English

موج گزارش می دهد؛

رمز ارزها در ایران رسمی نیست/احتمال ورود رمز ارز ملی چقدر است؟

ورود صنعتگران ایران به بیت کوین، نقش رمز ارزها را برای اقتصاد ایران جدی تر کرده است و همین مساله باعث شد مسئولان وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به طور ضمنی بر ضرورت این بخش صحه بگذارند و تنها اجرای آن را منوط به تدوین راهبردهای ملی دانند.

رمز ارزها در ایران رسمی نیست/احتمال ورود رمز ارز ملی چقدر است؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج در یک سال اخیر که تحریم های آمریکا علیه ایران تشدید شده، ورود به بازار رمز ارزها یکی از مباحثی بوده که به عنوان راهکار عبور از موانع تحریمی برای انتقال پول برای خریدهای دولتی مطرح بوده، اما هیچ‌گاه دولت به صورت جدی به آن ورود نکرده و مسئولان همواره گفته اند باید برای رمز ارزها سازوکار ویژه ای تدوین شود و در شرایط کنونی بستر ورود به این مقوله در ایران وجود ندارد، این مساله همچنان در سکوت باقی ماند تا در یک ماه گذشته خبرهای منتشر شد که وزارت نیرو برق چندین کارخانه نیمه تعطیل را به دلیل استفاده بالا از برق صنعتی برای استخراج بیت کوین قطع کرده است، بعد از آن رئیس مجلس نیز در اظهار نظری اعلام کرده بود که استفاده از برق صنعتی برای استخراج بیت کوین ممنوع است.

در سفر هفته گذشته محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به چین درباره اینکه آیا احتمال همکاری با کشور چین برای استخراج رمز ارزها وجود دارد یا خیر؟ گفته بود که هیچ برنامه جدی برای همکاری با دولت چین در این بخش وجود ندارد، اما ممکن است در حال حاضر بخش خصوصی و مردم چین همکاری ها را با بخش خصوصی در ایران انجام داده باشند.

افزایش ورود صنعتگران به استخراج رمز ارز باعث شد تا جزئیات فعالیت دولت برای آینده بازار رمز ارزها را پیگیری کنیم. چراکه امروز علاوه بر اینکه ورود منابع صادراتی به کشور با چالش همراه است، قیمت ارز در ایران نیز تحت تاثیر این محدودیت ها قرار گرفته که با ورود ایران به بازار ارزها میزان نوسانات این بازار نیز تعدیل خواهد شد.

معاون فناوری ارتباطات وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه در حال حاضر دولت به صورت رسمی بازار رمز ارزها را تایید و رد نکرده است، گفت: جزئیات این برنامه ها باید از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مطرح شود چراکه به تازگی وزارت نیرو دغدغه های در این زمینه اعلام کرده که کاملاً بجا است، به همین دلیل باید کارگروه های در این زمینه تشکیل شوند تا خوراک لازم برای تدوین راهبرد رمز ارزها فراهم شود.

ستار هاشمی با بیان اینکه در شرایط فعلی موضوع رمز ارزها باید مورد بازنگری قرار گیرند افزود: رمز ارزها علاوه بر بحث پولی و مالی، از نظر عملیاتی و چگونگی ورود شرکت ها به آن نیازمند دستورالعمل هایی است که در حال حاضر وجود ندارد.

او با تأکید بر اینکه راهبردها در طول زمان نیز دچار تحول می شوند، اظهار کرد: در حال حاضر نمی توان گفت ما رمز ارزها را به صورت رسمی رد یا تایید نکرده ایم که تصمیم گیری درباره آن منوط به تصمیم گیری در سطح هیات دولت است.

رئیس دانشکده پست و مخابرات در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج  با بیان اینکه در حال حاضر موضوع ساخت رمز ارز ملی وجود دارد، گفت وزارت ارتباطات و دانشکده مخابرات نیز می تواند در این بخش همکاری های داشته باشند، اما بیشتر در مقوله آموزشی است.

صادق عباسی شاهکوهی با بیان اینکه رمز ارزها نیز نوعی تکنولوژی است، افزود: به طور قطع دولت در صنعت رمز ارزها با رویکرد عملیاتی ورود نمی کند و سیاست ها بیشتر مبتنی بر سیاست گذاری های کلان خواهد بود که در حال حاضر برنامه ای در این زمینه اعلام نشده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، رمز ارزها از سوی بسیاری از کشورها به رسمیت شناخته شده، اما در نهادهای بین المللی به دلیل اینکه امکان ردیابی منابع مالی آن وجود ندارد و حتی ممکن است مورد سواستفاده باندهای مافیایی قرار گیرد که با سیاست های مالی بین المللی پولشویی مغایر است همچنان به عنوان یک چالش بزرگ باقی مانده است، اما بسیاری از کارشناسان معتقدند این رمز ارزها ابزاری برای عبور از موانع تحریمی است که در سال های گذشته نیز کشور کره شمالی در قبال تحریم های آمریکا از آن استفاده کرده و توانسته فشارها را کاهش دهد و به نوعی قدرت چانه زنی بیشتری در مقابل آمریکا پیدا کند، حال باید دید که آیا ایران از این ابزار برای مقابله با تحریم های مالی علیه ایران استفاده خواهد کرد یا خیر.

آیا این خبر مفید بود؟
نویسنده:
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری موج در وب منتشر خواهد شد.

پیام هایی که حاوی تهمت و افترا باشد منتشر نخواهد شد.

پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیرمرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

ارسال نظر

دیدگاه

مهمترین اخبار

گفتگو

آخرین اخبار گروه

پربازدیدترین گروه