English

بدهی ۷۵ میلیاردی نیروگاه‌های کوچک به شرکت ملی گاز سبب قطع گازرسانی به آنها شد

بدهی ۷۵ میلیارد تومانی نیروگاه‌های مقیاس کوچک به شرکت ملی گاز، سبب قطع گازرسانی به آنها شد که برای وصل دوباره گاز تاکنون تنها یک‌سوم از مبلغ کل بدهی پرداخت شده است.

بدهی ۷۵ میلیاردی نیروگاه‌های کوچک به شرکت ملی گاز سبب قطع گازرسانی به آنها شد

به گزارش خبرگزاری موج به نقل از وزارت نفت، تاکنون تنها یک سوم از کل مبلغ ۷۵ میلیارد تومانی بدهی به شرکت ملی گاز پرداخت شده که مطابق آن گاز تعدادی از نیروگاه‌های CHP (سامانه تولید هم‌زمان برق و حرارت) نیز وصل شده اما وصل گاز کامل تنها با پرداخت همه مبلغ بدهی میسر می‌شود.

در هفته نخست آبان امسال، گازرسانی به ۱۷ نیروگاه مقیاس کوچک به دلیل پرداخت نشدن بدهی آنها از سوی وزارت نیرو به شرکت ملی گاز، متوقف شد. البته این موضوع پس از چند ماه همراهی و صبوری شرکت ملی گاز اتفاق افتاد اما سرانجام بدهی ۷۵ میلیارد تومانی این واحدهای تولید نیرو مسبب قطع گاز شد.

نیروگاه‌های مقیاس کوچک یا همان نیروگاه های CHP (سامانه تولید هم‌زمان برق و حرارت) باوجود دریافت گاز مورد نیاز خود به عنوان خوراک نیروگاه، پول خرید این حجم گاز دریافتی را پرداخت نکردند و در طول تابستان امسال نیز با وجود بدهی بالایی که داشته‌اند باز هم شرکت ملی گاز با هدف کمک به ادامه فعالیت‌های اقتصادی و صنعتی این نیروگاه‌ها، خوراک گاز آنها را تامین کرد اما شرکت گاز نمی تواند بدون دریافت این مبالغ به روند گازرسانی به نیروگاه‌های بدهکار ادامه دهد، باید در نظر داشت که شرکت ملی گاز به دولت و برخی نهادهای کشور مانند ستاد هدفمندی یارانه‌ها و شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت نیز تعهدهایی دارد و باید پاسخگوی آنان باشد، بنابراین ملزم به دریافت هزینه خوراک‌رسانی گاز به انواع نیروگاه‌ها و واحدهای صنعتی است زیرا از جمله منابع تامین منابع مالی برای اجرایی شدن تعهدات شرکت ملی گاز هستند، بنابراین از سوی این شرکت اعلام شد تا زمانی که این نیروگاه‌ها بدهی معوق خود را پرداخت نکنند، گاز آنها وصل نمی‌شود.

نیروگاه‌هایی که در مقیاس کوچک فعالیت می‌کنند با شرکت مادرتخصصی توانیر و همچنین با شرکت‌های برق قراردادی امضا کرده‌اند که بر اساس آن شرکت توانیر پول گاز را به شرکت ملی گاز پرداخت می‌کند و این مبلغ از صورتحساب نیروگاه‌های مقیاس کوچک کسر  و به صورت مستقیم پرداخت می‌شود. با قطع گاز این ۱۷ نیروگاه، آنها قادر به تولید برق با ظرفیت ۳۰۰ مگاوات نیستند. بر اساس صورت جلسه وزارت نیرو، باید مبلغ ۷۵ میلیارد تومان به شرکت گاز پرداخت شود.

مطابق قانون معین برای تعرفه نیروگاهی، اگر راندمان تولید این واحدها کمتر از ۵۰ درصد باشد تعرفه گازبهای آنان به صورت صنعتی و در صورتی که راندمان آنها بیشتر از ۵۰ درصد باشد مانند تعرفه نیروگاه‌های بزرگ محاسبه می‌‎شوند.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه