فقط شجریان را می بینید کسی نمی گوید سازندۀ ساز او کیست و اضافه کرد: خوشبختانه در سال‌های اخیر، در کنسرت‌ها رسمی باب شده است که سازندۀ ساز را معرفی می کنند و این سنت حسنه باید اشاعه پیدا کند چرا که سازندگان ساز، در گوشۀ کارگاه خود مقار می کشند و سوهان به چوب میزنند، بدون این که دیده و شناخته شوند و مبنای کار ما در کانون ساز سازان، شناساندن این عزیزان است. وی با اشاره به استادان بزرگی چون کمالیان، هاشمی، جلیل وند، گلشنی، عشقی و … گفت: وقتی افتخار نوازندگانی مثل ذوالفنون و بابایی، نواختن با ساز هاشمی بود، چرا ما باید بعد از مرگ هاشمی، کسی که ذوالفنون از ساز او مثل جان مراقبت می کرد، او را بشناسیم؟
صمصام زاده، برنامه های کانون سازسازان را برپایی نمایشگاه‌هایی با غرفه‌هایی مخصوص برای هر سازنده و برگزاری بزرگداشت برای پیشکسوتان این حرفه در شهر اصفهان بیان کرد و گفت: این گوشه ای از فعالیت های ما در کانون خواهد بود و خوشبختانه آقای قربانی، مدیر هنرسرای خورشید، در واگذاری مکان مناسب برای برگزاری جلسات، با ما همکاری خوبی داشته‌اند که بدین وسیله از ایشان تشکر می‌کنم. وی با ابراز خوشحالی از استقبال گردشگران ایرانی و خارجی و حتی کودکان دبستانی از موزۀ موسیقی گفت: یکی از دغدغه های دکتر ساسان فاطمی، از اعضای کانون ساز سازان، موسیقی کودک است و طی صحبت‌های انجام شده قرار است جلساتی در خصوص طراحی سازهای داخلی و خارجی، به گونه‌ای که برای کودکان قابل حمل و استفاده باشد برگزار کنیم، همانند ایده ای که جناب رفیعی منش در طراحی ساز برای خانم های باردار انجام داده اند. یا این مهم که بتوانیم در تولید ساز خودکفا شویم و نیازی به وارد کردن آن نداشته باشیم… همۀ این‌ها اهدافی است که ان‌شالله در آینده، در صورت همکاری و پشتیبانی همۀ نهادهای مربوطه، در شهرداری و میراثفرهنگی، می تواند محرک اتفاقات عظیم و شگرفی در اصفهان، شهر جهانی صنایع دستی و پایتخت فرهنگ و هنر باشد.در پایان مهرداد جیحونی یکی از مدیران موزه موسیقی اصفهان، با اظهار خرسندی از حضور اعضای کانون سازسازان در این موزه گفت: امروز صاحبان این موزه به اینجا آمده‌اند و موزۀ موسیقی مفتخر است که در خدمت شما اساتید باشد و از همین جا برای برگزاری ورک شاپ و کارگاه‌های آموزش ساز سازی، اعلام آمادگی می کند. وی همچنین اعلام کرد: می توانیم در موزه هر هفته را مختص یک ساز کنیم و در آن هفته از سازندگان و نوازندگان آن دعوت کنیم که در جمع مردم علاقمند حضور داشته باشند. جیحونی با اشاره به ایدۀ ساختن سازهایی متناسب با جثۀ کودکان گفت: اگر به شانه های من نگاه کنید صاف نیستند، چرا که در ۹ سالگی سه تار می نواختم و بزرگی ساز برای اندام من مناسب نبود و امروز که معلم تار کودکان هستم، همیشه دغدغۀ این آسیب‌ها را برای کودکان دارم که امیدوارم با تلاش شما عزیزان این ایده شکل واقعیت به خود بگیرد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه