رشد ۵۴۰ درصدی ظرفیت پهنای باند داخلی IP
رشد ۵۴۰ درصدی ظرفیت پهنای باند داخلی IP و رسیدن به ۴۰۰۰ گیگابیت بر ثانیه، افزایش ظرفیت پهنای باند ترانزیت ارتباطات بینالملل به ۵۵۸ گیگابیت بر ثانیه با ۳۸۱ درصد رشد، رشد ۳۶۶ درصدی ظرفیت پهنای باند شبکه انتقال کشور تا ۴۱۹۶ گیگابیت بر ثانیه بخشی از مهمترین اقدامات شرکت ارتباطات زیرساخت در دولت یازدهم اعلام شده است.
به گزارش خبرگزاری موج، شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان متولی شبکههای مادر مخابراتی کشور، بخش قابل توجهی از اقدامات اجرایی در حوزه ICT کشور را برعهده دارد.
این نقش بنا بر آمارهای رسمی، از زمان روی آمدن دولت تدبیر و امید پررنگتر شده به نحوی که شاخصهای توسعه شبکه زیرساخت کشور در طول فعالیت دولت یازدهم رشدی چند برابری را تجربه کرده است.
افزایش ظرفیت شبکه IP داخل کشور به ۴۰۰۰ گیگابیت بر ثانیه، افزایش ظرفیت پهنای باند ترانزیت ارتباطات بینالملل به ۵۵۸ گیگابیت بر ثانیه، افزایش ظرفیت شبکه انتقال کشور به ۴۱۹۶ گیگابیت بر ثانیه، توسعه شبکه فیبر نوری به ۶۱ هزار و ۳۵۵ کیلومتر، افتتاح پروژههای تلاش ۲ و تجمیع ۱ و ۲، افتتاح پروژه هاب ماهوارهای ایران (هما) و راهاندازی مراکز NIXاز جمله اقدامات شرکت ارتباطات زیرساخت در چهار سال اخیر است.
ظرفیت پهنای باند شبکه IP داخل کشور
ظرفیت پهنای باند شبکه IP داخل کشور در ابتدای دولت یازدهم، ۶۲۴ گیگابیت بر ثانیه بود، در پایان اولین سال فعالیت دولت یازدهم، این عدد به ۸۵۰ گیگابیت بر ثانیه رسید، در پایان سال ۱۳۹۳ نیز به ۱۵۰۰ گیگابیت بر ثانیه و در پایان سال ۹۴ به ۴۰۰۰ گیگابیت بر ثانیه رسید و در واقع ظرفیت پهنای باند شبکه IP داخل کشور در طول فعالیت دولت یازدهم رشدی ۵۴۰ درصدی را تجربه کرده است.
ظرفیت پهنای باند شبکه انتقال کشور
در ابتدای دولت یازدهم، ظرفیت پهنای باند شبکه انتقال کشور ۹۰۰ گیگابیت بر ثانیه بود. این عدد در پایان سال ۱۳۹۲ به ۱۲۴۳ گیگابیت بر ثانیه، در پایان سال ۱۳۹۳ به ۲۰۵۱ گیگابیت بر ثانیه و در پایان سال ۹۴ به ۴۱۱۱ گیگابیت بر ثانیه رسید. در حال حاضر نیز ظرفیت پهنای باند شبکه انتقال کشور ۴۱۹۶ گیگابیت بر ثانیه است که حکایت از رشد ۳۶۶ درصدی نسبت به ابتدای فعالیت دولت یازدهم دارد.
ظرفیت ترانزیت ارتباطات بینالملل
ظرفیت ترانزیت ارتباطات بینالملل در زمان شروع فعالیت دولت یازدهم، ۱۱۶ گیگابیت بر ثانیه بود. با روی کار آمدن دولت یازدهم و تا پایان سال ۹۲، این عدد به ۱۱۶ گیگابیت بر ثانیه رسید، در پایان سال ۱۳۹۳ نیز به ۳۶۴ گیگابیت بر ثانیه و در پایان سال ۹۴ به ۵۵۸ گیگابیت بر ثانیه رسید. رشد این شاخص در طول فعالیت دولت تدبیر و امید، ۳۸۱ درصد بوده است.
توسعه شبکه فیبر نوری
در ابتدای دولت یازدهم، طول شبکه فیبر نوری شرکت ارتباطات زیرساخت ۵۱ هزار و ۴۹۷ کیلومتر بود. با آغاز به کار دولت یازدهم و تا پایان سال ۱۳۹۲، طول این شبکه به ۵۴ هزار و ۱۲۲ کیلومتر رسید، تا پایان سال ۱۳۹۳ نیز به ۵۴ هزار و ۴۶۶ کیلومتر و تا پایان سال گذشته به ۵۶ هزار و ۸۵۲ کیلومتر رسید. در حال حاضر نیز ۶۱ هزار و ۳۵۵ کیلومتر شبکه فیبر نوری داریم که نشان میدهد دولت یازدهم توانسته شبکه فیبر نوری را ۱۹ درصد توسعه دهد.
شرکت ارتباطات زیرساخت همچنین از ابتدای دولت یازدهم اقدام به راهاندازی مراکز تبادل ترافیک شبکه ملی اطلاعات کرد. این شرکت توانست مراکز NIXرا در شهرهای تهران، قم، تبریز، شیراز، مشهد، اهواز و اصفهان راهاندازی کند.
ارسال نظر