خبرگزاری موج گزارش می دهد؛
استراتژی قول فلزی ایران برای عبور از تحریم ها
ارزش سهام شرکت فولاد مبارکه اصفهان در یک سال گذشته روند مثبتی را طی کرده و پیش بینی می شود این روند در سال جاری نیز با شیب کمتری ادامه داشته باشد که به گفته کارشناسان این مسئله حکایت از راهبردهای این شرکت برای حفظ صادرات از طریق تغییر در سبد کالایی و جایگزینی بازارهای آسیایی با بازارهای اروپایی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری موج، در حالی ماهها از تحریم صنعت فولاد ایران می گذرد، اما روند تولید و صادرات فولاد ایران تغییر چندانی نداشته است و حتی کارشناسان معتقدند چشم انداز شرکت های بزرگ فولادی همچون فولاد مبارکه اصفهان بدون تغییر اجرا می شود که تایید این مساله، رشد ارزش سهام این شرکت در یک سال اخیر حاکی از این واقعیت است که محدودیت بازارهای خارجی بر فعالیت این شرکت تاثیر چندانی ندارد، چراکه بیش از ۴۰ درصد از بازار این شرکت در شرق آسیا و ۴۰ درصد دیگر نیز بازار کشورهای همسایه است و سیاست این شرکت در یک سال اخیر بیشتر بر بازارهای خاورمیانه تمرکز یافته تا بیشترین مقاومت را در برابر تحریم ها داشته باشد.
مدیرعامل فولاد مبارکه اصفهان پیش از این در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه در سال 97 بسیاری از قطعات موردنیاز شرکت وارد یا توسط شرکتهای داخلی از طریق مهندسی معکوس بومیسازی شده است، گفت: در حال حاضر این شرکت در زمینه تجهیزات وابستگی به واردات ندارد. از طرف دیگر تأمین الکترود گرافیت که دارای تکنولوژی خاص است به اندازه کافی انجام شده و البته تأمین نیازهای این بخش حتی در شرایط کنونی نیز انجام می شود
حمیدرضا عظیمیان با بیان اینکه بیشترین صادرات شرکت فولاد مبارکه به کشورهای آسیایی است، افزود: تحریمها تاثیری بر صادرات شرکت فولاد مبارکه نخواهند داشت، زیرا مشتریان این شرکت از کشورهایی هستند که کمتر تحت تاثیر را از سیاست های آمریکا در قبال ایران قرار گرفته اند، از طرف دیگر مذاکرات خود را با طرفهای قرارداد خود ادامه می دهیم و راهکارهایی برای تداوم و حفظ بازار در کشورهای مختلف داریم.
تغییر سیاست های فولاد مبارکه در مسیر توسعه
چند سال پیش مهمترین مشکل شرکت های فولادسازی تأمین گندله و محصولات بالادستی بود، این مساله به ویژه در شرایط تحریم ها به دلیل بالا رفتن هزینه واردات آن چالش بزرگی بود، اما در حال حاضر این مساله برای شرکت فولاد مبارکه چالش نیست، چراکه این شرکت با در اختیار گرفتن معادنی در منطقه سنگان و راه اندازی واحدهای تولیدی آهن اسفنجی و گندله بر مشکلات گذشته فائق آید و در حال حاضر چشم اندازهای خود را بیشتر بر بهره وری، افزایش تولید و توسعه بازار سوق دهد.
یک عضو هیأت مدیره انجمن فولاد نیز در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری موج با اشاره به اینکه سال گذشته با وجود تحریم ها ارزش سهام شرکت فولاد مبارکه روند مثبت داشته است، گفت: به طور قطع در سال جاری نیز روند صعودی شرکت فولاد مبارکه ادامه خواهد داشت، هرچند ممکن است تخت تاثیر تشدید شدن تحریم ها و تثبیت قیمت ارز در کشور روند صعودی ارزش سهام این شرکت با شیب کمتری ادامه داشته باشد، اما پیش بینی ها همچنان مثبت است.
احمد دنیانور با بیان اینکه تحریم ها تاثیری در بازار فولاد ایران و شرکت فولاد مبارکه نخواهد داشت، تصریح کرد: در حال حاضر مهمترین محدودیتی که برای اقتصاد کشورمان وجود داد محدودیت مبادلات مالی با بانک های خارجی است و این مساله تنها شامل فولادی ها نیست و از آنجایی که شرکتی مانند فولاد مبارکه دارای مشتریان خاص خود است راههایی برای عبور از این مشکلات دارند.
او با تأکید بر اینکه بخشی از درآمدهای صادراتی از طریق تأمین مواد اولیه و تجهیزات وارد کشور می شوند، تصریح کرد: به طور قطع شرکت های بزرگی مانند فولاد مبارکه نیازهای ارزی زیادی دارند، از این رو بخشی از درآمد ارزی از این طریق صرف می شود، همچنین در حال حاضر سیاست های کلانی برای تأمین مواد اولیه و تجهیزات سایر تولیدکننده ها از طریق درآمدهای صادراتی شرکتهای دیگر در نظر گرفته شده که می تواند ورود ارز به کشور را تسهیل کند.
بهرام سبحانی رئیس انجمن فولاد ایران نیز معتقد است که مشتریان فولاد ایران منافع مشترکی با آمریکا ندارند و مستقل عمل میکنند، همچنین این تحریم ها صرفاً دسترسی فولاد مبارکه به شبکههای پولی و مالی آمریکا را در سراسر جهان محدود میکند، در حالی که پیش از این هم هیچ ارتباطی با این شبکهها وجود نداشته است.
شرکت فولاد مبارکه نه تنها به عنوان بزرگترین تولیدکننده ای ورق ایران مطرح است، در سال های گذشته با ورود به تولید محصولات حلقه های بالادستی فولاد ازجمله گندله و کنسانتره توانسته به خودکفایی برسد و حتی در صورت نیاز بخشی از نیازهای داخلی سایر فولادسازان را نیز تأمین کند، به همین دلیل این شرکت قابلیت بالایی برای مقاومت در برابر تحریم ها دارد.
بر اساس این گزارش شرکت فولاد مبارکه که تقریبا در چند سال گذشته نزدیک به یک میلیون صادرات فولاد داشته است را در سال جاری نیز ادامه می دهد، چراکه این شرکت در سال گذشته راهبردهای لازم برای تغییر بازار و توسعه محصول را دنبال کرده است و توانسته تاثیر منفی تحریم ها برای کاهش صادرات این شرکت در سال ۹۷ را کنترل کند. از طرف دیگر دولت در سال جاری سیاست های را برای مبادله ارز صادراتی در نظر گرفته است که می تواند بخش عمده ای از مشکلات شرکت های صادرکننده را که بیشتر مربوط به انتقال ارز بوده است را برطرف کند. از طرف دیگر شرکت ولاد مبارکه بخشی از این منابع ارزی خود را برای تأمین مواد اولیه استفاده میکند و به نظر می رسد در سال جدید نیز روند ارزش سهام این شرکت همچون سال ۹۷ مثبت باشد.
ارسال نظر