رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران مطرح کرد؛
١میلیارد و ٢میلیون دلار ارزش خودروهاى ترخیص شده از گمرک / کاهش ۵ درصدی صادرات در شش ماهه نخست ۹۶
رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه شعار امسال روز ملى صادرات تکرار عزم ملى است گفت:٥٢١ میلیارد دلار صادرات و ٤ میلیارد دلار واردات داشته ایم.
به گزارش خبرنگار اقتصادى خبرگزارى موج، رییس کل سازمان توسعه تجارت ایران در نشست خبری به مناسبت روز ملی صادرات افزود:در ٦ماه سال جارى ١میلیارد و ٢میلیون دلار واردات ارزش خودرو هاى ترخیص شده از گمرک بوده است که نسبت به سال گذشته ٤٠درصد افزایش ارزشی و ٣٨درصد رشد افزایش تعدادى داشته است.
خسروتاج با اشاره به اینکه باید واردات هدفمند شود گفت:٤٣هزار دستگاه خودرو سوارى تا الان وارد شده که نسبت به سال گذشته ١٢ هزار خودرو افزایش پیدا کرده است.
وی با بیان اینکه امسال صادرات ۵ درصد طبق آخرین آمار گمرکات کاهش یافته است توضیح داد: صادرات خودرو از نظر وزنی ۲۵ درصد و از نظر ارزشی ۲۶ درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال قبل داشته است.
به گفته خسرو تاج در حوزه صادرات خودرو در پنج ماهه اول سال جاری شاهد ۲۵ درصد کاهش وزنی و ۲۶ درصد کاهش ارزشی بودهایم که این رقم در حوزه صادرات قطعات و لوازم یدکی به ۱۹ درصد کاهش ارزشی رسیده است و در حوزه موتورسیکلت و قطعات آن نیز از نظر وزنی ۲۵ درصد و از نظر ارزشی ۳۳ درصد کاهش صادرات را شاهد بودهایم.
بعد از انقلاب امسال اولین سالی است که نظام تعرفه ها افزایش نداشته
رئیس سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه حمایت لازم از تولید داخلی از طریق بالا رفتن تعرفه ها صورت می گیرد گفت: امسال تنها سالی است که نظام تعرفه ای عوض نشده است و تمامی تعرفه ها مثل سال گذشته می باشد که این اقدام بعد از طی ۳۸ سال گذشته بی سابقه است.
وی به افزایش ۴۰ درصدی واردات خودرو در نیمه اول امسال خبر داد و افزود: اصلاح کردن نحوه واردات خودرو و ایجاد الزام به وجود نمایندگی و خدمات پس از فروش صرفا برای هوشمند سازی واردات صورت می گیرد،همچنین ثبت سفارش واردات خودرو تا تیر ماه صورت گرفته و تا دی ماه امسال هم فرصت واردات وجود دارد لذا توقف ثبت سفارش واردات برای جلوگیری از خروج ارز از کشور صورت گرفت که ربطی به حمایت از خودروسازان داخلی ندارد.
وجود بیش از ۶ هزار خودرو خارجی بدون ثبت سفارشی در گمرک
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: برخی افراد واردات خود را بدون ثبت سفارش انجام میدادند و پس از آنکه کالای آنها وارد کشور شد، روند ثبت سفارش را دنبال میکردند. بر همین اساس اکنون حدود شش تا هفت هزار خودرو در گمرکات کشور باقی مانده اند که هیچ کدام از آنها ثبت سفارش را انجام ندادهاند و بر اساس به آنها اجازه ترخیص داده نشده است.
خسرو تاج تصریح کرد: در اواخر سال گذشته بر اساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی تصمیم هایی در حوزه هدفمندی واردات خودرو های لوکس که با آقای نعمت زاده داشتیم قرار شد بازنگری در این زمینه صورت بگیرد از همین رو چارچوبهای خاصی برای شرکتهای صاحب برند در این عرصه مدنظر گرفته شد که تا اگر امکان ساخت خودرو در ایران وجود ندارد حداقل در حوزه قطعهسازی در ایران وارد مذاکره شوند.
به گفته این مسوول این موضوع نیز جواب داده است و اکنون شاهدیم که شرکتهای کرهای یا اروپایی قراردادهایی در این حوزه به امضا رساندهاند.
تکرار عزم ملی؛شعار امسال روز ملی صادرات
معاون وزیر صنعت به بیست و یکمین سالروز ملی صادرات پرداخت وگفت: روز ملی صادرات در ۲۹ مهر ماه با حضور مقامات عالی رتبه کشوری و اقتصادی در تهران برگزار میشود که شعار امسال تکرار عزم ملی است.
خسرو تاج با اشاره به اینکه به ۵۰ صادرکننده برتر ملی تندیس صادرکننده نمونه اعطا می شود افزود: حدود ۷۰۰ شرکت در فرآیند ثبتنام صادرکنندگان برتر سال جاری مشارکت داشتند که نزدیک به ۷۰ درصد رشد را شاهد هستیم و از این تعداد ۶۶۰ شرکت در بخش کالا و مابقی شرکتها متعلق به شرکتهای صادرکننده خدمات بوده است.
به گفته این مسوول در مجموع ۱۴۹ شرکت صادرکننده کالا و خدمات از برترینهای گروه کالایی برگزیده شدهاند تا پروندههای خود را به دبیرخانه روز ملی صادرات تحویل دهند و از این تعداد ۱۱۷ پرونده مربوط به صادرکنندگان کالا و ۳۲ پرونده مربوط به صادرکنندگان خدمات است.
وی با اشاره به اینکه در سال جاری به دلیل شرایط مندرج در مصوبه هیئت وزیران مبنی بر حصول رشد ۱۰ درصدی در مقایسه با سال انتخاب برخی صادرکنندگان کشوری نتوانستند در فضای رقابتی شرکت کنند خاطرنشان کرد: در سال جاری فرصت جدیدی بعد از سال ها نصیب بنگاه های کوچکتر شده است تا بتوانند خود را نشان دهند.
همچنان مشکلات بانکی با کشور عراق داریم
خسروتاج با بیان اینکه حجم واردات کشور عراق کم شده است گفت: سهم ایران از این بازار در مقایسه با سایر کشورها کم نشده است. وتنها مشکلات بانکی در کشور عراق وجود دارد چرا که بانکهای عراقی تحت فشار بانک های آمریکایی روابط خوبی با ایران ندارند و بیشتر فعالیت های ما در این کشور از طریق بانکهای خودمان صورت میگیرد.
وی ادامه داد: صادرکنندگان ما در شرایط تحریم یاد گرفتهاند که چطور میتوانند با وجود مشکلات بانکی تحریمها را دور بزنند اما این توقع را دارد که بعد از برجام سرعت بهبود روابط بانکی بیشتر شود و از این بابت ناراضی هستند.
ارسال نظر