حجم اینترنت و راهکار کاهش مصرف
بهترین راه برای جلوگیری ازافزایش مصرف، غیرفعال کردن برنامههای فعال در پسزمینهی گوشی و بعضا بهروزرسانی خودکار این برنامهها، هستند که میتوانند حجم مصرف اینترنت گوشی را افزایش داده در صورتی که استفادهای از آنها نمیشود.
به گزارش خبرگزاری موج، برنامههای فعال در پسزمینهی گوشی و بعضا بهروزرسانی خودکار این برنامهها، از عواملی هستند که میتوانند حجم مصرف اینترنت گوشی را افزایش دهند. بهترین راه برای جلوگیری از این مصرف، غیرفعال کردن این برنامهها در شرایطی است که استفادهای از آنها نمیشود.
یکی از دغدغههای کاربران گوشیهای هوشمند استفاده از اینترنت و میزان مصرف آنهاست. برخی از کاربران ممکن است اغلب از مصرف بیش از اندازه حجم اینترنت خود شکایت داشته باشند و حتی برخی از شرکتها و اپراتورها را به کمفروشی متهم کنند. اما مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این اعتراضات، به سرعت بالای اینترنت اشاره میکنند که ممکن است باعث شود کاربر تصور کمفروشی داشته باشد.
محمود واعظی -وزیر سابق ارتباطات و فناوری اطلاعات- همواره در رد نظریه کمفروشی و حجمخوری اینترنت از طرف اپراتورهای ارائهدهنده اظهار میکرد: آنهایی که میگویند کمفروشی صورت میگیرد باید به این نکته توجه داشته باشند که در گذشته مشترکان چند عکس و یا مطلب مکتوب را دانلود میکردند و حجم اینترنت آنها برای مدت بیشتری دوام میآورد اما اکنون همین که سه تا چهار فایل ویدئویی دانلود میشود، چند برابر فایلهای عکس و مکتوب حجم مصرف میشود.
او معتقد بود اینکه متاسفانه در برخی رسانهها و روزنامهها از اصطلاح حجمخوری استفاده میشود تعبیر درستی نیست: اکنون تمام امور اپراتورها به شکل هوشمند صورت میگیرد و به شکل دستی نیست تا امکانی وجود داشته باشد تا حجم مصرف مشترک تغییر کند. ما در ابتدا احساس کردیم ممکن است در سیستم فروش این اپراتورها مشکلی وجود داشته باشد اما پس از بررسیهای صورت گرفته به این قطعیت رسیدیم که هیچ مشکلی در این زمینه وجود ندارد. آنچه باعث پایان زودهنگام حجم بستههای اینترنت میشود، استفاده مشترکان از فایلهای ویدئویی است که حجم اینترنت را با سرعتی بسیار بالا به پایان میرساند. استفاده از فایل ویدئویی در تمام دنیا حجم پهنای باند بالایی را مصرف میکند.
نحوه جلوگیری از مصرف اینترنت ناخواسته در سیستم عامل Android و iOS
یکی از دلایل مصرف بیرویه اینترنت در گوشیهای هوشمند میتواند فعال بودن اپلیکیشنها در پسزمینهی گوشی باشد؛ در حالی که ممکن است کاربر از این اپلیکیشنها استفاده نکرده و یا به ندرت مورد استفاده قرار گیرند. بنابراین توصیهای که همواره از طرف مسئولان و کارشناسان برای جلوگیری از تصور حجمخوری داده میشود این است که این برنامهها را غیرفعال کنید.
برای کنترل میزان مصرف اینترنت در سیستم عامل iOS و گوشیهای آیفون، ابتدا از طریق منوی گوشی واردsetting شده و سپس به قسمت cellular رفته و برنامههای غیرضروری را غیرفعال کنید. پس از آن وارد قسمتgeneral شده و گزینهی background app refresh را نیز غیرفعال کنید. در گوشیهای اندرویدی هم لازم است ابتدا وارد setting شده و سپس به قسمت mobile data و data usage بروید. در این قسمت میتوانید دریابید که کدام اپلیکیشنها بیشترین دیتا را مصرف میکنند. بنابراین میتوان برنامههای غیرضروری را غیرفعال کرد.
بدین ترتیب با غیرفعال شدن برنامهها و اپلیکیشنهای اینترنتی که از آنها استفاده نمیشود یا بهروزرسانی خودکار این برنامهها، میتوان تا حد زیادی مصرف اینترنت گوشیهای هوشمند را کنترل کرد.
عضویت در کانال تلگرامی خبرگزاری موج
ارسال نظر