English

زمان اعطای وام ازدواج اعلام شد / سیف: لیست بدهکاران بزرگ بانکی را در جیبمان نگه نمی داریم

رئیس بانک مرکزی ایران می گوید: وام ۱۰ میلیون تومانی ازدواج تا چند ماه دیگر پرداخت می شود.

زمان اعطای وام ازدواج اعلام شد / سیف: لیست بدهکاران بزرگ بانکی را در جیبمان نگه نمی داریم

خبرگزاری موج / گروه جامعه / ولی الله سیف دارای دکتری حسابداری و امور مالی از دانشگاه علامه طباطبایی و لیسانس و فوق لیسانس حسابداری از دانشکده حسابداری و علوم مالی شرکت ملی نفت است. چهره ماندگار صنعت بانکداری ایران(۱۳۹۲)، و رئیس هیئت مدیره و مدیرعامل سابق بانک‎های کارآفرین، ملت، صادرات ایران، سپه، ملی ایران را هم در کارنامه کاری خود دارد. سیف در جلسه سوم شهریور ماه ۱۳۹۲هیات دولت ایران، با پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی و تایید مجمع عمومی بانک مرکزی با حکم رییس جمهور به عنوان رییس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران منصوب شد. ولی الله سیف در حاشیه بازدید از خبرگزاری موج و رونمایی از سایت جدید این خبرگزاری در گفتگویی کوتاه به سوالات پاسخ داد.

* بخشنامه اعطای وام ازدواج ۱۰ میلیون تومانی کی ابلاغ و رسما اجرایی می شود؟

- بر اساس قانون به تمامی بانک ها بخشنامه ابلاغ شده و در حال تلاش هستیم تا منابع مالی مورد نیاز برای این مهم تامین شود. اما شروع اعطای وام نیاز به زمان دارد و نمی توانم زمان دقیقی را اعلام کنم اما انشا الله تا شهریورماه اعطای وام آغاز می شود.

* یکی از مهمترین دغدغه های دستگاه قضایی و به ویژه شهروندان ساماندهی و نظارت ویژه بر موسسات مالی و اعتباری است تا خدایی ناکرده این موسسات به عاقبت موسسات غیرقانونی دچار نشوند. ساماندهی تا کی ادامه دارد؟

- تا هرزمانی که فردی به خودش اجازه دهد خارج از نظارت و چتر بانک مرکزی فعالیت کند. هرچند بانک مرکزی قانونی می تواند مسئول موسسات غیرقانونی نباشد اما ساماندهی این موسسات را در دستور کار داریم و بخش عمده ای از توان بانک مرکزی به این مهم اختصاص داده شده است. شاید دلیل اصلی این تخلفات مجوزهای غیرقانونی دستگاه های غیرمسئول در گذشته بوده که امروز با همکاری قوه قضائیه در حال رصد آنها هستیم.

*موسسات مالی و اعتباری داریم که پشت آن افراد با نفوذ باشند؟

- مطمئن باشید هر موسسه غیرمجاری که در حال فعالیت است قطعا دارد از یک سری حمایت ها و نفوذ ها استفاده می کند. اما بانک مرکزی به حمایت ها توجه نمی کند و برخورد خواهیم کرد.

* سازمان امور مالیاتی کشور گفته می خواهم به حسابهای مردم دسترسی داشته باشم تا بتوانم از طریق این حساب ها برای اخذمالیات استفاده کنم. آیا بانک مرکزی قانونا می تواند این اجازه را صادر کرده و با این سازمان همکاری کند؟

- ما بر اساس قانون کار می کنیم و قانون مالیاتی اجازه هایی داده که منظور آن استفاده شخصی از حساب افراد نیست. تعهد این قانون محرمانه بودن حسابهای مردم است و صاحبان سپرده نگران نباشند. این را هم باید بدانیم موجودی مالیات به آن تعلق نمی گیرد بلکه درآمد شامل مالیات دارد.

* جناب آقای سیف بر اساس آمار بانک مرکزی در ۱۰ ماهه سال ۹۴ حدود ۹۴ هزار میلیارد تومان چک برگشتی در کشور ثبت شده است. هر چند طرح چکاوک در حال اجرا است اما قانون چک همچنان در پارلمان این دست و آن دست می شود. آیا برنامه ای برای بهبود وضعیت چک یا تسریع در تصویب این قانون دارید؟

- شرایط امروز اقتصادی ما شرایطی در حال گذر است و با ثبات نیست. این شرایط موجب شده یک سری از فعالان اقتصادی بدهکار نتوانند بدهی ها را پرداخت کنند یا دولت نتوانسته بخشی از بدهی هایش را پرداخت کند و همین موجب بروز این رخداد شده است. آمار فعلی چک های برگشتی نباید شاخص باشد چرا که وضعیت نسبت به گذشته بهتر شده است. نظام بانکی باید آیینه منعکس کننده وضعیت اعتباری افراد باشد و افراد برایشان مهم باشد که عملکردشان با بانک ها چگونه است. داریم تلاش می کنیم این اطلاعات کامل شود. ما باید بدانیم که چک سند مدت دارد نیست و باید به روز کشیده شود و برای سند مدت دارد برات و سفته داریم.

* آیا رنکی کردن چکها می تواند میزان اعتبار چک را تعریف کند؟

- من نمی پسندم چون در دنیا این تجربه وجود ندارد. ما معمولا چک های روزانه خانوار داریم و چک هایی که برای مبادلات بازرگانی استفاده می شود. رفتن به رنگی کردن چک ها ابهامات جدیدی به وجود می آورد چون نتیجه آن اصلا برای ما روشن نیست.

* جناب آقای سیف ما در سال ۹۳ حدود ۴ میلیون چک برگشتی داشتیم؛ شما چگونه می توانید اعتبار چک را برگردانید؟

- شفافیت و وجود اطلاعات بهترین راهکار است. ما در حال تکمیل اطلاعات بانکی از حسابها هستیم و فرد می تواند از این طریق اعتبار صاحب امضای چک را مطلع شود. این طرح هم تا آخر امسال نهایی می شود.

* جناب آقای رحمانی فضلی وزیر کشور در مجلس گفته اند حسابهایی در بانک ها داریم که نام و نشان ندارد و همین موجب تولید پولهای کثیف می شود. شما چنین حسابهایی دارید؟

- با هدف مبارزه با پولشویی و اجرای قوانین مرتبط با آن موجب شد تا مرکز اقدام مالی در وزارت اقتصاد تشکیل شود و در کنار آن شورایی ایجاد شده که دستگاه های مرتبط بر این امور نظارت دارند. در این خصوص به تمامی بانک ها اعلام شد تا تمامی حساب ها یک ری اطلاعات اولیه مثل کد ملی داشته باشند که ۹۰ درصد این حسابها پالایش و اطلاعات کامل شد. اما یک سری حسابها به دلیل غیر فعال بودن دسترسی به صاحب حساب وجود نداشت و قرار شد بانک ها با اولین مراجعه صاحب حساب مدارک را اخذ کنند.

* آیا مواردی دارید که صاحب حساب فوت کرده باشد اما حساب فعال باشد؟

- اینها سوء جریان است و اگر کشف شود به سرعت برخورد قضایی انجام می شود.

*منتقدان شما از از تیتر " تقریبا هیچ " استفاده کردند و گفتید بانک ها به دلیل ترس از آمریکا با بانک های ایرانی تعامل و همکاری نمی کنند پس حضور شما در آمریکا چه نتیجه ای داشت؟ حتی شهرام جزایری هم در گفتگو با موج گفت که اگر من رئیس بانک مرکزی بودم ۷ روزه در سفر خود به آمریکا موضوع را حل می کردم!

هرفردی در زمانهایی فضا برای کار داشته و سابقه شهرام جزایری مشخص است و در مورد اظهارات این فرد اظهار نظری ندارم. اما در موضوع برجام باید گفت که صد در صد ظرفیتها را باید از طرف مذاکره مطالبه کنیم. اما در هر حال با آن سهولتی کاملی که در سند برجام هست مواجه نیستیم. بانک مرکزی به هیچ عنوان از پیگیری هایش دست برنمی دارد و فشار ها را برای گرفتن حق حقوقمان ادامه می دهیم.

*جناب آقای دکتر محمود احمدی نژاد در دوران ریاست جمهوری اش از لیست بدهکاران بانکی سخن می گفت. آیا این لیست در جیب شما یا آقای روحانی هم هست؟

- من با شفافیت می گویم که ما لیستی را نگه نمی داریم و هرجرمی که برخورد کنیم به قوه قضائیه اعلام می کنیم و نگهداشتن لیست ها یعنی اینکه می خواهیم معامله کنیم. اینها دارایی شخصی ما نیست و هر بدهکار بزرگ بانکی باشد معرفی می کنیم.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه