English

رئیس سازمان شیلات ایران در مراسم روز ملی خلیج فارس:

سواحل ایران ظرفیت حدود یک میلیون تن پرورش ماهی در قفس را دارد

معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: با استفاده از ظرفیت های سواحل باید برای توسعه پرورش ماهی و میگو بهره برداری بهینه نمائیم

سواحل ایران ظرفیت حدود یک میلیون تن پرورش ماهی در قفس را دارد

به گزارش خبرگزاری موج به نقل از روابط عمومی سازمان شیلات ایران صالحی معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران امروز یکشنبه در همایش " روز ملی خلیج فارس و ایده های نوین در توسعه سواحل جنوب کشور" با اعلام این خبر گفت:

بهره برداری پایدار از ذخایر آبزیان و توجه به صید فراساحلی در اقیانوس هند از رویکردهای شیلات ایران در راستای اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال است.

وی افزود: با استفاده از ظرفیت های سواحل باید برای توسعه پرورش ماهی و میگو بهره برداری بهینه نمائیم.

صالحی گفت: براساس مطالعات انجام شده توسط یک شرکت نروژی سواحل ایران ظرفیت حدود یک میلیون تن پرورش ماهی در قفس را دارد که تا سال ۱۴۰۰ باید ۲۰۰ هزار تن ماهی به همین روش در ایران تولید شود.

وی در ادامه افزود: توجه به ارزش افزوده  و کاهش ضایعات از دیگر اهداف توسعه شیلات در سواحل به ویژه جنوب است و با توجه به توسعه مکران امید می رود با پروژه های شیلاتی محرومیت زدایی از ساحل نشینان جنوب بیشتر از گذشته انجام شود.

صالحی که در روز ملی خلیج فارس در محل سالن آمفی تئاتر سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در تهران حول محور "خلیج فارس – منابع و معادن طبیعی و اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال" سخنرانی می کرد در رابطه با وضعیت شیلات افزود: ظرفیت پرورش ماهی در قفس در آب های جنوب و شمال ۹۱۰ تن می باشد که براساس ابلاغیه فرماندهی اقتصاد مقاومتی پروژه پرورش ماهی در قفس از پروژه های مصوب اقتصاد مقاومتی در وزارت جهادکشاورزی بوده که با توسعه آن به ویژه در آب ها و سواحل جنوب محرومیت زدایی، تولید، اشتغال و افزایش سرانه مصرف آبزیان از دستاوردهای ارزنده آن محسوب می شود.

وی تولیدات شیلاتی در سال ۱۳۹۵ را یک میلیون و هفتاد هزار تن اعلام کرد و افزود: سرانه مصرف آبزیان در کشور ما ۶/۱۰ کیلوگرم است در حالی که متوسط مصرف آبزیان در دنیا ۲۰ کیلوگرم است.

صالحی افزود: در سال ۹۲ روند اشتغال در زیربخش شیلات ۲۰۸ هزار نفر بود که در پایان سال ۱۳۹۵ به ۲۳۰  هزار نفر رسیده است.

وی در پایان ارزش صادارت آبزیان در سال ۹۵ را از ایران ۴۱۲ میلیون دلار به بازارهای جهانی اعلام کرد.

عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

  • وحید امانی - چابهار

    چالش جدید دریایی در ساحل های چابهار بنام پرورش ماهی در قفس یا گرفتن وام برای نابودی دریا و ساحل مثل مزارع بدون راندمان پرورش میگو در گواتر
    از سال قبل دیدیم که قفس هایی در تیس در جای بسیار امن از نظر موج و جریان گذاشتند و بچه ماهی در آنها رها کردند اما هیچ نتیجه ای نداشت و بیشتر قفس ها جدا شدند و طرح اصلاً جواب نداد الان دوباره می شنویم که دارند تبلیغات می کنند که این فعالیت خیلی خوب بوده و می خواهیم قفس گذاری را با وام دولت در آبهای آزاد که شدت موج و طوفان در آن خیلی زیاد است انجام دهیم . ما صیادها از تمام شرایط دریا اطلاع داریم و از نزدیک این شرایط را لمس کردیم اصلاً این قفس ها که در جای امن تیس نتونستند دوام بیارند در منطقه با موج شدید به هیچ وجه دوام نمی آورند این مسئله را همه می دانند اما باز هم می خواهند سرمایه مملکت و ساحل را از بین ببرند این به هیچ وجه اشتغال زایی نیست اگر می خواهند از صیادها و اشتغال حمایت کنند بهتره که چند تا کارخانه کوچک که نتیجه بخش باشد و طرح های گردشگری روستاهای ساحلی اجرا کنند و در این موضوعات به مردم وام بدهند تجربه نشان داده که این همه اراضی و پول در زمان واگذاری مزارع پرورش میگو گواتر به هدر رفت و الان هم بلاتکلیف رها شده اند. اگر می خواهند ماهی پرورش دهند توی همون گواتر یا جای بسیار کوچک اول آزمایش بکنند و نتیجه اش را همه ببینند بعد بصورت انبوه اقدام کنند . چرا راهی که انتهاش بن بست و نتیجه اش پوچ است را انتخاب می کنیم. لطفا نگذارید مناطق گردشگری و دریا و ساحل ها به راحتی آنهم با پول های دولت از بین بروند

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه