English

وزیر راه و شهرسازی:

پلاسکو به عنوان یک ساختمان، نماد زندگی مدرن در ایران بود

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به حادثه پلاسکو خاطرنشان کرد: پلاسکو به عنوان یک ساختمان، نماد زندگی مدرن در ایران بود. اما بیشتر از ۵۰ سال دوام نیاورد.

پلاسکو به عنوان یک ساختمان، نماد زندگی مدرن در ایران بود

به گزارش خبرگزاری موج، آخوندی در حاشیه همایش توسعه مبتنی در حمل و نقل به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: پلاسکو به عنوان یک ساختمان نماد زندگی مدرن در ایران بود، اما بیشتر از ۵۰ سال دوام نیاورد. این موضوع را به فقط به یک حادثه تقلیل ندهیم بلکه یک نشانه است که ما با یک بحران جدی در زندگی مدرن مواجهیم.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه طی چهار سال گذشته بیش از ۱۰ بار مسوولان مختلف از اتوبان همت بازدید کردند، گفت: هنوز موفق نشده‌ایم در خصوص توسعه حمل و نقل ریلی تهران- کرج یک جلسه در سازمان برنامه و بودجه برگزار کنیم.

عباس آخوندی در همایش توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی اظهار کرد: زندگی مدرن در ایران با بحران در حوزه‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی مواجه شده که معضل حمل و نقل نیز یکی از آنهاست. لذا نیاز به یک بازاندیشی داریم.

وی افزود: سیاستگذاری جدید یعنی یک چیزی را از دست بدهیم و یک چیز را به دست بیاوریم. نمی‌شود که همزمان همه چیز را با هم داشته باشیم.

شهر قابلیت زندگی ندارد و با انواع آلودگی آب، خاک و... مواجهیم

آخوندی با بیان اینکه در حوزه شهری بحث قابلیت زندگی و قابلیت حرکت و جابه‌جایی را داریم، تصریح کرد: هزاران میلیارد تومان برای توسعه اقتصادی هزینه می‌کنیم ولی شهر قابلیت زندگی ندارد و با انواع آلودگی آب، خاک و ... مواجهیم.

حرکت در شهر و حومه شهر، شهروندان را عصبی می‌کند

وی گفت: حرکت در شهر و حومه شهر، شهروندان را عصبی می‌کند. شاید نشانه‌های خشونت و پرخاشگری را در همه شهرها می‌بینیم پس باید کاری کرد و اتفاق دیگری رخ دهد.

وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: تجربه ۱۵ الی ۲۰ سال گذشته نشان می‌دهد که افزایش بزرگراه‌ها نه تنها منجر به بهبود کیفیت زندگی و حمل و نقل نشده، بلکه به طور معکوس عمل کرده است. البته زمانی که این موضوع توسط یکی از کارشناسان مطرح شد، اکثر رسانه‌ها آن را به سخره گرفتند که یکی از آنها صدا و سیما بود. این در حالی است که نسبت به این موضوع تمام دانشمندان جهان اتفاق نظر دارند و می‌گویند سیاست خودرومحوری نتیجه‌ای جز بحران کیفیت زندگی در بر نخواهد داشت.

پلاسکو نماد زندگی مدرن

آخوندی در استفاده از تجربه‌های موفق جهانی در بحث حمل و نقل تاکید و خاطرنشان کرد: تجربه‌های موفقی در سطح دنیا در خصوص حمل و نقل عمومی انجام شده و ما نیازی به کشف جدید نداریم. فقط اصلی‌ترین مسئله این است که چگونه این سیاست را اجرا کنیم. اما متاسفانه در ایران تغییرات بنیادین معمولا بسیار سخت است که در حد مرگ از مسئولان وقت می‌گیرد. چرا که هر زمان صحبت از تغییر می‌شود همه در جهت اثبات اینکه هر تغییر نگرش کار خبطی است، موضع‌گیری می‌کنند.

باید اعتراف کنم که در هیچ سطحی موفق نشدم

وی با ذکر مثالی در خصوص مقاومت برای تغییر گفت: از روزی که من به وزارت راه و شهرسازی آمدم، هر وقت صحبت از جابه‌جایی در تهران می‌شد، می‌گفتم نیم‌نگاهی به ریل داشته باشیم. اما باید اعتراف کنم که در هیچ سطحی موفق نشدم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بازدید امروز خود از اتوبان همت- کرج گفت: چهار سال است که با سازمان برنامه و بودجه بحث می‌کنیم که برابر بودجه بزرگراه همت به کرج، توسعه خط ریلی را نیز مدنظر قرار دهیم که دسترس به مترو را گسترش دهیم و بتوانیم حمل و نقل را از جاده به ریل منتقل کنیم. چرا که روزانه حدود ۹۲ هزار خودرو از کرج به تهران می‌آید.

آخوندی خاطرنشان کرد: در این مدت تعداد دفعاتی که مقامات ارشد ایران از بزرگراه همت بازدید کردند، بیش از ۱۰ بار است. تعداد جلساتی هم که رئیس سازمان برنامه و بودجه با من درباره بزرگراه همت گذاشته، بیش از ۱۰ بار بوده ولی هنوز موفق نشده‌ایم در خصوص توسعه حمل و نقل ریلی تهران- کرج جلسه بگذاریم.

وی همچنین درباره اتوبان تهران- قم گفت: تقاضاهای بسیار زیادی وجود دارد که اتوبان تهران- قم را شش بانده کنیم اما چهار سال است که ما بر ضرورت حمل و نقل حومه‌ای قم تاکید می‌کنیم و جوابی نمی‌گیریم.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بودجه‌هایی که مجلس و دولت برای پروژه‌ها اختصاص می‌دهند، گفت: بودجه‌ای که برای بحث حمل و نقل عمومی اختصاص می‌یابد، تقریبا هیچ است. چرا که رسیدن به یک سهم مشترک در خصوص حمل و نقل کار بسیار مشکلی است.

آخوندی اظهار کرد: اگر همین امروز در دولت از سطح مدیران کل و وزرا درباره حمل و نقل عمومی ریل پایه نظرسنجی کنیم، فکر نمی‌کنم در حد پنج درصد نیز همراهی داشته باشیم. بنابراین در آغاز راه هستیم و باید صدها بار این مسئله را تاکید کنیم تا بالاخره اتفاق بیفتد.

وی در خصوص صحبت‌های محسن هاشمی مبنی بر ارائه تراکم به اطراف ایستگاه‌های مترو گفت: مهندس هاشمی گفتند ما اندیشه کردیم که هزینه توسعه مترو از طریق تراکم ایستگاه‌های مترو تامین شود اما باید توجه داشت این موضوع به شرطی باید صورت گیرد که در بقیه جاها شهرفروشی متوقف شود و نمی‌توان در هر دو جا تراکم‌فروشی را مدنظر قرار داد.

وزیر راه و شهرسازی با انتقاد از رسانه ملی گفت: مدت‌هاست که رسانه ملی کاری به زندگی مردم ندارد. من مدتی در صدا و سیما بودم. در سال ۱۳۵۶ بحثی عنوان شد که رسانه باید به خدمت توسعه بیاید. امیدوارم در سال ۹۷ رسانه‌ای ایجاد کنیم که با کمک کارشناسان واقعی مسائل مربوط به توسعه را حل و فصل کند نه اینکه کارشناسانی از خودشان بتراشند که بیاید و موضوع را وارونه جلوه دهد.

آخوندی پیشنهاد داد تا حداقل یک رسانه اینترنتی ایجاد شود که زندگی شهری را تعریف کند.

وی یکی از مهم‌ترین نتایج توسعه حمل و نقل عمومی را فقرزدایی دانست و گفت: اگر حمل و نقل ریلی توسعه پیدا کند، تاثیر بسیار مهمی در بحث فقر خواهد داشت. بسیاری از نقاط جهان که اول شبکه ریلی و بعد سکونت ایجاد شد، کانون‌های فقر شکل نگرفتند. ژاپن نمونه‌ای از این نوع رویکرد است اما می‌بینیم که پیرامون تهران کانون‌های فقر به شدت گسترش یافته است.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: باید دسترسی آسان، ایمن و ارزان اقشار کم‌درآمد ساکن در حومه شهرها به شهرهای بزرگ را تسهیل کنیم. این می‌تواند منجر به خدمات آموزش، پژوهش، شغل و سلامت برای این گروه از جامعه باشد.

آخوندی با انتقاد از سیاست‌های توسعه پول در کشور گفت: کانون‌های فقر محصول زندگی مدرن هستند. بر اساس گزارش دانشگاه هاروارد اگر می‌خواهیم فقر را از بین ببریم، نیاز به توسعه حمل و نقل سالم و ارزان داریم ولی ما همچنان به دنبال نظام توزیع پول، یارانه، سبد غذایی و ... هستیم.

شهروندان باید امکان دسترسی پیاده از محل سکونت به اولین ایستگاه مترو را داشته باشند

وی همچنین بر دسترسی شهروندان به ایستگاه‌های مترو از طریق پیاده‌روی تاکید و تصریح کرد: شهروندان باید امکان دسترسی پیاده از محل سکونت به اولین ایستگاه مترو را داشته باشند. این تمام جان‌مایه شهروندمداری است. اما متاسفانه در شهرهای ما انسان له می‌شود. مثلا در خیابان مطهری شهروند پیاده محلی از اعراب ندارد و ماشین تمام داستان است. در حالی که شهر مجموعه انسانی قبل از اینکه مجموعه کاربری باشد.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه