در سال جاری؛
ظرفیت تولید کاغذ بستهبندی افزایش یافت
مدیرکل صنایع شیمیایی و سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت از اضافه شدن حداقل ۳۰۰ هزارتن به ظرفیت تولید کاغذ بسته بندی کشور خبر داد.
به گزارش خبرگزاری موج به نقل از وزارت صنعت، پروین نباتی، مدیر کل صنایع شیمیایی و سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت با یادآوری این موضوع که در چند سال اخیر سرمایه گذاری قابل توجهی در زمینه کاغذهای لاینر و فلوتینگ (بسته بندی) در کشور به عمل آمده است، افزود: در سال ۹۵ حدود ۳۰۰ هزار تن ظرفیت جدید در این بخش در کشور ایجاد شده است، علاوه براین در سال جاری حداقل ۳۰۰ هزار تن ظرفیت جدید دیگر با تکنولوژی روز دنیا به ظرفیت تولید کاغذ بسته بندی کشور افزوده خواهد شد.
وی، روند مصرف کاغذ و مقوای بسته بندی در دنیا را روندی صعودی دانست و گفت: تولید و مصرف کاغذ و مقوای بسته بندی در سال ۲۰۰۰ حدود ۱۵۱ میلیون تن بوده که در سال ۲۰۱۵ به ۲۳۰ میلیون تن ارتقاء پیدا کرده است.
رشد حدود ۲۱ درصدی تولید کاغذهای لاینر و فلوتینگ در سال گذشته
مدیر کل صنایع شیمیایی و سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت با اشاره به رشد حدود ۲۱ درصدی تولید کاغذهای لاینر و فلوتینگ طبق جامعه آماری وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۹۵، اظهار کرد: میزان واردات این محصول در همین مدت با کاهش ۴۰ درصدی مواجه شد که مهمترین دلیل آن بهره برداری از واحدهای تولیدی جدید است و با راه اندازی طرح های جدید در سال جاری شرایط تولید نیز به مراتب بهتر خواهد شد.
نباتی بیش از ۹۰ درصد کاغذهای تولید شده در بخش کاغذ بسته بندی را کاغذ باطله دانست و گفت: در زمینه تولید مقوای دوبلکس نیز در سال ۹۵ حدود ۲ درصد رشد داشتیم که باتوجه به بسترهای حمایتی ایجاد شده شاهد رشد قابل توجه این صنعت در سال های آتی نیز خواهیم بود.
لایحه اصلاح مالیات بر ارزش افزوده برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی
وی یکی از مشکلات صنعت کاغذ و مقوا را در حوزه کاغذهای چاپ، تحریر و روزنامه عنوان کرد و افزود: متاسفانه به دلیل برخی تصمیمات اتخاذ شده، قیمت تمام شده این محصول توانایی رقابت با کاغذهای وارداتی را ندارد که یکی از مهمترین دلایل آن معافیت واردات کاغذهای چاپ، تحریر و روزنامه خارجی از پرداخت ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده است. این در حالی است که تولید کنندگان داخلی باید بابت پرداخت مواد اولیه شامل : باگاس، چوب، مواد شیمیایی و انرژی این مبلغ را پرداخت کنند که این موضوع رقابت نابرابری را بین تولید کنندگان داخلی و واردکنندگان کاغذ به وجود آورده است.
نباتی با اشاره به تقدیم لایحه اصلاح مالیات بر ارزش افزوده از سوی دولت در اسفندماه گذشته به مجلس، اظهار کرد: در این لایحه خمیرکاغذ، کاغذ باطله و چوب وارداتی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف شده اند که این موضوع کمک بسیار بزرگی به صنایع چوب و کاغذ کشور خواهد کرد، اما برای کاغذهای چاپ، تحریر و روزنامه اقدامات تکمیلی با تدابیر مجلس و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، چه در حوزه مالیات بر ارزش افزوده و چه در حوزه حمایت تعرفه ای باید اعمال شود.
صادرات ده هزار تنی کاغذهای بهداشتی (تیشو) در سال گذشته
وی با اشاره به روند صعودی مصرف کاغذهای بهداشتی (تیشو) در جهان، گفت: مصرف این کاغذ در سال ۲۰۰۰ حدود ۲۱ میلیون تن در سال بوده که در سال ۲۰۱۵ به ۳۳ میلیون تن افزایش یافته است. همچنین تولید این محصول در سال ۹۲ در کشور حدود ۵۰ هزار تن، سهم تولید به مصرف ۳۷ درصد و مصرف سرانه کشور حدود ۱.۴کیلو گرم بوده است که با تلاش صنعتگران کشور، سرمایه گذاری های صورت گرفته و همچنین حمایت های لازم، تولید این محصول در سال ۹۵ به ۱۵۰ هزار تن، سهم تولید به مصرف تقریباً ۱۰۰ درصد و مصرف سرانه ۱.۹ کیلو گرم شده است، همچنین در این سال حدود ده هزار تن صادرات نیز صورت گرفته و توسعه صادرات آن در دستور کار وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
اقدامات حمایتی وزارت صنعت، معدن و تجارت
مدیر کل صنایع شیمیایی و سلولزی وزارت صنعت، معدن و تجارت در پایان، اقداماتی که در سالهای اخیر در راستای تامین مواد اولیه و در جهت حمایت از تولید کاغذ و مقوا صورت گرفته است را قابل تقدیر توصیف کرد و گفت: ایجاد عوارض ۱۰۰ درصدی برای صادرات کاغذ باطله به عنوان عوارض صادراتی مواد خام به منظور تولید آن به محصولات با ارزش افزوده بیشتر در داخل و لحاظ کردن خمیر کاغذ، کاغذ باطله و مقطوعات چوبی وارداتی در فهرست معافیت های مالیات بر ارزش افزوده در لایحه ارسالی از سوی دولت به مجلس شورای اسلامی جهت رقابتی تر کردن تولید کاغذ در کشور از جمله مهمترین این اقدامات است.
همچنین هماهنگی با سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور جهت توسعه زراعت چوب جهت تامین چوب مورد نیاز برخی ازانواع کاغذ و اوراق فشرده چوبی و پیگیری اجرای مصوبه هیئت وزیران جهت تسهیل در واردات چوب از دیگر اقدامات قابل توجهی است که با اجرای آن ها تمایل به سرمایه گذاری در این صنعت با هدف تامین نیاز کشور و صادرات بهبود خواهد یافت.
گفتنی است: صنعت کاغذ و مقوا طیف وسیعی از محصولات را شامل می شود که هر یک دارای ویژگی های خاصی بوده و یکی از مهمترین صنایع در جهان به حساب می آید. از سوی دیگر، مصرف آن نیز در هر کشور نشان دهنده وضعیت اقتصادی و یکی از شاخص های رشد فرهنگی جوامع محسوب می گردد.
ارسال نظر