رئیس سازمان دامپزشکی:
۱۴ میلیون مرغ تخم گذار معدوم شدند/آنفلوآنزای پرندگان در ۱۵ استان کشور
رئیس سازمان دامپزشکی گفت: ویروس آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان مشترک بین انسان و دام در کشور دیده نشده است اما نگران موج جدیدی از آنفلوآنزا هستیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری موج، رئیس سازمان دامپزشکی در نشست خبری با اشاره به اینکه طبق آخرین آمار دامپزشکی از وضعیت معدوم سازی مرغ های درگیر شده به آنفلوآنزا بیان کرد: امسال ۱۴ میلیون قطعه طیور درگیر آنلفوآنزا شدند که همه آنها معدوم شدهاند این در حالی است که آنفلوآنزای پرندگان در ۱۵ استان دیده شده اما در ۹ استان که تراکم مرغداریها در آن ها بیشتر بوده میزان بار بیماری هم بیشتر بوده است
رفیعی پور با بیان اینکه آنفلوآنزای پرندگان در دنیا به عنوان یک بیماری هزار چهره شناخته میشود، عنوان کرد: هر ساله قرار است ۱۰۰ میلیارد تومان در حوزه بهداشتی و پیشگیری تخصیص یابد که از این مقدار ۳۵ درصد به پرداخت غرامت اختصاص خواهد یافت. تا این لحظه نیز ۵۰ میلیارد تومان از مقدار تعیین شده، تحقق یافته است.
به گفته این مسوول در بودجه سال ۹۷ با ۳۵۲ میلیارد تومان در حوزه ملی و ۵۳۰ میلیارد تومان در حوزه استانی پیشبینی شده که اعتبارات مربوط به خرید واکسن، افزایشی ۳۵ درصدی را تجربه کرده است. در حالی که رشد اعتبارات ملی تنها ۱۰ درصد بود.
وی به بیماری تب برفکی پرداخت و ادامه داد: کانونها از هفت هزار و ۹۹۴ مورد در سال ۹۵ به ۶ هزار و ۵۴۰ مورد در سال جاری کاهش یافته و با نزول ۱۸ درصدی مواجه بوده است. ضمن اینکه واکسیناسیون در فاز پاییزه سال جاری، برای دام سنگین به صورت رایگان انجام گرفت.
رفیعی پور تصریح کرد: کشورمان یک دهه از بیماری لکه سفید خسارت دیده است و تعداد تلفات از دهها هزار تن در سالهای گذشته به چهار یا پنج هزار تن رسیده و با اقدامات صورت گرفته توسط سازمان دامپزشکی، میزان تولید در سال ۹۶ به ۲۷ هزار تن رسید. در حالی که این مقدار در سال ۹۴ حدود ۱۶ هزار تن بود.
رییس سازمان دامپزشکی تصریح کرد: ۹۶ درصد داروهای مورد نیاز در حوزه دامپزشکی در داخل کشور تولید میشود که البته ۹۰ درصد ماده اولیه آن وارداتی است. در همین راستا بین ۳۵ تا ۴۰ درصد واکسنهای طیور و ۹۰ درصد واکسنهای دامی تولید داخلی است.
ارسال نظر