مدیرعامل ارتباطات زیرساخت خبر داد
درآمد ۵۰۰۰ میلیارد تومانی از طریق تحقق برنامههای توسعهای
معاون وزیر ارتباطات معتقد است: برای تبدیل ایران به هاب ارتباطی منطقه به چابکسازی شرکت ارتباطات زیرساخت و شریک کردن بخش خصوصی در ترانزیت نیاز ست.
به گزارش خبرگزاری موج، محمدجواد آذری جهرمی در جمع خبرنگاران به ارائه توضیحاتی درباره تغییراتی که قرار بود در ساختار شرکت ارتباطات زیرساخت ایجاد شود پرداخت و گفت: بنابر اساسنامه زیرساخت، ترانزیت بینالمللی از سوی مراجع قانونگذار به صورت انحصاری در اختیار این شرکت قرار گرفته است.
مدیر عامل ارتباطات زیرساخت در عین حال عنوان کرد:در برنامه ششم توسعه نیز اینگونه دیده شده که تا پایان این برنامه ایران به هاب منطقه تبدیل شود. حال آنکه دستیابی به این هدف به اجرا و فراهمسازی برخی مقدمات مانند چابکسازی ساختار زیرساخت نیاز دارد.
جهرمی ادامه داد: در برنامه پنج ساله مجلس براساس چشمانداز تدوین شده ،وزارت ارتباطات را به افزایش ظرفیت ترانزیت بینالملل از ۵۶۰ گیگابیت فعلی به ۳۰ ترابیت بر ثانیه مکلف کرده است. به عبارت دیگر لازم است در این حوزه شاهد افزایشی ۶۰ برابری باشیم که این موضوع نیازمند در اختیار داشتن مقدمات بوده و با ابزارها و امکانات فعلی امکانپذیر نیست.
معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: برای اجرای این مهم ما از مجلس خواستیم اجازه مشارکت بخش خصوصی در ترانزیت را صادر کند و برای چابکسازی زیرساخت نیز اجازه دهد این شرکت به بخشهای مختلف تقسیم شود، چرا که در دنیا نیز نمونههای موفق همه به این شکل عمل کردهاند و ساختار تجارت بینالملل آنها از بخش دولتی جدا شده است. برهمین اساس ما نیز درخواست کردیم شرکت زیرساخت به یک هلدینگ تبدیل شود که بخشی از آن مسوولیت بخش داخلی و بخشی دیگر امور بینالملل را برعهده گیرد.
وی افزود: بدین ترتیب بخشی که مربوط به داخل میشود به تحقق زیرساختهای شبکه ملی اطلاعات پرداخته و بخش بینالملل میتواند تحقق برنامههای توسعهای را دنبال کند که این موضوع میتواند ۵۰۰۰ میلیارد تومان درآمد ارزی برای کشور به همراه داشته و موقعیت استراتژیک کشور را به شدت بهبود بخشد.
کاهش پنج درصدی درآمد زیرساخت در راه شبکه ملی اطلاعات
مدیر عامل ارتباطات زیرساخت در ادامه صحبتهای خود، عنوان کرد: در حال حاضر ایراداتی که شورای نگهبان نسبت به تغییر اساسنامه شرکت زیرساخت گرفته بود برطرف شده و برخی موضوعات در مجمع تشخیص مصلحت مطرح شده است که در این خصوص نیز جلساتی برگزار خواهد شد و ظرف همین هفته مشخص میشود که این کار به سرانجام میرسد یا خیر.
جهرمی در ادامه با اشاره به ایجاد شبکه IXP کشور، اظهار کرد: پیش از ایجاد این شبکه تمام اتصالات از طریق اینترنت بینالملل برقرار میشد که این موضوع هزینههای اضافی و کاهش کیفیت را به دنبال داشت، اما اکنون با ایجاد این شبکه میتوان در موارد مختلف بدون اتصال به اینترنت بینالملل اتصال سایتهایی که منشا داخلی دارند را از طریق مسیرهای داخلی برقرار کرد، البته در حال حاضر با توجه به محدودیتهای شبکهای نمیتوان کل ظرفیت کشور را به این شبکه متصل کرد اما براساس ارزیابیهای ما بالغ بر پنج درصد ظرفیت اتصالاتی که در شرکت زیرساخت وجود داشت، منشا داخلی داشتند.
وی با تاکید بر اینکه ایجاد این شبکه IXP از الزامات شبکه ملی اطلاعات بهشمار میرود، افزود: با اتصال به این شبکه هزینههای انتقال و تبادل به شدت کاهش مییابد و کیفیت دسترسی نیز بهتر میشود. هرچند که این موضوع موجب کاهش پنج درصدی درآمدهای زیرساخت میشود، اما برای ما تحقق شبکه ملی اطلاعات اهمیت بیشتری نسبت به درآمد دارد.
انتقاد مجدد از عملکرد ایرانیان نت
معاون وزیر ارتباطات در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به سوالی که دربارهی آخرین وضعیت اپراتور فیبر نوری مطرح شده بود، اظهار کرد: باید توجه داشت که در بحث FTTX انحصاری در کشور وجود ندارد، چرا که شرکتهای FCP مجوز فعالیت در بخش FTTC را دارا هستند و در نهایت تنها یک بخش FTTH است که در انحصار شرکت ایرانیان نت قرار دارد.
وی ادامه داد: در این میان نکته مهم آنکه این طرح نیاز به سرمایهگذاری عظیم دارد و نوع سرمایهگذاری آن از جنس دیربازده است. اما اکنون آنچه شاهدیم آنکه اکثر شرکتها از مخابرات گرفته تا شرکتهای FCP با وجود ادعاهای متعددی که در حوزه سرمایهگذاری دارند، طی یکسال اخیر سرمایهگذاری عمدهای انجام ندادهاند. شرکت ایرانیان نت در همین شرایط قرار دارد در حالی که مطلوب آن است که برای اجرای این پروژه سرمایهگذاری و نقدینگی لازم تامین شود.
مدیر عامل ارتباطات زیرساخت در ادامه با بیان اینکه اکنون یک شرکت خارجی برای سرمایهگذاری در این بخش اعلام آمادگی کرده، گفت: به هر صورت شرکت ها زمانی که سرمایهگذاری انجام میدهند نیاز به تضمین سرمایه خود دارند، اکنون نیز در حوزه اپراتور فیبر نوری به نظر میرسد آنچه مشکلساز شده بحث نقدینگی نیست بلکه بیشتر موضوع دیربازده بودن این سرمایهگذاری است که مشکل ایجاد میکند. سرمایهگذار خارجی نیز اکنون این حضور را امری پرریسک میداند و بر این تاکید دارد که اگر بازگشت این سرمایهگذاری تضمین نشود، قادر به فعالیت نخواهد بود.
جهرمی افزود: به هر صورت این موارد باید در کمیسیون تنظیم مقررات به طور دقیق بررسی شوند تا در نهایت با در نظر گرفتن شرایط رقابتی بازار مشخص شود که وضعیت سرمایهگذار خارجی این طرح چه خواهد شد.
چه شد که اپراتورها در جایزه ملی کیفیت شرکت نکردند؟
اما مدیر عامل ارتباطات زیرساخت در پاسخ به سوالی در خصوص غیبت فعالان اصلی عرصه تلکام در ششمین جایزه ملی کیفیت، بیان کرد: الزامی برای حضور تمام شرکتها در این جایزه وجود ندارد، البته قطعا هرچه تعداد شرکتهای حاضر در این رویداد بیشتر باشد رقابت جدیتری صورت خواهد گرفت اما در هر صورت امسال در شرایطی که شرکتهای IT شرکتکننده در این رویداد افزایش داشتند در حوزه تلکام اپراتورهای بزرگ مایل به حضور در این بخش نبودند که گویا بخشی از مشکل آنها به نحوه برگزاری این مراسم در سالهای قبل مربوط میشد.
جهرمی ادامه داد: به هرحال باید توجه داشت برای شرکت زیرساخت هیچ تفاوتی ندارد که کدام شرکتها برنده یا بازنده این رقابت باشند. اکنون دو اپراتور تلفن همراه دراین مراسم حضور نداشتند اما به نظر میرسد با شرکتهای بزرگ به دنبال آن هستند وقتی در یک جشنواره شرکت میکنند، چندین جایزه پنج ستاره به آنها اعطا شود، اما جایزه را به بهانه بزرگبودن شرکتها نمیدهند بلکه به بهای کیفیت میدهند.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر