English

افت صادرات پسته به دلیل کاهش تولید

رئیس انجمن گفت: صادرات پسته در پنج ماهه نخست امسال ۴۵.۱۵ درصد از نظر وزنی نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته کاهش یافت کاهش تولید سال گذشته عامل اصلی کمتر شدن صادرات این محصول به کشورهای مختلف شده است.

افت صادرات پسته به دلیل کاهش تولید

به گزارش خبرگزاری موج،در پنج ماهه نخست امسال ۱۸ هزار و ۹۸۸ تن و ۸۵۱ کیلوگرم پسته به ارزش ۱۹۸ میلیون و ۷۳ هزار و ۱۸۹ دلار به ۵۹ کشور مختلف صادر شده است که از نظر وزنی ۴۵.۱۵ درصد و از نظر ارزشی ۳۹.۹۶ درصد نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته کاهش یافته است که به گفته سیدمحمود ابطحی رییس انجمن پسته عامل اصلی نصف شدن صادرات این محصول، کاهش تولید آن در سال گذشته به حدود ۱۸۰ هزار تن بود.

وی افزود: در سال گذشته حدود ۱۸۰ هزار تن پسته تولید شد که نسبت به سال‌های قبل با کاهش قابل توجهی روبرو شد و همین عامل اصلی‌ترین دلیل کاهش صادرات پسته ایرانی است اما در سال جاری پیش‌بینی می‌شود حدود ۲۳۰ هزار تن پسته برداشت شود که قطعا صادرات این محصول نیز افزایش قابل توجهی خواهد داشت.

یوگسلاوی، اردن، ارمنستان، آرژانتین، ازبکستان، اسپانیا، استرالیا، اسلواکی، آفریقای جنوبی، افغانستان، آلبانی، آلمان، امارات متحده عربی، انگلستان، اوکراین، ایالات متحده آمریکا، ایتالیا، بحرین، برزیل، بلژیک، بلغارستان، بنگلادش، پاکستان، تاجیکستان، تایلند، تایوان، ترکیه، ترکمنستان، تونس، جماهیر عربی لیبی، سوریه، جمهوری کره، جمهوری مولداوی، چین، رومانی، ژاپن، سنگاپور، سوئد، سوئیس، صربستان، عراق، عمان، فدراسیون روسیه، فرانسه، قرقیزستان، قزاقستان، قطر، کانادا، کویت، لبنان، لهستان، لیتوانی، مالزی، مصر، ویتنام، هلند، هند، هنگ‌کنگ و یونان ۵۹ مشتری پسته ایرانی در پنج ماهه نخست امسال بودند.

در این میان ۶۱.۱۶ درصد پسته صادراتی معادل ۱۱ هزار و ۶۱۳ تن و ۶۳۷ کیلوگرم به هفت کشور آلمان، عراق، قزاقستان، امارات، هند، اسپانیا و روسیه صادر شد که آلمان با سهمی معادل سه هزار و ۶۳ تن و ۷۱۲ کیلوگرم بیشترین خرید را در بازار پسته از تاجران ایرانی داشته است و پس از کشورهای مذکور افغانستان، ترکیه، پاکستان، اردن، ایتالیا، قطر و ... در رتبه‌های بعدی خرید پسته ایرانی قرار دارند.

اما در فهرست صادرات پسته ایرانی کشورهایی مانند آلمان، عراق، امارات، قزاقستان، لبنان، اسپانیا، روسیه، افغانستان، ترکیه، کویت و ... بیشترین بها را برای خرید پسته ایرانی پرداخت کرده‌اند که در این میان گران‌ترین پسته‌های صادراتی ایران در پنج ماهه نخست امسال را آلمان، لبنان، ایتالیا، اردن و امارات خریده‌اند.

بر اساس آمار موجود آلمان نه تنها بیشترین خرید پسته را از نظر وزنی و ارزشی از آن خود کرده بلکه گران‌ترین پسته‌های صادراتی ایران را نیز خریداری کرده است که معادل ۱۳ دلار و ۱۱ سنت به ازای هر کیلوگرم بوده است. پس از این کشور، لبنان با ۱۲ دلار و ۶۷ سنت، ایتالیا با ۱۱ دلار و ۹۴ سنت، اردن با ۱۱ دلار و ۴۹ سنت و امارات با ۱۰ دلار و ۷۴ سنت خریدار گران‌ترین پسته‌های ایرانی بوده‌اند در حالیکه میانگین قیمت هر کیلوگرم از این محصول صادراتی در پنج ماهه نخست امسال ۱۰ دلار و ۴۳ سنت بوده و کشوری مانند اسپانیا تقریبا ارزان‌ترین پسته ایرانی را در میان خریداران عمده از آن خود کرده که به حدود هفت دلار و ۹۷ سنت به ازای هر کیلوگرم می‌رسد.

در جدول صادراتی پسته 3692 تن و ۶۶ کیلوگرم انواع مغز پسته با پوست دوم و بدون پوست دوم به کشورهای مختلف صادر شده است که ارزشی معادل ۶۰ میلیون و ۱۶۴ هزار و ۳۲۸ دلار دارد و صادرات انواع پسته تازه و خشک کرده به ۱۵ هزار و ۱۶۶ تن و ۵۴ کیلوگرم به ارزش ۱۳۶ میلیون و ۹۰۹ هزار و ۸۹۸ دلار می‌رسد که به گفته رییس انجمن پسته قالب آن پسته اکبری، احمدآقایی و ... است و بقیه صادرات این محصول به سایر انواع پسته‌ بر می‌گردد که رقمی معادل ۱۳۰ تن به ارزش ۹۸۸ هزار و ۹۶۳ دلار را به خود اختصاص داده است.

عمده‌ترین خریداران پسته

کشور

میزان صادرات (تن)

ارزش صادرات (دلار)

آلمان

۳۰۶۳

۴۰۱۶۴۹۲۸

عراق

۲۴۴۴

۲۵۲۴۶۰۱۱

قزاقستان

۱۶۵۲

۱۴۴۵۷۵۳۹

امارات

۱۵۱۲

۱۶۲۵۲۳۲۹

هند

۱۱۵۰

۱۱۷۰۲۱۰۰

اسپانیا

۹۵۲

۷۵۹۱۷۰۰

روسیه

۸۳۹

۷۲۵۲۶۲۹

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

گران‌ترین خریداران پسته

کشور

قیمت هر کیلوگرم پسته خریداری شده

آلمان

۱۳ دلار و ۱۱ سنت

لبنان

۱۲ دلار و ۶۷ سنت

ایتالیا

۱۱ دلار و ۹۴ سنت

اردن

۱۱ دلار و ۴۹ سنت

امارات

۱۰ دلار و ۷۴ سنت

 

 

 

 

 

 

 

 

 

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه