English

عبدالرضا مسلمی؛

سهم ایران از بازار گیاهان دارویی ۱ درصد است

معاون توسعه تعاونی‌ها، تشکل‌ها و نظام بهره‌برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران گفت: در حال حاضر تأمین مؤثرتر نهاده‌های تولید و رفع خلأهای موجود در تولید از اولویت بالایی برخوردار است، از این روبا همکاری با اتحادیه‌ها، تشکل ها و ... تولیدمحصولات را بیشتر و از وابستگی کشور می‌کاهد.

سهم ایران از بازار گیاهان دارویی 1 درصد است

معاون توسعه تعاونی‌ها، تشکل‌ها و نظام بهره‌برداری سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اقدامات این سازمان برای بهبود فضای کسب‌وکار و رفع موانع تولید و تجارت بخش کشاورزی، گفت: سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران ایجاد نهادهای نوبنیاد در دو بخش اقتصادی و صنفی را در دستور کار قرار داده است، در یک سال گذشته نوسازی شبکه تعاونی‌های روستایی، اتحادیه‌ها و راه‌اندازی نهادهای نوبنیاد همچون اتحادیه گیاهان دارویی فدراسیون صنایع غذایی و‌ زنجیره خرما انجام شده و معاونت‌های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی همسو با وظایف خود همکاری‌هایی را با این تشکل‌ها داشته‌اند.

عبدالرضا مسلمی با تأکید بر اینکه تأمین مؤثرتر نهاده‌های تولید و رفع خلأهای موجود در تولید از اولویت بالایی برخوردار است، افزود: با توجه به ظرفیت مسائل تازه مانند فضای مجازی،‌ پوشش بازار بخش کشاورزی مدنظر است، از این رو تأمین نهاده‌هایی مانند کود و بذر توسط تعاونی‌های روستایی، کشاورزی انجام می‌شود که در ادامه با همکاری اتحادیه‌ها، تولید این محصولات بیشتر خواهد شد که در نهایت از وابستگی کشور می‌کاهد.

معاون توسعه تعاونی‌ها، تشکل‌ها و نظام بهره‌برداری با تأکید بر اینکه تشکل‌های نوبنیاد رقیب تعاونی‌های روستایی نیستند، افزود: این تشکل‌ها با پرداختن به مسائل مهم در بازارهای داخلی و خارجی محصولات کشاورزی را توسعه داده و با حذف دلالی نیز کشاورزان از سود بیشتری برخوردار شده‌اند. از طرف دیگر برای ساماندهی بخش تولید و بازار گیاهان دارویی کشور اقداماتی آغاز خواهد کرد، زیرا در حال حاضر با وجود ظرفیت بالای گیاهان دارویی در کشور، سهم ایران از تجارت جهانی آن کمتر ۱ درصد است، بنابراین با هدف ارتقای جایگاه واقعی ایران در تولید و بازار جهانی گیاهان دارویی، اتحادیه گیاهان اقدام خواهد کرد.

بررسی کارشناسی تعاونی‌های روستایی نشان داده اگر نوسازی و بازسازی شبکه تعاونی‌ها انجام نشود توسط رقبا در آینده حذف می‌شوند یا سهم خود در بازار نهاده‌ها و محصولات کشاورزی از دست می‌دهند، از این رو اگر تعاونی‌های روستایی حذف شوند ازآنجایی‌که ظرفیت بالقوه ‌و ارتباط مستقیمی با تولیدکنندگان دارند اثر منفی روی بخش کشاورزی خواهد داشت. بنابراین اصلاح آیین‌نامه‌ها،‌ دستورالعمل‌ها و بازمهندسی بخشی از فرآیندها به عنوان نخستین قدم در نوسازی و بازسازی تعاونی‌های روستایی مطرح شده و تعاونی‌ها که در سال‌ها گذشته غیرفعال یا زیانده بودند با انجام اصلاحاتی در مسیر بهبود محیط کسب‌وکار حرکت کرده‌اند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه