یک مقام مسئول درگفتگو اختصاصی با موج؛
حال بازار چوب خوب نیست/ ۵۰ درصد امدیاف کشور از طریق واردات تامین می شود
رییس اتحادیه فروشندگان چوب گفت:حال بازار چوب خوب نیست و متاسفانه تدبیری برای برطرف شدن آن اندیشیده نمیشود، نفسهای فعالان این صنف را گرفته است. اگر به تخته و فرآوردهای خام چوبی مان توجه ای نکنیم هرروز شاهد ورشکستگی یا کلاهبرداری در این صنف خواهیم بود گرچه در مجموع حال کلیه فعالان اقتصادی خوب نیست.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، اوضاع بازار چوب همانند سایر صنایع در رکود است و وضعیت نامناسبی دارد. در حالی که انتظار می رفت پس از انتخابات ریاست جمهوری با بهبود وضعیت مسکن اوضاع بازار چوب هم بهبود یابد و این صنعت از رکود خارج شود اما این اتفاق نیفتاد. در این رابطه با اسماعیل الهیان رییس اتحادیه فروشندگان چوب به گفتگو پرداختیم که در ادامه می خوانید:
وضعیت بازار چوب در کشور چگونه است؟
همانطور که رکود بر همه فعالیتهای اقتصادی سایه انداخته است، بالطبع صنعت چوب هم تحت تاثیر آن قرار گرفته و در حال حاضر وضعیت مناسبی ندارد. ما امیدوار بودیم بعد از انتخابات ریاست جمهوری بازار رونق بگیرد اما کماکان به علت مشخص نبودن وضعیت مسکن و وابستگی صنف ما به این حوزه تاکنون اتفاق ملموسی رخ نداده است. در این میان دولت حاضر نیز به این مساله واقف است. از تبعات واضح رکود اقتصادی ورشکستگی کارگاهها و فعالین در این صنف است که این موضوع باعث بیکاری قشر زیادی شده که اگر تدبیری اندیشیده نشود بر بحران بیکاری خواهد افزود.
مهمترین چالش در این صنف چه چیزی است؟
یکی از مهمترین چالشهای این صنف مساله دارایی و ضرایب مالیاتی است. برای مثال ما در منطقهای فعالیت انجام میدهیم که بازار رقابتی است و به همین علت سود چندانی برای ما حاصل نمیشود، در این میان ضرایب مالیاتی بسیار بالاست و این موضوع نفس فعالان را گرفته و همانطور که اشاره کردم منجر به ورشکستگی میشود که امیدواریم در این رابطه نیز تمهیداتی اندیشیده شود.
آیا تابحال مذاکراتی برای حل این مشکل انجام شده است؟
بله و نتیجه آن کاهش بسیار ناچیز مالیات برای تولیدکنندگان و واردکنندگان بوده است، اما توزیعکنندگان و خردهفروشان همچنان با این معضل دست به گریبان هستند.
لزوم برگزاری نمایشگاه چوب و فرآورده های خام چوبی در این صنف را چه میزان میبینید؟
نمایشگاه مکانی مناسب برای معرفی جدیدترین محصولات چه تولید داخل و چه وارداتی است و از این نظر جایگاه مهمی برای فعالان دارد و از طرف دیگر سطح آگاهی مردم را بالا میبرد. بنابراین لزوم بودن نمایشگاه در این حوزه بسیار ضروری است.
آیا نمایشگاه تاثیری بر افزایش صادرات دارد؟
بله. میتواند تاثیرگذار باشد اما به شرط اینکه ما علاوه بر مصرف داخلی، مازاد تولید داشته باشیم تا محصولی باشد که آن را صادر کنیم. در حال حاضر برخی از محصولات مورد نیاز چوب از خارج کشور وارد میشود. اگر بخواهم آماری نسبت به خودکفایی یا عدم آن به شما ارائه بدهم باید بگویم که در زمینه نئوپان خودکفا هستیم، 50 درصد نیاز امدیاف کشور از طریق واردات تامین میشود، 60 درصد روکشهای درب و نوار لبه و پیویسی را وارد میکنیم. باید اشاره کنم که تعدادی تولید کننده در این زمینه فعال هستند که به علت عدم حمایت با مشکلات مالی فروانی دست به گریبان شدند. در این میان تولیدکنندگان برای گرفتن موافقت اصولی نیز باید هزینه گزافی پرداخت کنند. این درحالی است که اگر دولت با اندکی هزینه، موافقت اصولی را به آنها بدهد، این هزینه در حقیقت نوعی سرمایهگذاری است و افزایش تولیدات و در نتیجه آن رونق بازار و افزایش صادرات به همراه خواهد داشت.
همچنین با توجه به اینکه شعار امسال ایجاد اشتغال است و این صنعت میتواند اشتغالزایی بالایی برای افراد تحصیلکرده و حتی بیسواد بههمراه داشته باشد، لازم است برای برطرف شدن موانع تلاش شود.
نظر شما راجع به برگزاری نمایشگاه در شهرآفتاب چیست؟
رییس اتحادیه فروشندگان چوب :مجموعه شهرآفتاب هنوز نمیتواند پاسخگویی نیازهای برگزاری نمایشگاه باشد. کمبود امکانات و مشکل در رفت و آمد از موارد قابل اشاره است اما در کل درآینده به شرط برطرف شدن مشکلات موجود مکان مناسبی به نظر میرسد. و نکته مهم در برگزاری نمایشگاه درنظر گرفتن زمانی مناسب است که به نظر صنف چوب، ماههای اردیهشت، مهر و آبان بهترین زمان برای برگزاری نمایشگاه به شمار می رود.
ارسال نظر