حاشیههای انتخاب رئیس جدید اتاق بازرگانی ایران
انتخاب رئیس جدید اتاق بازرگانی ایران سرانجام به پایان رسید و در یک انتخابات رقابتی و بسیار نزدیک غلامحسین شافعی بار دیگر بر صندلی ریاست تکیه زد.
با استعفای محسن جلال پور حدود یک ماه پیش رایزنیها و صحبتها پیرامون انتخاب رئیس جدید کلید خورد و بر اساس نظر اعضای هیات نمایندگان در جلسه ماه گذشته امروز(۱۴ شهریور) به عنوان روز انتخاب رییس جدید اتاق ایران اعلام شد.
انتخابات امروز در حالی برگزار شد که تا روز گذشته هیچ فردی به طور رسمی برای حضور در انتخابات اعلام آمادگی نکرده بود اما از چند روز قبل از انتخابات نام مسعود خوانساری و غلامحسین شافعی به عنوان اصلیترین گزینههای ریاست اتاق مطرح شد؛ افرادی که هر دو از چهرههای شناخته شده و شاخص و بخش خصوصی شناخته می شوند.
غلامحسین شافعی پیش از محسن جلال پور سابقه ریاست اتاق ایران را در کارنامه فعالیت خود دارد و مسعود خوانساری هم در حال حاضر ریاست اتاق بازرگانی تهران را بر عهده دارد.
از صبح امروز و از پیش از شروع زمان انتخابات رفت و آمدها و صحبتها درباره انتخاب رئیس جدید در لابیهای اتاق ایران دیده و شنیده میشد و هر کسی دلایل و استدلالهایی را برای رای دادن به کاندیداهای مرود نظر خودش عنوان میکرد.
از فضای شکل گرفته در پیش شروع انتخابات به صورت رسمی اینگونه به نظر میرسد که باید در انتظار یک انتخابات رقابتی بود و اینکه قرار نیست بر خلاف دفعه قبل انتخابات و رای گیری تنها با حضور یک کاندیدا برگزار شود.
حدود ساعت ۱۰:۳۰ صبح انتخابات به شکل رسمی آغاز شد. پدرام سلطانی به عنوان نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در جایگاه حاضر شد و روند برگزاری جلسه را تشریح کرد. سپس علاء میر محمد صادقی از با سابقهترین چهرههای بخش خصوصی و اتاق بازرگانی به عنوان رییس سنی، اداره جلسه را برعهده گرفت و فرهاد فزونی و مسحن احتشام نیز به عنوان ناظر و شهلا عموری به عنوان منشی جلسه انتخاب شدند.
شنیدههای پیش از جلسه درست بود و مسعود خوانساری و غلامحسین شافعی دو نفری بودند که برای ریاست اعلام آمادگی کردند و هریک به نوبت مطالب و برنامههایشان را برای ریاست اتاق ایران اعلام کردند.
پس از آن روند اخذ و شمارش آرا آغاز شد و برخلاف جلسات عادی، رای گیری به صورت غیر الکترونیکی و با تعرفههای رای انجام شد. حدود نیم ساعت شمارش آرا طول کشید و سپس میرمحمد صادقی نتایج نهایی آرا را اعلام کرد.
در رقابتی نزدیک غلامحسین شافعی ۱۹۸ رای و مسعود خوانساری ۱۹۴ رای کسب کردند تا یک بار دیگر شافعی که پیش از محسن جلال پور سابقه ریاست اتاق بازرگانی را داشته است بار دیگر به سمت پیشین خود باز گردد.
همچنین از مجموع ۴۰۱ نفر حاضر در جلسه چهار نفر رای ندادند و پنج رای هم به عنوان آرای مخدوش تشخیص داده شد.
پس از برگزاری انتخابات واکنشها به نتایج متفاوت بود؛ برخی غافلگیر شده بودند و انگار انتظار دیگری غیر از آنچه حاصل شد داشتند و برخی دیگر هم نتایج بدست آمده را دور از انتظار نمیدانستند.
انتخابات میان دوره هشتمین دوره اتاق بازرگانی ایران سر انجام به پایان رسید و به نظر میرسد آنچه همه افراد و جریانها در بخش خصوصی و اتاق بازرگانی بر آن اتفاق نظر دارند نقش کلیدی و مهم بخش خصوصی در فضای اقتصادی امروز است که ضرورت انسجام، تعامل و پویایی بیشتر را در آن بیشتر کرده است. موضوعاتی هر دو کاندیدا در برنامههای خود بر آن تاکید داشتند.
حال باید دید رئیس جدید اتاق بازرگانی ایران چقدر در پیشبرد اهداف و ارتقای جایگاه بخش خصوصی در دوران پیش رو میتواند انتظارات را براورده کند.
ارسال نظر