English

خبرگزاری موج گزارش می دهد

بازار مرغ اسیر مافیا یا ضعف نظارت؟/تولید ۱۵ درصد افزایش یافته اما قیمت دو برابر شد

دولت قیمت مرغ را ۱۱۵۰۰ تومان اعلام کرده، اما فروشگاه های انگشت‌شماری مرغ را با این نرخ و در صف‌های طولانی می فروشند، از طرف دیگر تولید مرغ ۱۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته و نرخ دلار نسبت به تابستان ۹۷ تغییری داشته و برای نهاده های دامی نیز ارز ۴۲۰۰ تومانی تخصیص یافته است، در چنین شرایطی افزایش قیمت گوشت مرغ از ۹ هزار تومان به بیش از ۱۴ هزار تومان آیا چیزی جز مافیا یا ضعف نظارت است؟

بازار مرغ اسیر مافیا یا ضعف نظارت؟/تولید 15 درصد افزایش یافته اما قیمت دو برابر شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، مسعود بصیری مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی، تأمین، توزیع، تنظیم بازار و ذخایر راهبردی وزارت جهاد کشاورزی اظهار کرد: « قیمت مصوب برای هر کیلوگرم گوشت مرغ بر اساس آخرین مصوبه ستاد تنظیم بازار ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان است، بنابراین مردم به هنگام مشاهده گران‌فروشی و سودجویی فروشندگان آن را به دستگاه‌های نظارتی همچون سامانه ۱۲۴ سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، سازمان تعزیرات حکومتی و دیگر متولیان نظارت بر بازار، گزارش دهند تا با آن‌ها برخورد شود. همچنین هم‌اکنون کاهش قیمت مرغ آغازشده امیدواریم تا پس از تعطیلات نوروزی کاهش قیمت ادامه داشته باشد و در آن زمان به نقطه مطلوب خود برسد.»

این اظهارنظر به معنای توزیع فراوان مرغ ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی در تمام سطح شهر و با عنوان قیمتی مصوب است، اما اگر به سطح شهر مراجعه کنید تنها تعدادی از میدان‌های تره‌بار و فروشگاه‌های بزرگ بنر فروش مرغ دولتی با نرخ 11 هزار و 500 تومان نصب شده که با دیدن صف طولانی مردم جلوی این فروشگاه ها از سایر مغازه ها متمایز می شوند، از طرف دیگر اگر مردم مطابق با مسئول تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی عمل کنند باید گزارش گران فروشی هزاران فروشگاه را اعلام کنند که البته آن ها نیز مدعی خرید مرغ با نرخ آزاد هستند.

رییس هیات مدیره انجمن مرغداران ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اعلام اینکه در میدان تره بار دولت مرغ را ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان عرضه می کنند و قیمت آزاد از ۱۴ هزار تومان به بالا است، گفت: امروز در فروشگاه های بزرگ زنجیره ای مرغ با نرخ دولتی نیز عرضه می شود، البته در ابتدا قرار بود تمام فروشگاه های سطح شهر مرغ با نرخ ۱۱۵۰۰ تومان توزیع کنند، اما بعد محدود به میدان های تره بار و برخی فروشگاه ها شد.

محمد یوسفی با بیان اینکه امروز نباید برای خرید مرغ صف طولانی تشکیل شود، افزود: در حال حاضر مرغ به اندازه کافی در کشور تولید و عرضه می شود اما دولت باید این دو نرخی را از بین ببرد تا مردم به راحتی بتوانند مرغ بخرند، البته دولت باید در کنار توزیع نظارت را بیشتر کند چون امروز ممکن است برخی مغازه ها به جای کیلویی ۱۴ هزار تومان ۱۶ هزار تومان بفروشند.

او با تأکید بر اینکه امروز نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد تولید مرغ افزایش یافته است، تصریح کرد: در حال حاضر تقاضا برای مرغ نیز بیشتر شده، زیرا تقاضا برای انواع دیگر مواد پروتئینی کاهش یافته و همین مسئله بازار مرغ را تغییر داده است. در واقع امروز ۱۸۰ هزار تن گوشت مرغ ماهانه در کشور مصرف می شود و میزان تولید نیز به همین میزان است که نیاز کشور را تأمین می کند، پیش از این حتی صادرات مرغ داشته ایم که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت ممنوع شد البته امسال صادرات مرغ ۱۰ هزار تن مرغ بوده، اما در سال‌های گذشته بیشتر بوده که در سال ۹۴ رکود صادرات ۱۰۰ هزار تن نیز زده شده بود.

هرج‌ و مرج به دلیل ضعف نظارت در بازار مرغ

یوسفی با تأکید بر اینکه قیمت واقعی مرغ ۱۱۵۰۰ تومان نیست، گفت: اگر دولت روی قیمت نهاده‌ها نظارت کند قیمت مرغ در بازار آزاد به ۱۳ هزار تومان می رسد. امروز قیمت مرغ متناسب با هزینه‌ها تعیین می‌شود مرغدارها که در بیابان تور پهن نمی‌کنند، هزینه‌های مرغ بالا رفته و قیمت مرغ درب مرغداری با قیمت ۹۷۰۰ هزار تومان بفروش می رود و التماس می کنیم که دولت مرغ زنده بخرد و با کشتارگاه‌ها قرارداد ببندد و خودش مرغ را توزیع کنند، اما این کار را نمی کند. در حال حاضر فاصله بین مرغ کیلوی ۹۷۰۰ تومان و ۱۴ هزار تومانی هزینه مربوط به حمل است، همچنین هزینه کشتارگاه و هزینه ناشی از افت کشتار یا زائد شدن بخشی از مرغ در کشتارگاه به قیمت تمام شده آن اضافه می شود.

او با تأکید بر اینکه بخشی از مواد اولیه مرغ از طریق واردات تأمین می‌شود، گفت: قیمت مواد اولیه به‌شدت وابسته به نحوه تخصیص ارز وابسته است، پیش از این نیز قرار بود واردات نهاده‌های مرغ با ارز ۳۸۰۰ تومانی انجام شود اما با ارز ۴۲۰۰ تومانی این واردات انجام شد.

رییس هیات مدیره انجمن مرغداران ایران با تأکید بر اینکه تولید تخم نیز وضعیت خوبی ندارد، گفت: هر کیلو تخم‌مرغ درب مرغداری ۶ هزار تومان و در بیرون متناسب با بسته‌بندی با قیمت متفاوتی به فروش می رسد، اما هر شانه تخم‌مرغ که بیش از ۲ کیلو وزن دارد با قیمت ۱۵ هزار تومان در مغازه فروخته می شود که متناسب با هزینه حمل‌ونقل، مرغداری‌ها برای هر شانه تخم‌مرغ ۲ هزار تومان ضرر می دهند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، چند ماه پیش «برومند چهار آیین» مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی کشور نیز گفته بود« قیمت منطقی گوشت مرغ برای مصرف کنندگان ۱۰ هزار تومان است؛ اکنون قیمت تمام‌شده هر کیلوگرم مرغ زنده برای تولیدکننده ۶ هزار و ۲۰۰ تومان است که با احتساب سود هشت درصدی باید ۶ هزار و ۸۰۰ تومان خریداری شود.» حال سوال اینجاست که وقتی وزارت جهاد کشاورزی مدعی توزیع ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات نهاده‌های مرغ است و از طرف دیگر امسال نیز تولید افزایش‌یافته و هیچ‌گونه مشکلی در مرغداری‌ها به وجود نیامده است، چرا باید قیمت مرغ دو برابر افزایش یابد؟ به‌عبارت‌دیگر زمانی که همین مسئولان مدعی بودند که قیمت تمام شده مرغ کمتر از ۷ هزار تومان است دلار در بازار ۱۴ هزار تومان بود و ارز برای واردات نهادهای دامی نیز با همین نرخ امروز بود، آیا این اختلاف قیمت‌ها در شرایط ثابت نشانه رانت‌ها و وجود بازار مافیایی نیست؟

آیا این خبر مفید بود؟
نویسنده:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه