English

موج از افتتاح بزرگترین طرح ملی کشور گزارش می دهد؛

بعد از ۳۸ سال؛ ایران صاحب بندر اقیانوسی می شود/ هیچ بدهی به قرارگاه خاتم الانبیا نداریم

مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان گفت:هفته آینده رییس‌جمهور طی مراسمی فاز یک اولین بندر اقیانوسی کشور (بندر شهید بهشتی چابهار) را به طور رسمی افتتاح می کند.

بعد از 38 سال؛ ایران صاحب بندر اقیانوسی می شود/ هیچ بدهی به قرارگاه خاتم الانبیا نداریم
به گزارش خبرگزاری موج

، یکی از بنادر مهم در جنوب ایران و در بخش شمالی دریای عمان بندر چابهار است این بندر به علت موقعیت استراتژیک و دستیابی به آب‌های آزاد بین المللی جایگاه ویژه‌ای در مبادلات ایران با سایر کشور‌های منطقه دارد.

پس از انقلاب به دلیل کمبود منابع مالی بخشی از اجرای توسعه این بندر به تعویق افتاد و بخشی از طرح شامل اسکله نصب سریع و موج شکن آغاز و به انجام رسید.

مدیر طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار در حاشیه بازدید خبرنگاران از فاز یک بندر شهید بهشتی چابهار عنوان کرد: یکی از شاخص‌های طرح‌های توسعه‌ای در کشور تاثیرگذاری در تولید ناخالص ملی و تقویت و استحکام روابط بین‌المللی است که در این بین طرح توسعه بندر شهید بهشتی چابهار به عنوان اولین بندر اقیانوسی کشور مورد توجه قرار گرفت.

بندر شهید بهشتی چابهار

اسماعیلی ادامه داد: در هنگام جنگ ایران با عراق، بندر امام خمینی و بندر شهید رجایی تحت تاثیر جنگ قرار گرفتند. از این رو در سال 61 نصب سریع اسکله را در بندر شهید رجایی به منظور نقل و انتقال غله به داخل کشور حیاتی دانستیم و شرکت آرپیکومارین سنگاپور اسکله ای  در آن سال تعبیه کرد و موج شکنی ساخت تا غلات بتوانند به داخل کشور در همان سال منتقل شوند.

 

۳۴۱ میلیون دلار اعتبار برای بندر شهید بهشتی چابهار

مدیر طرح توسعه بندر شهید بهشتی  چابهار با بیان اینکه بندر شهید بهشتی چابهار از این حیث که قابلیت رقابت با بنادر داخلی و همچنین با بنادر خارجی را دارد پرداخت و افزود:یک شرکت هلندی براساس مصوبه‌ای که در سال ۸۴ با ایران داشت مطالعه فاز یک بندر شهید بهشتی چابهار را در حوزه‌های ترافیک بار و محیط زیست با همکاری ایران انجام داد. بعد از انجام مطالعه در سال ۸۶ سازمان بنادر و دریانوردی ایران اجرای ساخت این بندر را به مناقصه گذاشت و در مناقصه بین‌المللی قرارداد خاتم‌الانبیا برنده شد و براساس عقد قراردادی که با قرارگاه با مناقصه انجام شد ۳۴۱ میلیون دلار اعتبار اجرایی برای پروژه تعریف شد.

وی با اشاره به اینکه  ۲۰۳هکتار در اجرای فاز یک بندر شهید بهشتی چابهار استحصال شده است، تصریح کرد: در واقع یعنی این میزان به مساحت کشور اضافه شده است.

 به گفته مدیر طرح توسعه بندر شهید بهشتی  چابهار ۸۶ تا ۹۰ درصد تجارت ایران از طریق بنادر کشور انجام می‌شود. در بندر شهید  بهشتی چابهار مجموع ۵ پست اسکله ایجاد شده  است که ۲ پست اسکله آن کانتینری و به طول ۷۲۰ متر و ۳ پست اسکله نیز در مساحت ۶۸۴ متر چند منظوره احداث شده است و در راستای دستورات مقام‌عالی وزارت و استفاده شهروندان به خدمات بندری، فاز ۵ حذف شد و هم‌اکنون اجرای ۴ فاز برای مقاصد اقتصادی به طول ۵۷۹۰ متر طول اسکله و ۲۱ پست اسکله در دستور کار قرار دارد.

