English

وزیر کار خبرداد؛

۳ هزار میلیارد تومان بیمه بیکاری به کارگاه های ضرر خورده در تحریم

علی ربیعی از از ارائه یارانه مزد در دوران تحریم خبرداد و اظهار کرد: دولت یارانه مزد را برای نگهداری کارکنان گارگاه ها در دوران تحریم در نظر گرفته است.

۳ هزار میلیارد تومان بیمه بیکاری به کارگاه های ضرر خورده در تحریم

علی ربیعی وزیر کار رفاه و تامین اجتماعی در همایش مدیران پست بانک در وزارت ارتباطات، با اشاره به فشارهایی که به وزارت کار وارد است اظهار کرد: با توجه تحریم های ایجاد شده، اشتغال باید متنوع شود ولی هدف همان هدف است.

وی ادامه داد: هم‌اکنون ۳ بانک در حوزه تامین مالی خرد فعال شده‌‌اند و ۲۰ کارشناس به خارج رفته‌اند و دوره دیده‌اند و ۱۰ هزار نیروی جهاد و فنی حرفه‌ای با هم درگیر همکاری هستند. هیچ کس از فرآیندها سوال نمی‌کند. انگار زمان گذشته است که مجوز دادن و تسهیلات پرداخت کردن به معنی اشتغال باشد. حق نداریم درباره این پول اشتباه کنیم. 

ربیعی گفت: از قبل گفته بودم که از اردیبهشت‌ماه امسال شیب اشتغال اوج می‌گیرد و اکنون تحقق این پیش بینی را می بینیم و  در قالب طرح اشتغال روستایی، ۴ هزار میلیارد تومان عقد قرارداد مصوب شده است.

وی گفت: در سال‌های۹۴، ۹۵ و ۹۶ به ترتیب ۷۶۶ هزار، ۶۱۶ هزار و ۹۷۱ هزار اشتغال ایجاد کرده‌ایم. نرخ بیکاری ۱۲.۱ درصد است و جمعیت فعال ۷۱۱ هزار نفر و جمعیت شاغل ۷۵۶ هزار نفر اضافه شده است.

به گفته وی، ترامپ از یک سو مردم را ناامید می‌کند و از سوی دیگر نرخ مشارکت نیم درصد افزایش یافته است. این موضوع برای مسئول بد است چون بیکاری بالا می رود اما برای جامعه خوب است چون نرخ مشارکت افزایش می‌یابد. 

ربیعی گفت: هنوز در تعدادی از استان‌ها از جمله چهارمحال بختیاری و سیستان و بلوچستان نرخ بیکاری بالا است که باید بیشتر کار فرهنگی کنیم و به مردم بگوییم که چیزی که می گیریم نرخ نگهداری پول است.

وی همچنین با بیان اینکه در حوزه خدمات کمتر کار کرده‌ایم، گفت: باید در حوزه صادرات و کمک به شرکت های صادراتی کار بیشتری کنیم. رسته‌هایی مانند ICT امکان افزایش اشتغال به شدت وجود دارد. در زیرساخت خوب عمل کرده‌ایم اما ایجاد شغل در زیرساخت  ۳۰ درصد است و باید بیشتر روی محتوا باید کار کنیم.

وی همچنین خطاب به مدیران پست بانک با تاکید بر اینکه تحت فشار سیاسی وام ندهید، گفت: امسال سال مهمی برای ایران و فرزندان ایران است، امسال می‌خواهیم ۱۲۰ هزار شغل و حتی شاید ۱۵۰ هزار شغل در روستاها ایجاد کنیم.

وی گفت: معتقدم در این برهه زمانی، کشور به مخاطره رو به رو است اما بحران نداریم.

ربیعی در ادامه با بیان اینکه سیاست‌های اشتغال را متناسب با تحریم‌ها هماهنگ کرده‌ایم، گفت: بر اساس تحریم برای سه گروه اشتغالی مجزا برنامه چیده‌ایم؛ گروه‌های شغلی متفاوت در اثر تحریم‌ها ممکن است آسیب ببینند، ریزش کارگر داشته باشند یا افزایش نداشته باشند.
وی با بیان اینکه سیاست اول در سال جاری تثبیت اشتغال است، ادامه داد: در حوزه‌هایی ازجمله صنایع پایین دستی پتروشیمی، لباس، آی سی تی و گردشگری، اشتغال بیشتری خواهیم داشت و در حوزه‌ای مانند زعفران تحریم‌ها تأثیری ندارد.
وی گفت: روی ۳ هزار میلیارد تومان بیمه بیکاری در دولت صحبت شده که چون هنوز نهایی نشده تاکنون آن را رسانه‌ای نکرده‌ام و این مبلغ قرار است صرف ‌شود که با یارانه مزد، کارگر را در همان کارگاه حفظ کنیم.
وی برنامه دوم را توسعه اشتغال رسته‌ای عنوان کرد و گفت: مبلغ ۶۴ هزار میلیارد تومان برای این منظور پیش‌بینی شده که صرف رسته‌هایی که کشش اشتغال دارند خواهد شد. ممکن است صنعتی مانند خودرو پایین بیاید اما در صنعتی مثل ICT اشتغال افزایش می یابد.
وی گفت: ملاحظات بازار کار به سمت توسعه اشتغال مبتنی بر رسته و استان‌های محروم پیش می‌رود.
وی با بیان اینکه باید ۴ دهک را در دوران تحریم حمایت کنیم، گفت: ایجاد سالانه ۱۰۰ هزار شغل در برنامه قرار دارد.
وی همچنین پیشنهاد ایجاد بانک دانش یا پایگاه دانشی اشتغال روستایی را مطرح کرد و از پست بانک خواست در بحث تسهیلات اشتغال روستایی که هنوز ۵۰ درصد آن هنوز پرداخت نشده تجدیدنظر کند و حتی منتظر مراجعه مردم به بانک برای دریافت وام نماند.
وی گفت: وزارت ارتباطات ایجاد ۱۲۰ هزار شغل را تضمین خواهد کرد و طرح تکاپو نیز از ۱۱ استان به سایر استان‌ها تسری می‌یابد که از پول اشتغال سال ۹۷ می‌توانیم وام‌ها را ارزان‌قیمت‌تر کنیم.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه