قدیر قیافه در گفتگو با موج؛
سنگ آهن مرکزی باید با ذوبآهن ادغام می شد
عضو هیأت مدیره انجمن سنگآهن گفت: یکی از دلایل مشکل شرکت ذوبآهن در تأمین مواد اولیه بی توجهی به نیاز این شرکت در زمان واگذاری معادن مرکزی بوده است در حالی که دولت می توانست این دو شرکت را به صورت هلدینک ادغام و سهام مشترک آنها را در بورس عرضه می کرد.
عضو هیأت مدیره انجمن سنگآهن در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با درباره مشکلاتی که برای تأمین سنگآهن برخی شرکتهای فولادی همچون ذوبآهن اصفهان وجود دارد، گفت: هرچقدر دولت در زنجیره فولاد دخالت کند مشکلات بیشتری در بازار به وجود میآید، از این رو بخش خصوصی در هر دو سوی زنجیره فولاد میتوانند به توافقات بهتری برسند.
قدیر قیافه با بیان اینکه در زمان واگذاری برخی معادن کشور باید منافع پایین دستی نیز لحاظ می شد، افزود: معدن سنگآهن مرکزی برای تأمین نیاز شرکتهای ذوبآهن طراحی شده بود، از این رو باید این دو بخش بهصورت هلدینگ ادغام میشدند و بعد سهام این دو شرکت در بورس عرضه میکرد، تا از این طریق همواره دغدغهها ای برای تأمین سنگآهن ذوبآهن از بین می رفت، ولی این مسئله امروز اتفاق نیفتاده که ناشی از ضعف اجرایی است.
او با تأکید بر اینکه در حال حاضر هیچ کمبودی برای تأمین مواد اولیه وجود ندارد، گفت: ممکن است در آینده در برخی محصولات زنجیره فولاد با کسری مواجه شویم، از این رو باید اکتشافات در بخش سنگآهن توسعه یابد و ذخایر جدیدی شناسایی شوند تا طرحهای معدنی با قدرت اجرا شوند. البته امروزه بسیاری از شرکتهای جهانی با افزایش سرمایهگذاری از حلقههای بالایی به سمت تولیدات پاییندستی سوق پیدا کرده اند و دیده می شود که یک معدن سنگآهن محصولاتی در پاییندست نیز تولید میکند که روی عرضه نیز تأثیر گذاشته است.
قیافه با تأکید بر اینکه در حال حاضر سالانه ۶۵ میلیون تن سنگآهن تولید میشود گفت: از مجموع ۲۵ میلیون تن تولید فولاد ۲۳ میلیون تن از طریق سنگآهن تأمین میشود و مابقی از طریق۲۱ میلیون تن فولاد از طریق روشهای دیگر از جمله قراضه آهن و ... تولید شده است.
ارسال نظر