 

بندر چابهار؛ گلوگاه ورود کالاهای اساسی به کشور

مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه بندرچابهار در حوزه ترانزیت، ترانشیپ، واردات و صادرات اولویت اول منطقه خلیج فارس و دریای عمان است خاطرنشان کرد:حدود 14 میلیون تن بانکرینگ در منطقه انجام می‌شود که 85 درصد سوخت موردنیاز آن توسط ایران تامین می‌شود و بندر چابهار به دلیل هزینه کم و مسافت دریایی کم در خلیج فارس می‌تواند یکی از مزیت‌های فعالیت در بخش بانکرینگ باشد.

آقایی ‌اظهار کرد: هیچ مسیری با صرفه ‌تر و ایمن‌تر از چابهار برای کشور افغانستان نیست، کرایه حمل هر کانتینر نسبت به کشور پاکستان 1000 دلار ارزان‌تر است.  95 درصد از تامین نیازهای افغانستان از طریق واردات تامین می‌شود و این مسئله می‌تواند جایگاه ایران را تثبیت کند.

به گفته این مسوول هماهنگی خوبی در استان سیستان و بلوچستان برای حمل کالا به افغانستان انجام شده اما دو فاکتور برای بازرگان مهم است؛ یکی زمان است و دیگری هزینه. در بحث اول مشکل خاصی نداریم. اما در خصوص هزینه معتقدیم یک سری هزینه‌ها متقابل بین ایران و افغانستان برداشته شود. منطقه آزاد در مرز ایران و افغانستان اتفاق بیفتد تا مسائل گریبانیر کامیون‌داران برداشته شود.

 

بندر شهید بهشتی چابهار

وی یاد آور شد: از سال 94 تا 96 بیش از 41 میلیون تن کالای اساسی وارد کشور شده است واز این 41 میلیون تن سهمی زیادی نداریم، اما در شرایط بحرانی بندر چابهار می‌تواند به عنوان ایفای نقش کند.

 

قابلیت بهره برداری ۱۵میلیون تنی از بندر شهید بهشتی چابهار

مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان با اشره به اینکه از سال 82 تا امروز رهبر معظم انقلاب توسعه بندر چابهار و مکران را به دلیل اهمیت فراوان مورد تاکید قرار دادند عنوان کرد: در این راستا پس از انجام مطالعات از سال 86 توسعه بندر چابهار در دستور کار قرار گرفت و تا امروز حدود یک میلیارد دلار برای توسعه بندر چابهار هزینه شده است. در فاز یک توسعه بندر شهید بهشتی 1650 متر موج‌شکن و 1700 متر اسکله ایجاد شده که شاید این میزان اسکله به صورت پکیچ در طول تاریخ ایران با این کیفیت صورت نگرفته است. همچنین بیش از 203 هکتار استحصال دریا صورت گرفته است.

به گفته این مسسوول از خردادماه سال گذشته ال سی بازگشایی و بهمن سال گذشته اولین سری تجهیزات وارد بندر شد همچنین فاز دوم تجهیزات اردیبهشت ماه امسال وارد کشور و در مدت 40 روز مونتاژ شدند. سری سوم و چهارم تجهیزات نیز ماه گذشته وارد کشور شد که برخی تجهیزات موردنیاز از تجهیزات با همکاری آلمانی‌ها در حال ساخت است.

آقایی با اشاره به این‌که بندری داریم که تا 15 میلیون تن قابلیت بهره‌برداری دارد که به اندازه کل بنادر شمالی کشور است،‌اظهار کرد: در محروم‌ترین منطقه کشور چنین ظرفیتی ایجاد شده که افتخار نظام و مردم است. از طرفی سهم تجارت دریایی ایران فقط با چابهار افزایش می‌یابد و هیچ راهی جز این نداریم.

مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه برای توسعه بندر چابهار 403 میلیون دلار از صندوق صندوق توسعه ملی دریافت شد که با آن بخشی از تجهیزات را وارد کشور کردیم و برای بخش دیگری از تجهیزات قرارداد امضا شده است بیان داشت: قرار است هفته آینده رییس‌جمهور طی مراسمی فاز یک توسعه بندر شهید بهشتی چابهار را به طور رسمی افتتاح می کند.

 

احتمال می‌دهیم تعرفه‌های دریایی در بندر شهید بهشتی چابهار متفاوت باشد

بهروز آقایی به استقرار گمرک در بندر شهید بهشتی چابهار پرداخت و افزود:از زیرساخت های توسعه سواحل مکران استقرار ساختمان گمرک و فعالیت‌های گمرکی در بندر شهید بهشتی چابهار است و گمرک در بندر شهید کلانتری مستقر است، ضمن این‌که اداره کل گمرک نیز در شهرستان چابهار ساختمان دارد.

