معاون وزیر نفت در پاسخ به موج
بازگشت درآمد صادرات گاز با هماهنگی بانک مرکزی مشکلی ندارد/زیرساخت های صادرات برای عراق، کویت و امارات وجود دارد
حسن منتظر تربتی گفت: در حال حاضر تحریم ها روی مذاکرات همه بخش های اقتصادی کشور تاثیر گذاشته است، با این حال براساس قرارداد و با هماهنگی بانک مرکزی درآمد ارزی حاصل از صادرات از جمله عراق دریافت خواهد شد.
![بازگشت درآمد صادرات گاز با هماهنگی بانک مرکزی مشکلی ندارد/زیرساخت های صادرات برای عراق، کویت و امارات وجود دارد](https://cdn.mojnews.com/thumbnail/5QgB2pnPDOA2/wYsQRh7N_U9-KhUZFvV4AomaL5yZePK-ajtEs8kcp-9YVVASashH6K5BPTC17PhAidh8SlFsB25MgjrEllAeh3yzdiFenbUc/%D8%B5%D8%A7%D8%AF%D8%B1%D8%A7%D8%AA+%DA%AF%D8%A7%D8%B2+%D8%A7%DB%8C%D8%B1%D8%A7%D9%86.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، مدیرعامل شرکت ملی گاز روز شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه ضمن اشاره به تاریخچه گاز در ایران گفت: نخستین تولیدات گاز در ایران به سال ۱۳۴۹ برمی گردد که در آن زمان عمده گاز تولید شده به شوروی صادر می شد و در مسیر خودش تا آستارا به ۸ شهر گازرسانی می کرد. در آن زمان قیمت گاز چندان نبود و از ۷ میلیون مترمکعب آغاز کرده بودیم و در اوایل انقلاب به ۳۵ میلیون متر مکعب رسید.
حسن منتظر تربتی با بیان اینکه در زمان جنگ توسعه صنعت گاز مطرح شد، افزود: در دوره زمانی جنگ تولید نفت افزایش چندانی نداشت اما صادرات قطع شد و گازرسانی در کشور افزایش یافت و گاز به عنوان کالای رفاهی مطرح و جایگزین مصرف نفت در داخل شد و بیشتر نفت صادراتی شد.
او با تاکید بر اینکه از سال ۶۸ تا ۷۸ تولیدات عسلویه وارد مدار شد، افزود: در این بازه زمانی رشد تولید گاز به ۱۷۰ میلیون متر مکعب رسید، اما دوره طلایی گاز از سال ۷۸ به بعد بود که تولیدات عسلویه وارد مدار شد و می توان انقلاب توسعه گاز رسانی به آن گفت، به طوری که امروز ۹۷ درصد جمعیت شهری و ۸۲ درصد روستاها از نعمت گاز برخوردار هستند که در مجموع ۹۴ درصد جمعیت کشور از نعمت گاز بهره مند هستند و به زودی گازرسانی ۵ هزار روستا در دستورکار داریم.
معاون وزیر نفت با تاکید بر اینکه صنعت گاز انقلابی ترین صنعت بوده است، تصریح کرد: نخست اینکه بومی ترین صنعت کشور است که عمده ترین تجهیزات آن در داخل کشور تامین می شود و اینکه پیش از انقلاب اتفاق خاصی در صنعت گاز کشور رخ نداده بود.
او با تاکید بر اینکه واحد ماده بودارکننده گاز آماده بهره برداری است، اظهار کرد: این ماده پیش از این از فرانسه وارد می شد و در حال حاضر آماده بهره برداری از سوی رییس جمهوری است.
او با تاکید بر اینکه مذاکرات برای پاکستان در حال انجام است، گفت: زیرساخت صادرات گاز به عراق در بصره و بغداد انجام خواهد شد.
تربتی منتظر در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری موج درباره تاثیر تحریم ها بر مذاکرات گاز ایران با کشورهای همسایه گفت : به طور قطع تحریم ها در تمام بخش های اقتصادی کشور تاثیر گذاشته و موضوع گاز نیز مستثنی از سایر بخش ها نیست با این حال ایران دارای زیرساخت های خوبی برای صادرات گاز به کشورهایی همچون عراق،کویت و امارات است.
او در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار خبرگزاری موج درباره چگونگی بازگشت درآمد ارزی حاصل از صادرات گاز به عراق ، تصریح کرد: به طور قطع چگونگی ورود ارز صادراتی به عراق براساس مذاکرات بین بانک مرکزی ایران و بانک مرکزی عراق تعیین می شود و در حال حاضر نگرانی برای بازگشت درآمد صادراتی وجود ندارد.
او با تاکید بر اینکه موازنه تولید و مصرف در کشور ایجاد شده است، گفت: در حال حاضر کشورهای اروپایی به این اطمینان رسیده اند که ایران می تواند تامین کننده باثباتی باشد و اگر کشورهای دریافت کننده مشخص شود که از چه مسیری صادر شود.
او با بیان اینکه ۸۰۰ میلیون متر مکعب گاز در داخل تولید می شود که معادل ۵ میلیون بشکه نفت است، تصریح کرد: از این مقدار گاز تولید داخلی ۳۳ درصد در بخش خانگی مصرف می شود و به اندازه همین مقدار در بخش نیروگاه ها و...مصرف می شود. پیش از در سال های بود که مصرف گاز در بخش خانگی برابر با ۹۰ درصد تولید بود.
ارسال نظر