English

امکان سرمایه‌گذاری در پروژه‌های جاده ابریشم جدید با پول‌های ملی

استقبال از سرمایه‌گذاری در جاده ابریشم با پول‌های ملی

رئیس بانک مرکزی چین معتقد است اگر برای سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مربوط به جاده ابریشم جدید از واحدهای پولی محلی کشورها استفاده شود، هزینه مبادلات کاهش می‌یابد و به دلیل عدم تأثیرپذیری از نوسانات نرخ برابری ارز، پایداری مالی نیز افزایش می‌یابد.

استقبال از سرمایه‌گذاری در جاده ابریشم با پول‌های ملی

به گزارش خبرگزاری موج به نقل از اسپوتنیک، رئیس کل بانک مرکزی چین آقای ژیائو ژیاچوآن اخیرا دراظهار نظری گفته است این کشور میتواند به منظور سرمایه‌گذاری در پروژه‌های مربوط به جاده ابریشم جدید، در کنار استفاده از یوآن و دیگر ارزهای جهان روا، از واحدهای پولی هریک از کشورهایی که علاقه به مشاکرت دارند نیز استفاده نماید. ان اقدام میتواند هزینه مبادلات در تأمین مالی پروژه‌ها را کاهش دهد و همچنین به دلیل عدم تأثیرپذیری از نوسانات نرخ برابری ارز، پایداری مالی بیشتری خواهد داشت.

طبق گفته رئیس بانک مرکزی چین کشورهایی که در مسیر جاده ابریشم جدید هستند تمایل دارند در آن دسته از پروژه‌های مربوط به آن که در خاک کشورشان انجام می‌گیرد مشارکت داشته باشند. برای این کار لازم است این کشورها ارتباط مالی مناسبی با کشور چین تدارک ببینند تا بتوانند منابع مالی را به صورت بهینه به پروژه‌ها تخصیص دهند. همکاری هر کشور در پروژه‌هایی که در کشورش در نظر گرفته شده، موجب میشود ساخت و ساز و تکمیل پروژه‌ها در بلندمدت پایداری بیشتری داشته باشد.

به گفته آقای ژیائو ژیاچوآن نباید اینطور تصور شود که سرمایه‌گذاری در پروژه‌های جاده ابریشم به طور یکطرفه و به صورت کامل از طرف چین انجام می‌گیرد. یکی از اهداف اصلی پروژه جاده ابریشم جدید ایجاد همکاری بین کشورها به منظور تقسیم سود و ریسک انجام پروژه‌هاست که از طریق مشارکت در طراحی و اقدام مشترک حاصل میشود. در همین راستا پروژه‌های زیرساختی مربوط به جاده ابریشم جدید با نگاه به نیازهای بازار انجام میشود تا به توسعه پایدار بی انجامد.

طبق گفته رئیس بانک مرکزی چین، این کشور توانسته است راهی مناسب برای توسعه تأمین مالی پروژ‌های جاده ابریشم جدید پیدا نماید. روش در نظر گرفته شده برای تأمین مالی از طرف چین نمونه‌ای مثال زدنی از جمع آوری منابع، جذب همکاری کشورها و در عین حال عدم نیاز به یارانه‌های دولتی است.

پروژه جاده ابریشم جدید تعداد زیادی پروژه‌های زیرساختی را شامل میشود که توان سرمایه‌گذاری در آن از عهده یک کشور بیرون است. بنابراین برای تأمین مالی این پروژه‌ها لازم است بتوان منابع مالی مناسبی از دیگر سرمایه‌های موجود در کشورهای جهان تأمین کرد.

از طرف دیگر چنانچه تمامی منابع مالی پروژه‌های زیرساختی جاده ابریشم جدید از منابع مالی بانک‌های مرکزی و به صورت وام‌های انحصاری و خاص تأمین شود نیز روش مناسبی نیست و میتواند بازار سرمایه کشورها را با عدم تعادل و وابستگی همراه نماید.

بنابراین لازم است روش‌های تأمین مالی پروژه‌های جاده ابریشم جدید روش‌هایی قابل اطمینان، مبتنی بر نیاز بازار و پایدار باشد. همکاری کشورها در تأمین مالی پروژه‌هایی که در کشورشان انجام میشود و تأمین بخشی از سرمایه‌های لازم با استفاده از واحدهای پولی محلی میتواند در این زمینه مفید واقع شود.

پروژه جاده ابریشم جدید از سال ۲۰۱۳ میلادی از سوی چین به طور گسترده در درستور کار قرار گرفته و درحال حاضر بیش از ۱۰۰ کشور و نهاد بین‌المللی از آن اعلام حمایت کرده‌اند. بسیاری از این کشورها و نهادها نیز در زمینه‌های مختلف مربوط به آن به طور رسمی با کشور چین توافقنامه همکاری امضاء کرده‌اند.

در روزهای اخیر نشست عمومی مربوط به پروژه بزرگ جاده ابریشم جدید در شهر پکن چین برگزار شد و در آن کشورهایی که در آن مشارکت دارند به بحث و تبادل نظر درخصوص ابعاد این پروژه بزرگ پرداختند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه