English

وزیر صنعت، معدن و تجارت خبر داد؛

افزایش ۱۰ درصدی در حوزه فولاد/باید به سمت ارزش افزوده بیشتر حرکت کنیم

وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه در سال ۲۰۱۶ رشد جهانی فولاد در دنیا تنها یک درصد بوده است، گفت: در این شرایط، ایران ده درصد رشد را تجربه کرد.

افزایش 10 درصدی در حوزه فولاد/باید به سمت ارزش افزوده بیشتر حرکت کنیم

به گزارش خبرگزاری موج، محمدرضا نعمت‌زاده در هفتمین همایش فولاد با بیان اینکه ایران رتبه شانزدهم در حوزه فولاد را در جهان کسب کرده و توانستیم در سال ۲۰۱۶ که رشد جهانی فولاد یک درصد بوده، تولید خود را ده درصد نسبت به سال ۲۰۱۵ افزایش دهیم.

وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: امیدواریم با این روند، پیش رویم و در حوزه فولاد، بیش از این حرف برای این داشته باشیم؛ این در حالی است که دولت قصد و عملش این نیست که در خلا تصمیم بگیرد و می‌خواهد منطق را حاکم کند.

وی با اشاره به طرح جامع فولاد نیز تصریح کرد: طرح جامع دو سال و نیم در رفت و برگشت و مطالعه زمان برد، ولی در طی جلسات، بازنگری آن هنوز هم ادامه دارد و مرتب باید با شرایط جهانی این طرح را به روز رسانی کنیم. بر این اساس امروز کنسانتره به ۴۵ میلیون تن ظرفیت رسیده ایم که ۶۰درصد رشد را نسبت به ۲۸ میلیون تن سال ۹۲ داشته ایم.

به گفته نعمت‌زاده، در زمینه گندله از ۲۱ میلیون تن به ۳۵ میلیون تن رسیدیم که ۶۶ درصد رشد را نشان می دهد، این در حالی است که این دو حلقه بیشترین کمبود را در زنجیره تولید فولاد داشتند ولی این رشد حاصل شد، همچنین آهن اسفنجی از ۱۹ به ۲۷ میلیون تن و شمش از ۲۴ به ۳۱ و نورد از ۳۱ به ۳۷ رسیده ایم.

این عضو کابینه یازدهم گفت: تولید سنگ آهن کشور از ۶۲ به ۷۵ میلیون تن رسانده ایم پس تولید فعلی باید دو برابر شود، بر این اساس باید روی معدن متمرکز شده و به همین دلیل از اکتشاف معدن شروع کرده ایم، در این میان فعالیت های گسترده ای در معدن انجام شده است.

وی اظهار داشت: باید به سمت ارزش افزوده بیشتر حرکت کنیم، در حالیکه برخی گله دارند که برخی هدفگذاری ها بلندپروازی است، این در حالی است که معادن ما جوابگو در درازمدت نباشد، ولی یقین داریم که معادن ما بسیار است، به نحوی که معادن زیرزمینی نیز باید اکتشاف شود و مطابق با دنیا، مورد بهره برداری قرار دهیم.

وزیر صنعت گفت: اینکه به حدود ۳ درصد تولید جهانی در حوزه معادن برسیم، حق ایران است. این در حالی است که مصرف فولاد ایران در تمام صنایع و ساخت و ساز، باید گسترش دهد، البته به این معنا نیست که سازه های بتنی را به فلزی تبدیل کنیم، این در حالی است که سازه‌های بتنی در کشور کم است.

وی اظهار داشت: اگر دو درصد بازار فولاد در دنیا به ایران اختصاص یابد، اتفاق خاصی نیست و رساندن آن از یک درصد فعلی به دو درصد، چیزی نیست؛ اما اگر بخواهیم به ده درصد برسیم، باید در بازار رقابتی تلاش کنیم؛ البته در این میان بانکها نیز نگران بازار هستند، در حالیکه ما به آنها اطمینان می دهیم که می توانند به این بازار اطمینان کنند.

به گفته نعمت زاده، باید ورق استینلس استیل(ضدزنگ) را در کشور تولید کنیم، این هم کار سختی نیست و باید کار را به نحوی پیش بریم که در این حوزه نیز پیشرفت‌های خوبی داشته باشیم. باید به سمت فولادهای مخصوص و آلیاژی حرکت کنیم و در کنار آن، تولید فولاد عادی را نیز ادامه دهیم.

این عضو کابینه یازدهم تصریح کرد: در این میان باید روی مصرف انرژی و صرفه جویی کار جدی در صنعت فولاد صورت گیرد، این کار ممکن است که هزینه ابتدایی سرمایه گذاری را اندکی بالا برد، اما در آینده بازار رقابتی است و موضوع قیمت تمام شده حرف اصلی را می زند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

  • ح

    مردم ناراحتند آمار برای خودتان خوب است

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه