English

عضو هیات عامل سازمان بنادر و دریانوردی در پاسخ به موج؛

اعتراض ایران به ایمو برای جوسازی آمریکا در ناامن نشان دادن کشتیرانی ایران/هیچ بندری تحریم نیست

هادی حق شناس گفت: در حال حاضر هیچکدام از بنادر ایران تحریم نیستند و در سایر بنادر ایران به غیر از چابهار ، کشتی های خارجی امروز تردد دارند، بنابراین اینکه گفته شود بندر چابهار از تحریم ها معافیت شده درست نیست، زیرا هیچ بندری تحریم نشده است.

اعتراض ایران به ایمو برای جوسازی آمریکا در ناامن نشان دادن کشتیرانی ایران/هیچ بندری تحریم نیست

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، عضو هیات عامل و معاون امور دریایی سازمان بنادر و دریانوردی در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره عملکرد بنادر ایران در چهل سال گذشته، گفت: به طور قطع مقایسه این دو دوره زمانی به دلیل فاصله زیاد زمانی تفاوت زیادی دارد، اما وقتی جنگ تحمیلی را در نظر بگیریم که بنادر ایران آسیب دیدند یا وقتی تحریم ها را لحاظ می کنیم شاهد پیشرفت قابل توجه بنادر ایران خواهیم بود.

هادی حق شناس با بیان اینکه در سال ۵۷ بهترین بندر ایران خرمشهر بود که کشتی های زیر ۲۰ هزار تن پهلو می گرفتند، افزود: امروز در بندر چابهار، رجایی و امام خمینی کشتی های با ظرفیت ۱۵۰ هزار تن پهلو می گیرند.

او با تاکید بر اینکه در زمان قبل از انقلاب ایران عضو سه کنوانسیون بود و امروز ایران در سی کنوانسیون عضویت دارد، افزود: ایران از سال ۱۳۶۸ مدیران ارگان های دریایی تصمیم گرفتند که نقاط قوت و ضعف خود را بررسی کنند که نخستین آن ۱۴ بهمن بود که با محوریت مناطق آزاد انجام شده بود و بیست و ششمین دوره آن نیز در دو پول با عنوان کشتی رانی بهتر برای توسعه دریایی و آموزش، اشتغال و حقوق  دریانوردی برگزار خواهد شد.

حق شناس با بیان اینکه ۸۰ درصد حمل و نقل کالای دنیا در دریا انجام می شود، تصریح کرد: نزدیک به ۹۰ درصد حمل و نقل ایران در دریا انجام می شود و این موضوع باعث شده مشکلاتی در این بخش همواره وجود داشته باشد.

او با اشاره به اینکه تمام کشورهای جی ۲۰ در کنار دریا هستند، تصریح کرد:  اجرای پروژه های در سواحل مکران و منطقه جاسک از مهمترین اولویت های کشور است و رییس جمهوری نیز روز گذشته تاکید کردند که خط لوله نفت از منطقه جاسک منتقل خواهد شد و این موضوع به اهمیت منطقه جاسک می افزاید.

او با اشاره به اینکه با وجود تحریم ها که مشکلاتی ایجاد کرده اما کارها به خوبی پیش رفته است، گفت: یکی از دستاوردهای برگزاری همایش های دریایی این بوده که بنادر کشور مورد توجه قرار گرفته اند، برای نمونه در تعطیلات چند روز اخیر ۸۴۰ هزار نفر به جزیره قشم سفر کرده اند و این در نتیجه توجه به حمل و نقل مسافری در این همایش ها بوده است.

او تاکید بر اینکه ماده ۱۵ و ۱۶ برنامه ششم توسعه به همکاری بخش خصوصی در بنادر شده است، تصریح کرد: پیش از اینکه این مصوبات تدوین شود و حتی قبل از نگارش اصل ۴۴ قانون اساسی، در این همایش های دریایی به همکاری با بخش خصوصی اشاره شده بود.

او با تاکید بر اینکه کمترین بیکاری در فارغ التحصیلان دریانوردی است، گفت: در حال حاضر با وجود اینکه شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی و شرکت نفتکش از  نیروهای انسانی استفاده می کنند، با این حال همواره تعدادی پرسنل خارجی در این شرکت ها فعال هستند، از طرف دیگر در سطح بین المللی پتانسیلی وجود دارد، زیرا یک و نیم میلیون نفر در بخش دریا فعال هستند به همین دلیل در همایش پیش رو موضوع اشتغال مورد توجه قرار خواهد گرفت.

حق شناس با تاکید بر اینکه امکان عملیات بانکری در بندر رجایی وجود دارد، تصریح کرد: در سال های گذشته سرمایه گذاری های سرمایه گذاری سنگینی در این بندر برای بانکری انجام شده است و با توجه به الزمات بین المللی در استفاده از سوخت سولفور، این موضوع به وزارت نفت منتقل شده است تا ضمن اینکه سوخت ناوگان داخلی تامین شود، برای بانکری نیز سوخت مورد نیاز تامین شود، البته امکان بانگری برای سوخت های دیگر همچون نفت و گاز وجود دارد. 

حق شناس با تاکید بر اینکه اسکله ها را برای تسهیل حمل و نقل مسافری خواهیم داشت، تصریح کرد: یکی از برنامه های که از سال های گذشته آغاز شده الکترونیکی کردن بلیت ها بوده که امسال نیز دنبال می شود.

او با اشاره به اینکه لنچ های ایرانی میانگین عمر چهل سال دارند، تصریح کرد: اگر استاندارها اجرا شود برای بسیاری از لنج ها محدودیت ایجاد خواهد شد، با این حال موضوع نوسازی لنج ها با شورای عالی صنایع دریایی مطرح شده است و اگر آن ها تمایل داشته باشند تسهیلات با نرخ سود کم به آن ها داده خواهد شد.

حق شناس در پاسخ به خبرنگار خبرگزاری موج درباره اینکه ایمو  بعد اعتراض ایران درباره اقدامات آمریکا چه واکنشی نشان داده است، گفت: به طور قطع واکنش ما در داخل و خارج نسبت به اتفاقات متفاوت است، از این رو در آن زمان اعتراض ما به ایمو درباره جوسازی آمریکا علیه کشتی رانی ایران بود که اعلام کرده بود بنادر و کشتی رانی ایران ناامن است. از طرف دیگر هیچ موضوعی در کشتی رانی و بنادر قابل پنهان کردن نیست.

او در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار خبرگزاری موج درباره تاثیر معافیت چابهار از تحریم ها، چه تفاوتی در حمل و نقل دریایی ایران ایجاد کرده است، تصریح کرد: در حال حاضر هیچکدام از بنادر ایران تحریم نیستند و در سایر بنادر ایران به غیر از چابهار کشتی های خارجی امروز تردد دارند، بنابراین اینکه گفته شود بندر چابهار از تحریم ها معافیت شده درست نیست، زیرا هیچ بندری تحریم نشده است. 

او با تاکید بر حداکثر تلاش ما این است که از پرچم ایران استفاده کنند، گفت: به طور ایران مجاز به استفاده از پرچم کشورهای دیگر است و از طرف دیگر موسسه های رده بندی ایران در زمینه رده بندی استاندارهای لازم دارند.

او با بیان اینکه کشتی های که پرچم ایرانی دارند حتی چینی هم باشند ایرانی محسوب می شوند، افزود: توقف شناور تایدواتر حقوقی است و مذاکرات با سفارت کویت در حال انجام است. از این رو تعیین تکلیف آن زمانبر خواهد بود.

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه