English

مذاکرات ایران با انگلیس برای تامین مالی صادرات ایرباس

رویترز به نقل از یک مقام ایرانی خبر داد ایران سرگرم مذاکره با آژانس اعتبار صادرات انگلیس به منظور تسهیل فاینانس فروش هواپیما به شرکت ایران ایر است.

مذاکرات ایران با انگلیس برای تامین مالی صادرات ایرباس

به گزارش خبرگزاری موج، ایران ایر قصد دارد بیش از ۱۸۰ فروند هواپیمای مسافربری از ایرباس و بوئینگ خریداری کند. قرارداد خرید این هواپیماها بدنبال اجرایی شدن توافق هسته ای میان ایران و قدرت‌های جهان در ژانویه سال ۲۰۱۶ امضا شد که با تسهیل تحریم‌ها، امضای چنین قراردادهایی را امکان پذیر کرد.

تاکنون ایران ایر تنها سه فروند ایرباس تحویل گرفته که به گفته منابع صنعتی، پول آنها به صورت نقد پرداخت شده است.

اصغر فخریه کاشان، معاون وزیر راه و شهرسازی به رویترز گفت: آژانس اعتبار صادرات انگلیس (UKEF) برای حمایت از لیزینگ بعضی از هواپیماهای ایرباس که در انگلیس، فرانسه، آلمان و اسپانیا ساخته شده اند، پیشنهاد کرده است. این سازمان همچنین ممکن است برای بخشی از قرارداد بوئینگ نیز حمایت مالی فراهم کند.

آژانس فاینانس صادرات انگلیس (UKEF) و ایرباس و بوئینگ درباره این گزارش حاضر به اظهارنظر نشدند.

بر اساس گزارش رویترز، کشورهایی که در آنها بانک سرمایه گذاری نمی‌کنند، اغلب زمانی که قصد انجام خریدهای بزرگی مانند خرید هواپیما از شرکتهای آمریکایی یا اروپایی را دارند، برای اعتبار صادرات یا بیمه وام به دولتهای این کشورها روی می‌آورند.

حدود ۶ درصد از تحویل هواپیما به چنین حمایتی نیاز دارد که بخشی از ریسک‌های وام‌دهی به شرکت‌های هواپیمایی دارای اعتبار ضعیف را برای بانک‌ها کاهش می‌دهند و به انجام معاملات کمک می‌کند.

سرعت بخشیدن به تحویل هواپیما، یکی از اولویت‌های ایران به شمار می‌رود که پس از رفع دهه‌ها تحریم، در تلاش برای نوسازی ناوگان فرسوده‌اش است.

اما تصمیم اخیر ترزا می، نخست وزیر انگلیس برای برگزاری انتخابات زودهنگام در ژوئن به معنای آن است که هر گونه توافق فاینانس بعید است پیش از انتخابات نهایی شود زیرا آژانس‌های دولتی انگلیس در زمان تبلیغات انتخاباتی از انجام قراردادهای جدید اجتناب می‌کنند و در موضوع حساسی مانند معامله با ایران نیز چنین اقدامی ابتدا باید مورد تایید قرار گیرد.

ایرباس در کنفرانس هفته گذشته با سرمایه گذاران اعلام کرد امیدوار است از آژانس‌های فاینانس صادرات اروپایی حمایت دریافت کند.

برای اینکه صادرات بوئینگ مشمول حمایت مالی اروپایی قرار گیرد، موتور هواپیما باید ساخت رولزرویس باشد اما همه هواپیماهای بوئینگ که ایران سفارش داده است، موتورهای ساخت جنرال الکتریک و شریک فرانسوی اش سفران را دارند.

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه