English

موج از وضعیت تولید و صادرات فولاد کشور گزارش می دهد؛

بهره برداری از ۲ طرح توسعه ای فولاد مبارکه تا پایان سال

ایران در سال ۹۶ با صادرات ۸ میلیون تن فولاد توانسته نسبت صادرات به تولید را به ۴۰ درصد برساند که سهم بزرگی است و پیش بینی کارشناسان تداوم افزایش تولید و صادرات فولاد برای سال جاری است هرچند صنعت فولاد درگیر بحران آب است و اگر توانند بر این مسئله غلبه کنند ممکن است اجرای طرح های توسعه ای را با چالش مواجه کند. رییس انجمن فولاد ایران در این رابطه به موج گفت: شرکت های مانند فولاد مبارکه توانسته اند با نوسازی تجهیزات و تصفیه فاضلاب های صنعتی و شهری تاثیر این بحران بر تولید فولاد را از بین ببرد و تا پایان سال ۲ طرح توسعه ای کنسانتره سازی سنگان و فولادسازی سپیددشت را بهر بردارری خواهند رساند.

بهره برداری از 2 طرح توسعه ای فولاد مبارکه تا پایان سال

به گزارش حامد شایگان خبرنگار خبرگزاری موج، یکی از برنامه های ایران در بخش صنعت دستیابی به هدف گذاری ۵۵ میلیون تن فولاد تا سال ۱۴۰۴ است که با توجه به اینکه ظرفیت تولید داخل کمتر از این میزان هدفگذاری است دستیابی به بازارهای صادراتی اهمیت بالایی دارد، در حال حاضر چند شرکت بزرگ فولادی در ایران توانسته اند محصولات خود را صادر کنند اما از آنجایی که حضور محصولات فولادی کشورهای همچون ترکیه، هند و روسیه در خاورمیانه می تواند بازاری صادراتی ایران را محدود تر کنند رقابت تنها برای شرکت های بزرگ تر مقدور خواهد بود. در حال حاضر بزرگترین شرکت فولادی ایران فولاد مبارکه اصفهان است که با در اختیار داشتن ۳ مجموعه تولیدی نزدیک به ۹ میلیون تن از فولاد کشور را تولید می کند و از آنجایی که توانسته ۱۰ درصد از سهام معادن بزرگی همچون گلگهر را خریداری کند و سبد تولید خود را متنوع تر کند شرایط مساعد تری برای ماندن در رقابت با فولادسازان خارجی دارد. البته نباید فراموش کرد که فولاد به عنوان صنعتی آب بر امروز درگیر بحران آب است و این شرکت ها با تغییر سیستم ها و ایجاد بهره وری خود می توانند اثر این بحران را بر تولید کاهش دهند.

رییس انجمن فولاد ایران در گفت و گو با موج درباره اثر بحران آب بر تولید فولاد کشور گفت: با توجه به اینکه ایران در منطقه خشکی قرار داد به ویژه در مرکز کشور باید صرفه جویی در مصرف آب مورد توجه قرار گیرد بر همین اساس فولاد مبارکه سه راهکار برای جلوگیری از اثر بحران آب بر تولید پیش گرفت. نخست با استفاده از تجهیزات روز در خط تولید میزان مصرف آب را کاهش داد. همچنین با بهره گیری از سیستم های تصفیه پساب های صنعتی را دوباره به چرخه مصرف بازگردانده ایم. راهکار سومی که برای مقابله با بحران آب بکار گرفتیم تصفیه فاضلاب های شهری بود که با کمک سازمان آبفای اصفهان انجام دادیم به طوری که مجتمع فولاد مبارکه با سرمایه گذاری روی تصفیه خانه های این بخش آب تصفیه شده از این بخش را به خط تولید خود منتقل کرد.

سبحانی

2 میلیون تن صادرات از فولاد مبارکه

بهرام سبحانی با نگاهی به وضعیت کنونی تولید و بازار این محصول در کشور گفت: فولاد در کشور با تمام ظرفیت تولید می شود و وضعیت بازار داخلی خوب است، با این حال باید روی صادرات محصول نیز کار کرد در سال گذشته شرکت فولاد مبارکه بیش از 2 میلیون تن صادرات داشته و امسال نیز همین میزان صادرات را در نظر گرفته ایم. در بخش تولید سال گذشته فولاد مبارکه 8 میلیون 600 هزار تن هدفگذاری داشتیم که 8 میلیون و 700 هزار تن تولید کردیم و برای امسال 9.5 میلیون تن فولاد هدفگذاری داریم که براساس روند سال گذشته پیش بینی احتمال محقق شدن آن وجود دارد.

