بلومبرگ گزارش داد
تاثیر پیروزی روحانی در انتخابات بر قراردادهای نفتی ایران
بلومبرگ با اشاره به تاثیر نتیجه انتخابات ایران بر قراردادهای نفتی نوشت: حسن روحانی پس از پیروزی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری هفته گذشته، در موضعی قوی تر برای پیگیری طرح های خود برای جذب سرمایه خارجی به صنعت نفت قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از بلومبرگ، تحلیلگران دو موسسه «کرنر استون گلوبال اسوشیتس» و «اس وی بی انرژی» اعلام کردند حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران پس از پیروزی مجدد در انتخابات ریاست جمهوری هفته گذشته، در موضعی قوی تر برای پیگیری طرح های خود برای جذب سرمایه گذاران خارجی به بخش تولید نفت ایران قرار دارد.
تلاش ایران برای جذب حدود ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی جهت توسعه بیش از ۵۰ میدان نفتی و گازی در آستانه انتخابات ۱۹ می ریاست جمهوری به در بسته خورده بود. مخالفت های سیاسی مانع از تصویب شرایط قراردادی پیشنهادی دولت حسن روحانی شده و تحریم های مالی آمریکا در کنار تهدید احتمالی وضع تحریم های بیشتر همچنان بسیاری از سرمایه گذاران بین المللی را از ورود به بازار ایران منع می کند.
غانم نسیبه، بنیانگذار موسسه مشورتی «کرنراستون گلوبال اسوشیتس» در خصوص تاثیر نتیجه انتخابات ایران بر جذب سرمایه گذاری توسط انی کشور گفت: «(نتیجه) انتخابات، اختیار لازم را به روحانی جهت پیگیری برنامه هایش می دهد... روحانی یکی از این دو کار را انجام خواهد داد: یا منتظر می ماند تا ببیند ترامپ چه می کند و یا خواهد گفت، بگذارید پیش برویم. توصیه من به او این است که جلو برود.»
ایران در طی سال های تحریم نتوانسته سرمایه گذاری مورد نیاز برای توسعه صنعت نفت خود را جذب کند و این موجب شده تا این کشور رتبه دومین تولید کننده بزرگ اوپک را به عراق واگذار نماید. تشدید تحریم ها علیه ایران در سال ۲۰۱۲ موجب شد تا صادرات نفت ایران به زیر یک میلیون بشکه برسد. تهران بعد از لغو تحریم ها در ژانویه ۲۰۱۶ توانسته صادرات نفت خود را بیش از دو برابر کند.
پاتریک مورفی، عضو موسسه حقوقی کلاید اند کو در این باره گفت: «این واقعیت که روحانی به عنوان منعقد کننده توافق هسته ای و یک اصلاح طلب در انتخابات پیروز شده و وعده داده که سرمایه گذاری خارجی وارد کشور کند نشان می دهد که مردم از مسائلی مانند قراردادهای نفتی حمایت می کنند.»
سارا وخشوری، رئیس موسسه مشورتی اس وی بی انرژی گفت، رقبای سیاسی روحانی اکنون که وی به پیروزی رسیده، تمایل کمتری برای ممانعت از انعقاد قراردادهای جدید نفتی دارند. با این حال، سرمایه گذاران بین المللی «همچنان نگران تحریم های همچنان پابرجای دولت آمریکا و تحریم های احتمالی آینده هستند که می تواند برنامه موشکی ایران را هدف قرار دهد.»
شرکت های بزرگ نفتی جهان تاکنون تنها توافقاتی در زمینه مطالعه میادین نفتی یا آماده سازی طرح های توسعه ای با ایران انجام داده اند. توتال که توافق کرده طرح هایی را برای تولید گاز در مناطق فراساحلی ایران آماده کند و نفت خام را به ساحل انتقال دهد، هنوز برای این پروژه ها قراردادی با ایران امضا نکرده است.
نسیبه گفت، اگر ترامپ توافق را پاره کند یا تلاش نماید این توافق تاریخی را اصلاح کند، موجب نگرانی و ترس سرمایه گذاران خواهد شد و همه چیز به هم خواهد ریخت.
این مشاور مسائل اقتصادی گفت، از سوی دیگر، روحانی علاقمندی میان دولت ها و شرکت های اروپایی برای باز نگه داشتن درهای ایران برای تجارت را افزایش خواهد داد، به شرطی که او بتواند اکنون قراردادهای توسعه میادین نفتی را ارائه کند. «این مسئله موجب خواهد شد تا ترامپ نتواند به آسانی موضوع مذاکره مجدد در مورد توافق هسته ای را مطرح نماید.»
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر