رییس شورای تامین کنندگان دام ایران در گفتگوبا موج؛
روزانه بیش از ۱۲۰ تن گوشت قرمز وارد کشور می شود / علت گرانی گوشت قرمز در تهران مشخص شد
رییس شورای تامین کنندگان دام ایران با بیان اینکه یکی از مواردی که باعث گرانی لاشه گوشت قرمز شده است هزینه های جانبی، حمل و نقل است گفت: برای ثبات در بازار گوشت قرمز در کشورمان هم به بازار داخلی وخارجی نیازمندیم.
منصور پوریان در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج به وضعیت واردات گوشت برزیلی اشاره کرد و افزود: گوشت برزیلی به صورت منجمد وارد ایران می شود و قیمت گوشت بره وارداتی هر کیلوگرم ۲۹ هزار تومان است.
رییس شورای تامین کنندگان دام ایران درباره هزینه هایی که صرف منجمد کردن لاشه های گوشت قرمز می شود، گفت: به دلیل شرایط خاص انجماد در کشتارگاه های منطقه اوراسیا هزینه انجماد گوشت در این منطقه بالاست و صرفه اقتصادی برای منجمد کردن لاشه در این منطقه وجود ندارد.
وی توضیح داد: برای اینکه واردات گوشت خارجی توجیه اقتصادی داشته باشد بهتر است آنها را به داخل کشور بیاوریم بعد منجمد کنیم تا صرفه اقتصادی داشته باشد.
رییس شورای تامین کنندگان دام ایران افزود: به دلیل قیمت پایین انجماد در دو کشور مغولستان و زلاندنو لاشه ها در کشور مبدا منجمد شده و بعد وارد ایران می شود، همچنین در رابطه با گوشت های برزیلی به علت مسافت خیلی زیاد در خود کشور مبدا آنها را منجمد می کنند.
پوریان با اشاره به اینکه لاشه گوسفند استرالیایی هر کیلو گرم 30 تا 30 هزار و 500 تومان است توضیح داد:گوشت داخلی پاسخگوی برخی از ایام سال نیست و باید گوشت قرمز وارد کشور شود .
وی همچنین تاکید کرد:در حال حاضر نیاز کشورمان روزانه حدود 120 تا 130 تن گوشت قرمز است که از طریق واردات تامین می شود.
علت گرانی گوشت قرمز؛هزینه های جانبی
رییس شورای تامین کنندگان دام ایران با بیان اینکه دامپروی در نقاط کوهی و مرزهای کشور رواج بیشتری دارد تصریح کرد: بیشترین مصرف کننده گوشت قرمز در کشور را استان تهران دارد از این رو در اطراف پایتخت دامپروری سبک رواج پیدا کرده است و چون در تهران با توجه به حجم مصرفی بالا گوشت قرمز تعداد دامپروری پایین است برای تامین گوشت مورد نیاز مردم از استان های دیگر دام زنده وارد می شود به همین دلیل یکی از مواردی که باعث گرانی لاشه گوشت قرمز شده است هزینه های جانبی و حمل و نقل است.
وی به گرانی گوشت در برخی از ایام سال پرداخت و گفت: متاسفانه با توجه به درخواست بالای گوشت منجمد در برخی از ایام خاص فشار به لاشه گرم بره آورده می شود و مجبوریم لاشه بره را منجمد کنیم و همین موضوع باعث گرانی گوشت قرمز در بازار می شود.
پوریان هر کیلو گرم دام زنده را ۱۶ هزارو ۵۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: دام ها درب دامداری ها با هزینه های جانبی با نرخ ۱۷ تا ۱۸ هزار تومان بفروش می رسد و قیمت لاشه گوشت قرمز داخلی هر کیلو گرم ۳۶ هزار و ۵۰۰ تومان و گوشت قرمز وارداتی ۲۹ هزار تومان است.
قاچاق دام صحت ندارد
رییس شورای تامین کنندگان دام ایران در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری موج مبنی براینکه برخی از مرزنیشن ها ادعا می کنند دام های کشورمان از مرز خارج می شود گفت: وقتی ما می خواهیم کالایی را به صورت قاچاق از کشور خارج کنیم باید یک ارزش افزوده ای را برایمان داشته باشد زمانی گوشت ایرانی به کشورهای خارجی قاچاق می شد که هر کیلو گرم گوشت قرمز در مملکتمان کیلویی 25 هزار تومان بود نه الان که توجیه اقتصادی ندارد.
وی ادامه داد: در حال حاضر هر کیلو گرم گوشت بره 42 تا 50 هزار تومان بفروش می رسد و هیچ عقل سلیمی با این قیمت نمی تواند گوشت قرمز را به کشورهای دیگر قاچاق کند. مگر در شرایط خاصی گوسفند ماده را قاچاق کنند.
منصور پوریان با بیان اینکه گرانی های موجود در کشور پتانسیل های موجود را از صادرات گرفته است افزود:قیمت گوشت قرمز کمتر از این نرخی است که در سطح خرده فروشی ها بفروش می رسد و گرانی محصولات داخل، بازارهای خارجی را از دستمان گرفته است.
این مطلب، یک خبر آگهی بوده و در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
ارسال نظر