سودهی 5 هزار میلیارد تومانی فولاد مبارکه

او درباره اینکه نوسانات نرخ ارز در ابتدای سال 97 بر وضعیت تولید و صادرات فولادسازها چه تاثیری داشت افزود: از آنجایی که افزایش نرخ ارز درآمدهای صادراتی را افزایش می دهد و هزینه های بخش تامین تجهیزات را بالا می برد تاثیر چندانی روی شرکت های بزرگ نداشت به عبارت دیگر در بازار صادراتی برای واحدهای مانند فولاد مبارکه درآمد ارزی دارد و از طرف دیگر نیاز ارزی برای تامین تجهیزات طرح های توسعه ای دارد نوسانات ارزی تاثیری چندانی نداشت.

مدیرعامل مجتمع فولاد مبارکه با اشاره به اینکه این مجموعه در سه بخش تولید دارد افزود: در حال حاضر تولیدات ما از طریق مجموعه های مجتمع مبارکه، فولاد هرمزگان و مجتمع صبا است.

سبحانی درباره طرح های توسعه ای این مجتمع بزرگ کشور گفت: در سال گذشته یکی از طرح های توسعه ای مجتمع، گندله سازی سنگان با ظرفیت میلیون 5 میلیون تن بود که به بهره برداری رسید و کنسانتره سازی 5 میلیون تنی سنگان نیز هم اکنون در دست احداث داریم و در بخش فولادسازی نیز شرکت سپید دشت را در دست ساخت داریم که تا پایان سال به بهره برداری می رسد.

او درباره میزان سوددهی این شرکت در سال گذشته گفت: از آنجایی که فولاد مبارکه در بازار سرمایه قرار دارد براساس گفته تحلیل گران بورس در بین شرکت های فولادی بیشترین بازدهی ارزش سهام متعلق به مجتمع فولاد مبارکه بوده دارد که بیش از 2 برابر بوده است و در مجموع سال گذشته 5 هزار میلیارد تومان این شرکت سوددهی داشته است که پیش بینی می شود امسال نیز همین میزان سوددهی داشته باشد.

70 درصد صادرات از شرکت های دولتی

ایران به دلیل اینکه منابع غنی ازسنگ آهن دارد ظرفیت مناسبی برای افزایش تولید و صادرات فولاد دارد اما این موضوع تنها با افزایش بهره وری و کاهش هزینه های تولید برای ورود به بازارهای جدید صادراتی امکان پذیر است. در این باره یک عضو انجمن فولاد ایران در گفت و گو با خبرنگار موج درباره وضعیت صنعت فولاد ایران گفت: در سال 96 ایران بیش از 20 میلیون تن فولاد در کشور تولید کرده است که نزدیک به 8 میلیون تن آن صادر شده است از این میزان تولید بیش از 70 درصد آن از سوی شرکت های دولتی یا وابسته به دولت تولید شده است و 30 درصد باقی مانده شرکت های خصوصی تولید کرده اند و در بین دو گروه از تولیدکننده ها صادرات فولاد وجود داشته است. با این حال با توجه به اینکه ایران 40 درصد از تولید فولاد خود را صادر کرده بزرگترین صادرکننده نسبت تولید به صادرات را در جهان دارد.

احرامیان

بهادر احرامیان در پاسخ به این سوال که «آیا درست است برخی شرکت های فولادی تحت مدیریت دولت برای افزایش آمار صادراتی خود دست به دامپینگ زده اند؟» اظهار کرد: این مساله مربوط به سخنان برخی مدیران شرکت های پایین دستی فولاد است که واقعیت ندارد برای نمونه ما آخر سال صورت های مالی شرکت فولاد مبارکه را ارزیابی کرده ایم و سودده بوده است و براساس این اسناد و مدارک می توان گفت که شرکت های فولادی محصول خود را ارزان تر از بازار داخلی صادر نکرده اند.

او با بیان اینکه در حال حاضر ظرفیت تقاضای داخلی فولاد با این میزان تولید پر شده است افزود: در شرایط کنونی تنها شرکت هایی می توانند ظرفیت تولید خود را افزایش دهند که صادراتی داشته باشند، چرا که در آینده نه چندان دور رقابت بین تولیدکننده های فولاد کشور از این نیز بالاتر خواهد رفت.

سوددهی فولادسازها

مرتضی علی اکبری معاون اقتصادی شرکت توسعه معادن در گفت و گو با موج درباره بازار فولاد کشور گفت: در حال حاضر بسیاری از شرکت های فولادی توانسته اند با افزایش تنوع تولید نه تنها نیاز بازار داخلی را به طور کامل تامین کنند به بازارهای صادراتی نیز ورود کنند و از این طریق سوددهی مناسبی داشته باشند و پیش بینی می شود روند افزایش تولید و صادرات در سال جاری نیز ادامه داشته باشد. به عبارت دیگر شاید این موضوع برای تمام فولادسازها محقق نشود اما به طور قطع مجتمع های بزرگ که توانسته اند به بازارهای صادراتی دست یابند زمینه مساعدی برای اجرای طرح های توسعه ای خواهند داشت که در نتیجه اجرای آن سودده بیشتری از بازار خواهند برد.

 

این مطلب، یک خبر آگهی بوده و خبرگزاری موج در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه