معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی عنوان کرد:
اضافه شدن ٨ هزار مگابایت به ظرفیت نیروگاه هاى کشور/کاهش ٤ درصد تلفات و توزیع برق
معاون چیت چیان گفت:٣٢ میلیارد کیلو وأت ساعات معادل ٣.٣ میلیارد دلار درآمد ناشئ از صادرات برق به کشورهای خارجى داشتیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، هوشنگ فلاحتیان درنشست خبری با بیان اینکه ٥٤ واحد نیروگاه جدید در سطح استان های کشور به بهروردارى رساندیم گفت:توانستیم ظرفیت نیروگاه هاى کشور به ٧٧ مگابایت رساندیم و در دوره ٤ ساله دولت ٨ هزار مگابایت به ظرفیت نیروگاه هاى کشور اضافه کردیم.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با اشاره به اینکه طی برنامه ریزی های انجام شده قرار بر این شد در طول سال جاری و قبل از تابستان سال آینده ۴ هزار مگاوات نیروگاه جدید وارد شبکه سراسری شود افزود: در دوره چهارساله حدود ۴ونیم مشترک اضافه شده اند و هم اکنون در مرز ۳۴ میلیون اشتراک قرار گرفتند،همچنین در این ایام ظرفیت نیروگاه های تجدید پذیر به نحو قابل توجهی اضافه شد به گونه ای که در این ایام از ۱۶۵ مگاوات به ۴هزار مگاوات نزدیک شده و تا پایان سال ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر کشور حداقل به ۶ هزار مگاوات خواهد رسید.
هوشنگ فلاحتیان خاط نشان کرد: میزان بدهی دولت مابین قیمت تمام شده و قیمت تکلیفی بر اساس گزارش سازمان حسابرسی کشور بدون درنظرگرفتن دو سال٨٨و٩٥،رقمی معادل ٢٣هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است که به انضمام حسابرسی دو سال یاد شده،این رقم به بیش از ٣٠هزار میلیارد تومان می رسد.
وی افزود: باتوجه به رشد مصرف دولت نمی تواند فاصله بین قیمت تمام شده و قیمت تکلیفی را بپردازد.البته راهکارهایی ازطریق اسنادخزانه اسلامی مدنظر گرفته است.
به گفته معاون چیت چیان در سال جاری پیک بار مصرف برق به عدد بیسابقه ۵ و هزار و ۴۰۰ مگاوات رسید، بنابراین اگر امسال ۴۵۰۰ مگاوات از پیک بار مدیریت نمیشد و کاهش پیدا نمیکرد، مصرف برق در زمان پیک به ۶۰ هزار مگاوات میرسید.
فلاحتیان عنوان کرد: این میزان صرفهجویی عدد قابل توجهی در حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان صرفهجویی در پی داشت که اگر انجام نمیشد، باید ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری برای احداث نیروگاه جدید صورت میگرفت.
صادرات ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برق
وی با اشاره به اینکه در چهار سال اخیر ۳۲ میلیارد کیلووات ساعت برق به ارزش ۳ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار صادر کرده ایم افزود: در چهار سال گذشته توربینهای ۲ و نیم مگاواتی در داخل کشور تولید شد و هم اکنون در شرکت مپنا هر ماه ۲ دستگاه از این نوع توربین تولید و نصب میشود و در زمینه ارتقای توربینهای نیروگاهی درحال انتقال دانش فنی توربینهای کلاس f. به کشور هستیم و تا سه سال آینده قادریم این نوع توربینها را در داخل کشور تولید کنیم که راندمان نیروگاههای سیکل ترکیبی نیز با نصب این توربینها از ۵۸ درصد عبور خواهد کرد.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی یاد آور شد: پیک مصرف برق در شهر تهران نسبت پارسال هزار مگاوات بیشتر شده یعنی از ۹۲۰۰ مگاوات به ۱۰ هزار ۲۰۰ مگاوات رسیده است.
فلاحتیان ادامه داد:برق به عنوان یک کالا با قیمت بسیار کمتر از قیمت تمام شده به فروش میرسد درحالیکه دولت سوخت را با کمترین قیمت دراختیار نیروگاهها قرار میدهد قیمت تمام شده هر کیلو وات ساعت برق ۱۱۰ تومان و قیمت فروش آن به طور میانگین ۶۶ تومان است.
به گفته این مسوول شدت مصرف انرژی در کشور ما نسبت به متوسط جهانی ۳ برابر است و نسبت به کشورهای توسعه یافته ۱۰ برابر است که نشان میدهد درکشور ما از برق، گازوئیل، بنزین وگاز خوب استفاده نمیشود و مسائل زیست محیطی را نیز به همراه دارد.
ارسال نظر