وی تصریح کرد:‌ همه فرآیندهای ورود و خروج کالا در بندر چابهار و استان سیستان و بلوچستان از طریق گمرک جمهوی اسلامی ایران نظارت می‌شود و مطمئن باشید هیچ کالایی بدون نظارت گمرک از بندر خارج نمی‌شود.‌ گمرک در فازیک بندر شهید بهشتی بندر چابهار مستقر است، تاسیسات و تجهیزات گمرک وجود دارد.

 

بندر شهید بهشتی چابهار

آقایی به تعرفه های دریایی پرداخت و افزود: تعرفه‌های دریایی در همه بنادر کشور یکسان است، تعرفه ما از طریق سازمان بنادر و دریانوردی هر سال به روز می‌شود. اما آنجایی که احتمال می‌دهیم در تجارت منطقه اتفاق خاصی بیفتد از طریق مرکز تصمیم‌گیری جدید اتخاذ می‌شود که قابلیت تعدیل و تقلیل تعرفه در آن وجود دارد.

 

هیچ بدهی به قرارگاه خاتم الانبیا نداریم

مدیر کل بنادر و دریانوردی استان سیستان و بلوچستان  در پایان تاکید کرد: ‌تا کنون هیچ بدهی به قرارگاه خاتم الانبیادر فاز یک نداریم، ‌البته شاید قسمت هایی به دلیل طولانی بودن قرارداد بین ما و قرارگاه اسناد مالی در گردش وجود دارد. اما در مجموع هیچ صورت وضعیتی که در سیستم سازمان بنادر باشد و ما پرداخت نکرده باشیم تا این لحظه وجود ندارد.

 

پرداخت یک میلیارد تومان یارانه به پایانه بین المللی شهید کلانتری چابهار

معاون اموردریایی و بندری اداره کل بندر و دریانوردی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه فعالیت های گردشگری و مسافری پایانه بین المللی مسافر دریایی بندرشهید کلانتری چابهارنیازمند همکاری تمام دستگاه‌های اجرایی ذی ربط است افزود:تمام زیرساخت‌ها و امکانات مورد نیاز برای این پایانه مسافری هم‌اکنون فعالیت این پایانه از چند ماه پیش عدم توجیه اقتصادی برای شرکت‌های بخش خصوصی و عدم همراهی برخی دستگاه‌های دست‌اندرکار گردشگری و سفر دریایی متوقف شده است.

 

بندر شهید بهشتی چابهار

وی با اشاره به اینکه همه زیرساخت‌های حمل‌ونقل مسافر و گردشگری برای آماده شدن پایانه شهید کلانتری چابهار50 میلیارد ریال تجهیزات از سوی سازمان بنادر و دریانوردی خریداری و نصب شده است پرداخت و ادامه داد: تا کنون سازمان بنادر برای تداوم فعالیت پایانه مسافری شهید کلانتری در جنوب شرقی ایران معادل یک میلیارد تومان یارانه پرداخت کرده است،‌اما از این بعد منابع مالی برای پرداخت یارانه ندارد.

به گفته ابراهیمی 20 نهاد و دستگاه اجرایی با موضوع گردشگری و حمل و نقل مسافر درگیر این موضوع هسنتد و باید در این زمینه برای هر گونه فعالیت با هم همکاری کنند. در این صورت یک پایانه یا بندر به فعالیت‌های اقتصادی خود را ادامه دهد.

معاون اموردریایی و بندری اداره کل بندر و دریانوردی سیستان و بلوچستان  با بیان اینکه هیچ درآمدی در حوزه مسافری نداریم و رویکرد ما در این بخش کلان است، اظهار کرد: سازمان و دریانوردی بر این باوراست در کنار فعالیت‌های بندری و دریایی باید سایر امکانات موردنیاز تامین شود، از سوی دیگر راه‌اندازی این پایانه بخشی از زیرساخت‌های گردشگری دریایی سواحل مکران محسوب می‌شود، اما کافی نیست.

به گزارش خبرگزاری موج؛ در پسکرانه حوزه ریل و جاده اتفاقات خوبی افتاده است و راه‌آهن 610 کیلیومتر چابهار تا زاهدان 25 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که احتمالا تا دو تا سه سال آینده ازاین خط‌آهن استفاده می شود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه